Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ- Εφοδος σερβικών ειδικών δυνάμεων και συμπλοκές με μέλη του UCK - Συλλήψεις Αλβανών πολιτικών από ΠΓΔΜ - Οι UCKάδες θα εξόπλιζαν μια Ταξιαρχία Πεζικού - Φήμες για δολοφονίες τριών Αλβανών βουλευτών

Εφοδος σερβικών ειδικών δυνάμεων και συμπλοκές με μέλη του UCPMB (παρακλάδι του UCK) είχαμε πριν λίγες ώρες. Σε Σερβία και ΠΓΔΜ έχει ξεσπάσει συναγερμός και αυτός ήταν ο λόγος που ελικόπτερα και εκατοντάδες σκοπιανοί αστυνομικοί περιπολούν στην γειτονική χώρα και κυρίως σε αλβανικές περιοχές. Στην ΠΓΔΜ έχουμε πτήση πολεμικών ελικοπτέρων πάνω από το χωριό Slupchane στο δήμο Λίπκοβο. Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι παρατήρησαν περίπου 11 πτήσεις μέσα σε μια ώρα από το ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή .

Οι σερβικές ειδικές δυνάμεις κατόπιν πληροφοριών σερβικών αλλά και ρωσικών Υπηρεσιών ανακάλυψαν μια τεράστια κρύπτη με όλων των ειδών τα  όπλα στη νότια Σερβία τα οποία είχαν πακεταριστεί  για να μεταφερθούν στην ΠΓΔΜ .

Στην μεταφορά όπλων συμμετείχαν μέλη του αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ  του DUI , μέλη του οποίου συμμετείχαν στην ένοπλη σύγκρουση στα Σκόπια και στο Κοσσυφοπέδιο».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, κατασχέθηκαν αρκετές χιλιάδες τουφέκια, πολυβόλα, όλμους και χειροβομβίδες, τα οποία ανακαλύφθηκαν κοντά στο Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς ενώ ένας αλλοδαπός και δύο πολίτες της αλβανικής καταγωγής  προσπάθησαν να τα διοχετεύσουν  στην ΠΓΔΜ. Αυτοί πιάστηκαν ζωντανοί.

Αυτός ήταν και ο λόγος που πριν λίγες ημέρες είχαν μεταφερθεί στην περιοχή ισχυρές σερβικές δυνάμεις με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα όπως είχαμε αποκαλύψει στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Βγήκαν σερβικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις με κατεύθυνση Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια-

«Αυτό ήταν μια μεγάλη νίκη διότι τα όπλα προφανώς προορίζονταν για χρήση στην περιοχή της ΠΓΔΜ στην οποία υπάρχει έξαρση των συγκρούσεων προκαλώντας και πόλεμο », αναφέρει  σερβική πηγή.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι τα όπλα ήταν ικανά να εξοπλίσουν μια ταξιαρχία πεζικού δείχνοντας το μέγεθος του «προβλήματος» .

Η πηγή αναφέρει ότι η αποκάλυψη αυτή  ήταν αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων των Αλβανών εθνικιστών , κινητοποιώντας και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας που βρίσκονται κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η επιχείρηση των σερβικών ειδικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και ήταν  ενημερωμένοι μόνο ο διοικητής της σερβικής υπηρεσίας,  ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Σερβίας.

https://youtu.be/JJXLt7Nsxjo

 

«Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Α. Βούτσιτς μιλώντας με άλλους αξιωματούχους σχετικά με την τόσο μεγάλη ποσότητα όπλων που κατασχέθηκαν τόνισε ότι αυτά  θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε  κάποιους για να ρίξουν  λάδι στη φωτιά στην ούτως ή άλλως εύθραυστη πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ,»

«Την ίδια στιγμή, οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας  παρατήρησαν  ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από  τα μέλη της αλβανικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή του Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς και στη ΠΓΔΜ. Ομοίως και με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, κυρίως αυτούς  που είναι γνωστοί  ως πρώην μέλη του UCK», προσθέτει η ίδια πηγή.

Προφανώς ευκαιρία βρήκαν με την κατάσταση στην ΠΓΔΜ , οι χιλιάδες Αλβανοί της Κοιλάδας του Πρέσεβο στην νότια Σερβία για να  ξεσηκωθούν και να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους στην ΠΓΔΜ.

Στην κοιλάδα του Πρέσεβο δραστηριοποιείται η αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση UCPMB, «παρακλάδι» του UCK η οποία  «εκπροσωπεί» αρκετούς χιλιάδες Αλβανούς που ζουν στην περιοχή, η οποία αποτελεί το επόμενο σημείο ανάφλεξης στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Πληροφορίες του σερβικού τύπου μιλούν επίσης για κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων του σερβικού στρατού, καθώς και όλων των υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή της Κοιλάδας του Πρέσεβο η «ανατολικό Κοσσυφοπέδιο» όπως το ονομάζουν οι Αλβανοί, για την αποφυγή προκλήσεων ή οτιδήποτε άλλο  .

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αλβανικές πηγές, πρώην υπάλληλος της σκοπιανής κυβέρνησης με τη βοήθεια των υπηρεσιών της γειτονικής χώρας ( Σερβίας) έχει προγραμματίσει τις δολοφονίες τριών Αλβανών βουλευτών του Κοινοβουλίου των Σκοπίων .

Ο σκοπός αυτής της επίθεσης θα είναι να προκληθεί ένταση και σύγκρουση εθνοτικού χαρακτήρα και η δημιουργία συνθηκών για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο , και η επικειμένη επίθεση θα «χρεωθεί» στο αφιονισμένο πλήθος , αναφέρει αλβανική εφημερίδα.

Ένα σενάριο εκτέλεσης δολοφονίας Αλβανών βουλευτών, έλαβε χώρα την νύχτα της 27ης Απριλίου, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο πρόεδρος της Συμμαχίας για τους Αλβανούς, Ziadin Sela, τονίζει η πηγή .

Η  «Μεγάλη Αλβανία» ή «Φυσική Αλβανία» όπως την ονομάζουν οι ίδιοι οι Αλβανοί, αποτελεί πρόβλημα που θα το βρούμε σίγουρα μπροστά μας, το αμέσως επόμενο διάστημα.

https://youtu.be/SZt4AbUd1qI?t=3

Αποτελεί μια ιδέα που φουντώνει όλο και περισσότερο στην ταραγμένη γειτονιά μας, και οφείλουμε να δώσουμε την δέουσα προσοχή και όχι να ασχολούμαστε με την τρόικα αποκλειστικά.

Η ιδέα αυτή «πυρπολεί» την καρδιά πολλών Αλβανών στα Βαλκάνια, όπως δείχνουν πολλές πηγές. Η φωτιά όμως που θα ξεσπάσει στα Βαλκάνια θα είναι πολύ μεγάλη.

Νέα δεδομένα και κινήσεις προμηνύουν ανάφλεξη σε ΠΓΔΜ και Νότια Σερβία από τους οργανωμένους Αλβανούς εθνικιστές που ετοιμάζονται να αιματοκυλίσουν τα Βαλκάνια αρχής γενομένης της ΠΓΔΜ.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...