ΗΠΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατέρρευσε τούνελ με πυρηνικά απόβλητα στην Ουάσινγκτον – Σε καραντίνα οι εργαζόμενοι (εικόνες)


Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε «καραντίνα» μετά την κατάρρευση μέρους ενός τούνελ στο εργοστάσιο πυρηνικών αποβλήτων, που βρίσκεται στην περιοχή Χάνφορντ στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την κατάρρευση του τούνελ, εστάλη μήνυμα στους εργαζόμενους να «ασφαλίσουν το σύστημα εξαερισμού στα κτίρια που βρίσκονται και να απέχουν από τροφή και νερό».

Στο σημείο έχουν σπέυσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τούνελ περιείχε μολυσμένα υλικά υψηλής επικινδυνότητας  συμπεριλαμβανομένων, και αμαξοστοιχιών με πυρηνικά απόβλητα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ραδιενεργών ράβδων καυσίμων.

Η περιοχή, που βρίσκεται στο Χάνφορντ, είναι εργοστάσιο που παρήγαγε πλουτώνιο πριν από 70 χρόνια.

Ωστόσο, πιο πρόσφατα ένα ιδιώτης εργολάβος, που προσελήφθη από το Υπουργείο Ενέργειας εργάζεται για σε έργο αξίας 110 δισ. δολαρίων, που αφορά στον καθαρισμό 56 εκατομμυρίων χημικών και πυρηνικών αποβλήτων που αποθηκεύονται σε 177 υπόγειες δεξαμενές εκεί.

Πριν από την κατάρρευση, είχαν γίνει αναφορές για διαρροές τοξικών και ραδιενεργών αερίων και χημικών που είχαν συνδεθεί με ασθένειες, όπως καρκίνος, εγκεφαλικές και πνευμονικές βλάβες.

Υπήρχαν τουλάχιστον 61 εργαζόμενοι που εκτέθηκαν σε αυτά τα θανατηφόρα αέρια το περασμένο έτος. Οι ειδικοί δε έχουν ονομάσει την περιοχή «το πιο τοξικό μέρος στην Αμερική» και το χαρακτηρίζουν ως ένα «ένα υπόγειο Τσερνομπίλ που σιγοβράζει».

https://twitter.com/RT_America/status/861987186186612736

https://twitter.com/NBCNightlyNews/status/861986787614486529

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ