ΗΠΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη μετά την φυγή Ρ.Τ.Ερντογάν- Να "κουκουλώσουν" το γεγονός προσπαθούν οι Αρχές - Δύο νεκροί και 20 τραυματίες (εικόνες, βίντεο)


Αμέσως μετά την αποχώρηση του Ρ.Τ.Ερντογάν από τις ΗΠΑ, μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων συγκλονίσουν  την Νέα Υόρκη. Πριν λίγο, όχημα χτύπησε πεζούς που περπατούσαν παραπλεύρως του οδοστρώματος στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Λίγη ώρα μετά σημειώθηκε και δεύτερο τροχαίο στο Staten Island με τραγικό απολογισμό 1 νεκρό, 3 άτομα σε σοβαρή κατάσταση και άλλους 8 τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν στην πολυσύχναστη Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διερχόμενους πάνω σε πεζοδρόμιο, μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους και την αστυνομία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε πλάνα στα οποία εικονίζεται ένας άνδρας να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι έθεσε υπό κράτηση τον ύποπτο για το συμβάν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται να επιτάχυνε και να πέρασε στο αντίθετο ρεύμα πριν πέσει με το όχημά του επάνω στους πεζούς.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο, στο οποίο έχουν σπεύσει οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Σε φωτογραφίες από το σημείο, που βρίσκεται κοντά στην έδρα του πρακτορείου Reuters, άνθρωποι βρίσκονται συγκεντρωμένοι γύρω από το αυτοκίνητο, το οποίο έχει προσκρούσει σε στύλους ασφαλείας.

Ο οδηγός έχει τεθεί υπό κράτηση και έχει ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, με την αστυνομία να θεωρεί ότι δεν πρόκειται για ενέργεια με «άρωμα» τρομοκρατίας, αλλά για δυστύχημα.

Το χρονικό του συμβάντος

19.57: Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό ως «τροχαίο ατύχημα»

19.46: Σύμφωνα με πληροφορίες οδηγός του μοιραίου οχήματος είναι ένας 26 χρονος που έχει παρελθόν οδήγησης υπό μέθη.

19.45: Νεώτερες αναφορές ανεβάζουν στους 20 τους τραυματίες.

19.42: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του

19.37: Στο σημείο του συμβάντος σπεύδει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

19.35: Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Την πληροφορία δεν επιβεβαιώνει επισήμως η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

19.20: Οι νεώτερες αναφορές κάνουν λόγο για 13 τραυματίες. Σύμφωνα με μαρτυρία ο οδηγός έπεσε «ηθελημένα» πάνω στους πεζούς.

19.00: Ένα αυτοκίνητο αναπτύσσει ταχύτητα και πέφτει πάνω σε πεζούς στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης. Τραυματίζει τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

Λίγη ώρα μετά την πρόσκρουση ενός οχήματος πάνω σε πεζούς στην Times Square και δεύτερο αιματηρό τροχαίο με 11 θύματα, ορισμένα εκ των οποίων σοβαρά, σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη,  Το ένα άτομο εξέπνευσε στο νοσοκομείο, ενώ άλλα τρία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, δύο οχήματα συγκρούστηκαν με μεγάλη ταχύτητα στο Staten Island, με συνέπεια να χτυπηθούν 11 άτομα.

Τα οχήματα συγκρούστηκαν στη συμβολή των οδών Μπρόντγουέι και Κάστλετον, στις 11:40 τοπική ώρα. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν και έπεσαν πάνω σε πεζούς.
https://twitter.com/NYDailyNews/status/865241560300081153

https://twitter.com/HannonTV/status/865236460194189312

https://twitter.com/jsoto22/status/865237073938272256

https://youtu.be/9N_miTbRKEs

https://twitter.com/marc_palladino/status/865238231209697280

https://twitter.com/CT_operative/status/865240684382613505

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...