ΗΠΑ

Εκτός ελέγχου ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξυλοφόρτωσε Ελληνες και Κούρδους μέσα στις ΗΠΑ και ψάχνει το εξιλαστήριο θύμα- Oι Αμερικανοί ψάχνουν να συλλάβουν την φρουρά του - Aντιαεροπορικά και αντιαρματικά παρέλαβαν οι Κούρδοι (βίντεο, εικόνες)


Μπάχαλο ΗΠΑ-Τουρκίας στο κουρδικό με διάβημα State Department και έρευνα της Αστυνομίας για συλλήψεις των Τούρκων μπράβων. Ανυποχώρητοι εμφανίζονται Ρ.Τ.Ερντογάν και Ν.Τραμπ στο θέμα των Κούρδων της Συρίας με τους πρώτους τόνους οπλισμού να έχουν φθάσει ήδη στα χέρια των Κούρδων. Ο "Σουλτάνος" σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του ενώ οι ΗΠΑ από τον οπλισμό που παραδίδουν δείχνουν τον επόμενο στόχο τους, την ίδρυση κουρδικού κράτους.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν Αντιαεροπορικά πυροβόλα ZSU23-4 (4x 23mm) , αντιαεροπορικό πυροβόλο ZU-23-2 (23mm) , Αντιαεροπορικό πολυβόλο KPV(14.5mm), Οχήματα και πολυβόλα DsHk (12.7mm),  Τεθωρακισμένα οχήματα 4X4 Cougar MRAP,  Τεθωρακισμένα οχήματα IGA Guardian,  Τυφέκια M4,  Αντιαρματικοί πύραυλοι MILAN ATGM, Αντιαρματικοί πύραυλοι FGM-148 Javelin αναφέρει δημοσίευμα. Ολα από αποθέματα του συριακού/ιρακινού στρατού καθώς και από το Ανατολικό μπλοκ.

Ολα αυτά τη στιγμή που Τούρκοι παρακρατικοί και άντρες της ασφάλειας της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον όρμησαν πάνω σε Κούρδους που φώναζαν συνθήματα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με γροθιές και κλωτσιές χτύπησαν όσους βρέθηκαν στον δρόμο τους, ακόμη και γυναίκες.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην πορεία Αρμενίων και Ελλήνων.

Κούρδοι και Αρμένιοι καταγγέλλουν ότι τα πρωτοπαλίκαρα του σουλτάνου όρμησαν πάνω τους ενώ εκείνοι διαδήλωναν ειρηνικά έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από την πρεσβεία καταγγέλλοντας τις θηριωδίες της τουρκικής κυβέρνησης.

Για πρωτοφανείς εικόνες που έζησαν όσοι έδωσαν το παρών στις συγκεντρώσεις έκανε λόγο ο ανταποκριτής του Alpha από την Ουάσινγκτον, μιλώντας για επιθέσεις ανθρώπων που βγήκαν μέσα από την πρεσβεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά η στάση της αστυνομίας, καθώς έγιναν μόνο δύο συλλήψεις.

Πριν λίγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαμαρτυρήθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα για τα χθεσινά επεισόδια έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της πρεσβείας της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, τα οποία προκάλεσαν φρουροί του ισλαμιστή προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον δημοσιοποίησε την πρόθεσή της για να προχωρήσει σε συλλήψεις των δραστών, οι οποίοι ανήκουν στο προσωπικό της τουρκικής προεδρίας και της τουρκικής πρεσβείας.

«Στηρίζουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων για ελεύθερη έκφραση», ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία τονίζει ότι η Αμερική κατέστησε γνωστή την ανησυχία της στην Άγκυρα. Στην ουσία πρόκειται για αυστηρό διπλωματικό διάβημα, όπως μας τόνισε διπλωματική πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Αμερικανοί ζήτησαν από τους Τούρκους να δώσουν στοιχεία των αστυνομικών και των συνεργατών της τουρκικής πρεσβείας, που φαίνονται στα βίντεο να κτυπούν βάναυσα Κούρδους διαδηλωτές.

Με τίτλο: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη βία έξω από τις διπλωματικές εγκαταστάσεις της Τουρκίας", η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει:

Μας ανησυχούν τα βίαια επεισόδια που αφορούν διαδηλωτές και τουρκικό προσωπικό ασφαλείας, την Τρίτη το βράδυ. Η βία δεν αποτελεί ποτέ κατάλληλη απάντηση στην ελευθερία του λόγου και στηρίζουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων παντού για ελεύθερη έκφραση και ειρηνική διαμαρτυρία. Καταστήσαμε γνωστή την ανησυχία μας προς την τουρκική κυβέρνηση με τον πιο ισχυρό τρόπο.

ΕΞΑΛΛΟΥ η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι πράξεις που έγιναν έξω από την τουρκική πρεσβεία χθες στην Ουάσιγκτον αντιτίθενται στις αρχές και τι αξίες της πρώτης τροποποίησης του Συντάγματος, τις οποίες εργαζόμαστε ακούραστα για να προστατεύσουμε σε καθημερινή βάση. Η Μητροπολιτική Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις και έχουμε πρόθεση να ασκήσουμε διώξεις εναντίον και των άλλων προσώπων που ενεπλάκησαν (στα επεισόδια). Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στη Μυστική Υπηρεσία για να εντοπίσουμε και να καταστήσουμε υπεύθυνους όσους ενεπλάκησαν στις χθεσινές συμπλοκές.

Ιδού ο μπράβος του Ρ.Τ.Ερντογάν

https://youtu.be/yrk7BPMfktA

http://www.newsy.com/embed/69243/

https://youtu.be/ImHbNW8wpCQ

https://youtu.be/2tpaVWZYxZc

https://youtu.be/n-zYkmjoDS4

https://youtu.be/uGNBQlYfGsw

https://youtu.be/bgSxJG534bY

https://youtu.be/MeSp6n4I_r4

Τα όπλα στους Κούρδους

 

https://twitter.com/ericasangsuwan/status/862644357857464321

https://twitter.com/Furiouskurd/status/862766545835106304

https://twitter.com/MerdKurd/status/864264565600784385

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ