Κοινωνία

Επιβάτες ξεφτίλισαν πιλότο -Τον έπιασαν να κοιμάται, είχε παρατήσει το πηδάλιο στον εκπαιδευόμενο [εικόνες]

Αναστάτωση επικράτησε σε αεροπλάνο της Pakistan International Airlines, όταν κατά την διάρκεια πτήσης από το Πακιστάν στο Λονδίνο, οι επιβάτες ανακάλυψαν πως ο πιλότος είχε φύγει από το πιλοτήριο για να κοιμηθεί σε καμπίνα πρώτης θέσης.

Το χειρότερο όλων είναι πως ο πιλότος, όχι μόνο κοιμόταν δύο ώρες, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται, αλλά είχε αφήσει και τον έλεγχο του αεροπλάνου σε έναν ασκούμενο, τον οποίο κανονικά έπρεπε να εκπαιδεύσει κατά την διάρκεια της πτήσης.

Κατά την διάρκεια του ύπνου, ένας επιβάτης είδε τον πιλότο να κοιμάται σε κάθισμα της πρώτης θέσης και θεωρώντας πως αυτή του η πράξη βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων, ενημέρωσε έναν υπάλληλο, ο οποίος και το ανέφερε στους ανώτερούς του.

Μάλιστα, ο ίδιος επιβάτης φρόντισε να βγάλει φωτογραφία τον πιλότο, ο οποίος κοιμόταν του... καλού καιρού.

Η εταιρία, που είναι ο κρατικός αερομεταφορέας της χώρας, αρχικά ήταν απρόθυμη να εξετάζει το ζήτημα, ωστόσο κατόπιν πίεσης που δέχτηκε, ξεκίνησε έρευνα, θέτοντας σε αργία τον πιλότο.

Σύμφωνα με τους κώδικες εναέριας κυκλοφορίας οι πιλότοι μπορούν να κάνουν μικρά διαλείμματα κατά την διάρκεια μεγάλων πτήσεων, ενώ πολλά αεροσκάφη διαθέτουν μικρή καμπίνα μόνο για τους πιλότους, στις οποίες έχει τοποθετηθεί και τηλέφωνο για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες, οι πιλότοι πρέπει να ξεκουράζονται για σύντομο χρονικό διάστημα και μόνο όταν υπάρχει και δεύτερος πιλότος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...