Διατροφή

Ελληνικός καφές, εξαιρετική επιλογή ακόμη και για όσους κάνουν δίαιτα

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που προσπαθεί να χάσει ή θέλει να διατηρεί ένα σωστό σωματικό βάρος ρωτάει «ελληνικό καφέ μπορώ να πίνω;».

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν έχει να κάνει με τις θερμίδες που έχει αυτός καθ’ αυτός ο ελληνικός καφές, καθώς είναι σχεδόν μηδενικές, αλλά με το πόσο ζάχαρη και γάλα θα προσθέσουμε.

Αυτό λοιπόν που θα λέγαμε είναι ότι ο ελληνικός καφές αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ακόμη και για όσους είναι σε δίαιτα. Πίνεται συνήθως χωρίς γάλα ή με ελάχιστο. Δεν απαιτεί προσθήκη μεγάλης ποσότητας ζάχαρης.

Έτσι ακόμη και όσοι τον θέλουν λίγο πιο γλυκό δεν βάζουν πάνω από μια κουταλιά του γλυκού, η οποία δεν αποδίδει πάνω από 20 θερμίδες.

Κατά συνέπεια, οι θερμίδες που θα πάρουμε από ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ δεν είναι πάνω από 20 – 30, ανάλογα πάντα με τον τρόπο παρασκευής του.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι άλλα είδη καφέ, όπως ένας καπουτσίνο ή καφέδες και ροφήματα καφέ με αφρόγαλα ή κρέμα, μπορεί να έχουν πάνω από 100 θερμίδες (φτάνοντας μέχρι και τις 300!), σίγουρα η κατανάλωση ελληνικού καφέ αποτελεί μια ιδανική επιλογή, ακόμα και για όσους βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...