Εθνικά θέματα

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «BAYONET MINOTAUR – 2017»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση «BAYONET MINOTAUR – 2017», στη Βόρεια Ελλάδα. Η άσκηση αφορά σε συνεκπαίδευση της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών «ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ» με την 173η Infantry Brigade Combat Team  (Airborne) των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της άσκησης, πραγματοποιούνται άλματα αλεξιπτωτιστών και αντικείμενα Ειδικών Δυνάμεων. Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, o Επιτελάρχης του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, παρακολούθησε μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Αξίζει να τονιστεί πως πολλά από τα σενάρια της άσκησης εκτελούνται πολύ κοντά στα βόρεια σύνορα, όπου είναι και η έδρα της Ελληνικής Ταξιαρχίας.

Το γεγονός πάντως της συνεκπαίδευσης μιας από τις πιο σημαντικές αερομεταφερόμενες μονάδες των ΗΠΑ με την Ελληνική καταδεικνύει σε όλες τις χώρες τις περιοχής πως η Ουάσιγκτον ξεκαθαρίζει προς άπαντες πως η Αθήνα είναι ο πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...