Ελληνοτουρκικά

Ατελείωτες στρατιωτικές φάλαγγες αποβιβάζουν τα αρματαγωγά στα νησιά μας - Μπλοκάρουν το κεντρικό Αιγαίο οι Τούρκοι - Toυρκικός κατασκοπευτικός δορυφόρος σαρώνει τα νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο Λήμνο και Καστελόριζο

«Αν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση «Θαλασσόλυκος», στο Αιγαίο, προχωρήσουν σε βολές επιφανείας θα έχουμε κλιμάκωση της έντασης», προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και μπαίνουμε ολοταχώς σε μια πολεμική περίοδο.

Σήμερα το πρωί μια φάλαγγα από στρατιωτικά φορτηγά ξεφόρτωσε  στη Νάξο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων του νησιού (κεντρική φωτογραφία άρθρου).

Το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού κατέφθασε στις 6:30 το πρωί στο λιμάνι της Νάξου και λίγο αργότερα έβγαλε στο νησί 15 στρατιωτικά οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.naxostimes.gr από στρατιωτικές πηγές, τα 15 στρατιωτικά οχήματα κατέφθασαν στη Νάξο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα οχήματα του στρατού ξηράς πάντως θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στο νησί.

Ωστόσο, σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο χώρο του αεροδρομίου της Νάξου, στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετέχουν τα οχήματα που αποβιβάστηκαν το πρωί από το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από δεκαπέντε ημέρες το Χόβερκραφτ "Κέρκυρα" πραγματοποίησε μεμονωμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση στην οποία περιλαμβάνονταν προσγειάλωση στην παραλία Πυργάκι της Νάξου. 

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ γνωρίζει τι ξεφόρτωσε το ΠΝ στο νησί αλλά για ευνόητους λόγους δεν πρόκειται να αναφέρουμε.Το ίδιο έγινε και σε άλλα νησιά και όχι μόνο τα ακριτικά.

Σε μια κρίσιμη παράμετρο, το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία που τράβηξε ο δορυφόρος Göktürk-1 που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη πριν από έξι μήνες.

Η φωτογραφία απεικονίζει το μνημείο «Σταματά Διαβάτη» στο Γκελιμπολού που κατασκευάστηκε στη μνήμη των Τούρκων στρατιωτών που πολέμησαν στο Τσανάκκαλε.

Ο δορυφόρος έχει τραβήξει περισσότερες από 1.000 δοκιμαστικές φωτογραφίες από την εκτόξευση του στο διάστημα ακριβώς απέναντι από τη Λήμνο.

Ο Göktürk-1 είναι ένας αμιγώς κατασκοπευτικός δορυφόρος. Κύρια αποστολή του είναι η συλλογή πληροφοριών μέσα από εικόνες επ’ ωφελεία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχει τη δυνατότητα κάθε 90 λεπτά να στέλνει τις ευκρινέστερες φωτογραφίες που είχε ποτέ στη διάθεσή της η τουρκική Αεροπορία.

Η εφημερίδα «Sabah» μάλιστα σημείωσε πως ο δορυφόρος θα ελέγχεται από την Πολεμική Αεροπορία. Η εμπειρία και η συσσώρευση πληροφοριών από τον Göktürk-1 θα είναι οδηγός για τους δορυφόρους παρατήρησης νέας γενιάς. Με την προσθήκη του η Τουρκία διαθέτει πλέον έξι ενεργούς δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενώ ετοιμάζεται και ο Göktürk-3.

Τα νησιά του Αιγαίου λοιπόν μπαίνουν για τα καλά στο στόχαστρο της Άγκυρας, η οποία αυξάνει πλέον τις δυνατότητες και να μέσα να πλήξει ελληνικούς στρατιωτικούς στόχους. Και βεβαίως δεν είναι μόνο οι πύραυλοι Bora, ούτε ο δορυφόρος Göktürk-1, αλλά το εξοπλιστικό κρεσέντο της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια

Από αύριο παίρνει φωτιά σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο πέλαγος από την εκτέλεση τουρκικής άσκησης με την επωνυμία «DENİZKURDU-2017», με την οποία δίνεται η δυνατότητα στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει…..από απλή επίδειξη τουρκικής ναυτικής ισχύος …μέχρι σοβαρή πρόκληση πολεμικού επεισοδίου οπουδήποτε στο Αιγαίο.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν: 14 φρεγάτες, έξι (6) κορβέτες, 17 ταχύπλοα σκάφη περιπόλου, 9 υποβρύχια, 6 Τορπιλάκατοι κυνηγοί πλοίων, 13 Σκάφη Υποστηρίξεως 4 Περιπολικά, 4 αεροσκάφη CN-235 θαλάσσιας περιπολίας, 19 ναυτικά ελικόπτερα, επτά Ομάδες SATA ομάδα και δύο ομάδες SAS-SAT .

Θα εκτελεστούν επτά αποστολές από την τουρκική αεροπορία με προεξάρχοντα τα σενάρια εναέριας προσβολής πολεμικών πλοίων ( TASMO) με παράλληλη δράση αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και Ελέγχου, εναέριου ανεφοδιασμού και ρυμουλκόυμενων στόχων από ειδικά αεροσκάφη .

Θα διεξαχθεί παράλληλα και άσκηση έρευ επίσης το Λιμενικό Σώμα το οποίο θα συμμετάσχει με 18 ελικόπτερα και πλήθος ταχύπλοων MRTP-24 οπλισμένων με αυτόματο πυροβόλο STAMP.

Σε πολεμική ετοιμότητα είναι οι ναύσταθμοι του Ακσάζ , του Γκιολτσού και Ερντέκ και ο ναύσταθμος στην Φώκαια.

Ταυτόχρονα η Τουρκία συνεχίζει να "βομβαρδίζει" με NAVTEX.

Η Τουρκία "δεσμεύει" όλο τον Ιούνιο το κεντρικό Αιγαίοι και λέει ότι θα πραγματοποιήσει  άσκηση κοντά στα νησιά Φαρμακονήσι,Αγαθονήσι και στα Ίμια.

Η ΝΟΤΑΜ προαναγγέλει άσκηση στις 15 Μαϊου το πρωί.

Την ίδια στιγμή, οι κεμαλικοί κύκλοι της Τουρκίας κλιμακώνουν με δημοσιεύματα τις «διαμαρτυρίες» τους για την ελληνική στρατιωτική φρουρά στο Καστελόριζο, η οποία εγγυάται την ελληνική κυριαρχία στο ακριτικό νησί και την ασφάλεια των Ελλήνων κατοίκων του.

Ο Ουγούρ Ντουντάρ της εφημερίδας Sozcu, σε επικριτικό άρθρο του προς την ισλαμιστική κυβέρνηση, την κατηγορεί ότι παραμένει θεατής μπροστά στην στρατιωτική κινητικότητα στα νησιά, «ενώ η Ελλάδα προκαλεί όλο και περισσότερο».

Ο αρθρογράφος, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, το Καστελόριζο πρέπει να παραμείνει αποστρατιωτικοποιημένο.

«Η Ελλάδα, η οποία πραγματοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας και εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών στα νησιά, τα οποία σύμφωνα με τις συνθήκες δεν θα πρέπει με καμία αιτιολογία να φέρουν στρατιώτες, βάζει τώρα στο παιχνίδι και υποβρύχια. Για παράδειγμα, τις προάλλες έφτασε στο Καστελόριζο ένα υποβρύχιο το οποίο υπάγεται στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Και μάλιστα όχι κρυφά, αλλά ανακοινώνοντάς το και δημοσιεύοντας φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού».

 

https://www.youtube.com/watch?v=Fw2kgctZtkU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...