Αρχείο

Έρχονται στην Αθήνα οι αρχηγοί των Στρατών της Βαλκανικής: Θα επισημοποιηθούν οι συμμαχίες - Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας έδωσε εντολή άμεσης ανασυγκρότησης των βουλγαρικών ΕΔ ενόψει Τουρκίας...

«Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν γνωρίζει ο κόσμος όλος», λέει η ελληνική σοφή λαϊκή παροιμία και σίγουρα ταιριάζει «γάντι» στην προεδρική εντολή του Ρ.Ράντεφ για ταχεία και εσπευσμένη «ανασυγκρότηση» των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων ενόψει τουρκικού νέο-οθωμανισμού και επερχόμενης τουρκικής λαίλαπας στα Βαλκάνια.  

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας δημοσιοποίησε χθες την άμεση εντολή του για την «ανασυγκρότηση» και των τριών κλάδων του βουλγαρικού στρατού, με την άμεση δημιουργίας μονάδων «ταχείας επέμβασης», μετά την  προδοτική  συστηματική υποβάθμισής τους εδώ και μεγάλο διάστημα, μεταδίδει ο βουλγαρικός τύπος .

Tαυτόχρονα σε μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη,  η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια πολύ σημαντική σύναξη η οποία αναμένεται να κρίνει πολλά για το μέλλον της περιοχής καθώς θα βγουν σημαντικά συμπεράσματα...

Οι αρχηγοί των στρατών της Βαλκανικής θα μαζευτούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου σε πέπλο «μυστικότητας» θα συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εργασίες της 11ης προγραμματισμένης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που όπως επεσήμανε και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σε σχετική ενημέρωση θα είναι «ανοικτές» μόνο για ένα μικρό μέρος τους στα μέσα ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου θα μπορέσουν να καταγράψουν μόνο την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας που έχει κληθεί να μιλήσει, η υπογραφή του Κοινού Ανακοινωθέντος της Συνόδου και η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ.

Το κοινό ανακοινωθέν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι μάλλον τυπικό και θα τονίζει την ανάγκη της καλής γειτονίας και της ηρεμίας στην περιοχή.

Σε μια περίοδο όπου σύμφωνα και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, η Τουρκία λειτουργεί ως αναθεωρητική δύναμη στην περιοχή, αναλυτές εκτιμούν πως σε αυτή την συνοδό θα επισημοποιηθούν και εν δυνάμει «συμμαχίες».

Είναι γεγονός πως Σερβία, Βουλγαρία και έως ένα βαθμό και η πΓΔΜ, ανησυχούν από το διαφαινόμενο «ισλαμικό τόξο» που έχει δημιουργηθεί στα Βαλκάνια με τις ευλογίες Ερντογάν και έχει ως κόμβους την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο και περνά μέσα από το κράτος των Σκοπίων και σύμφωνα και με τους φόβους της Σόφιας και μέσα από την τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας.

Αξίζει να τονιστεί πως πέρυσι η Σύνοδος είχε πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Τώρα όσο αφορά την Βουλγαρία, ο Ρ.Ράντεφ νυν πρόεδρος της χώρας και πρώην ΑΓΕΑ , υπενθυμίζουμε ότι ήταν ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος ως αρχηγός της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας «τσακώθηκε» υποβάλοντας μάλιστα την παραίτηση του στον υπουργό άμυνας και στον τότε αλλά και νυν πάλι πρωθυπουργό Μ. Μπορίσωφ , αρνούμενος να παραδώσει τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας , τυπικά στο ΝΑΤΟ , ουσιαστικά στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Ο Βουλγαρικός λαός τον στήριξε πραγματικά για την επιλογή του αυτή και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνο τον ψήφισε ως πρόεδρο της χώρας.

Ο ίδιος γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις επιδιώξεις του Ερντογάν ως ανώτατος αξιωματικός ο οποίος ήταν δέκτης απόρρητων πληροφοριών από τις υπηρεσίες ασφαλείας , τις οποίες αγνοούν πολλοί πολιτικοί της χώρας του.

Ο Ράντεφ υλοποίησε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης κατά τον διπλό εορτασμό της ημέρας του Αγίου Γεωργίου και της Ημέρας του Στρατού.

Ο πρώην Βούλγαρος ΑΓΕΑ και νυν ανώτατος άρχων της χώρας τόνισε ότι στο μυαλό του απλού βουλγαρικού λαού, ο στρατός ήταν και παραμένει  σύμβολο της κρατικής ανεξαρτησίας και του θάρρους εναντίον των ξέων επιβουλών .

Πληροφορίες από την Σόφια φέρουν τον ίδιο και το επιτελείο του που αποτελείται αποκλειστικά  από εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς, να είναι γνώστες των τουρκικών απειλών στο Αιγαίο , τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για την δυτική Θράκη ενώ γνωρίζουν όλοι τους  ότι η Βουλγαρία αργά η γρήγορα ( το πιο πιθανό) θα αποτελέσει στόχο του υπερφίαλου Ερντογάν.

Επισημαίνουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναφερθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα  στην νότιο Βουλγαρία και την ισχυρή «τουρκική μειονότητα» μέσω της οποίας προσπαθεί αν κυριεύσει μελλοντικά την χώρα.

https://youtu.be/XEZoA-tSnMc?t=3

 

Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο μήνες  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του κατηγόρησε την Βουλγαρία ότι ασκεί «απαράδεκτες πιέσεις» στους τουρκικής καταγωγής πολίτες ώστε να μην ψηφίσουν το κόμμα της προτίμησής τους στις βουλγαρικές εκλογές , για να του απαντήσει ο Ρ. Ράντεφ ότι "η Βουλγαρία «δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας, ειδικά από χώρες που δεν τηρούν την κυριαρχία των νόμων».

Το «παιχνίδι» των Τούρκων στα Βαλκάνια με «όπλο» την μουσουλμανική θρησκεία και τα Τζαμιά μαζί με τις γιορτές είναι γνωστά τόσο στις ελληνικές όσο και στις βουλγαρικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Γνωρίζει» ακριβώς τι δηλώνει ο Βούλγαρος πρόεδρος και αναμένουμε τόσο από τον ίδιο όσο και την χώρα μας την δημιουργία ενός ανοικτού « δίαυλου» επικοινωνίας ελέω του κοινού κινδύνου με το όνομα Ερντογάν,  αλλά και λόγο της ανόδου του αλβανικού εθνικισμού στην ΠΓΔΜ.

Ο στόχος της Τουρκίας στην περιοχή μας είναι πλέον  ξεκάθαρος  και οι « κυριλέ» δηλώσεις και κινήσεις δεν ενδείκνυνται ειδικά προς του νέο-οθωμανούς.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι όποιος ελέγχει το Αιγαίο και την Βουλγαρία ελέγχει την ΝΑ Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος δήλωσε συγκεκριμένα : «ότι κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ο ρόλος και η σημασία των ενόπλων δυνάμεων της Βουλγαρίας συστηματικά υποβαθμίζεται. Αυτό έχει ως συνέπεια, ο στρατός σήμερα όχι να έχει μόνο λιγότερα μέλη, αλλά υπάρχει έλλειψη επαρκών πόρων για την αποτελεσματική στρατιωτική εκπαίδευση».

https://youtu.be/GYG_Hc7RSn0?t=3

 

Η Βουλγαρία διαθέτει χερσαία δύναμη 36.100 ανδρών και γυναικών σε σύνολο σχεδόν 47.000  στελεχών και στους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων .

Η πολεμική  αεροπορία αριθμεί μόλις 27 μαχητικά αεροσκάφη, 15 MiG-29 και 12 Sukhoi Su-25, και το πολεμικό της ναυτικό αποτελείται από πεπαλαιωμένες μονάδες επιφανείας και υποβρύχια εποχής ΕΣΣΔ.

Για όλη αυτή την κατάσταση Αμερικανοί αναλυτές διαβλέπουν αναβίωση της βαλκανικής συμμαχίας του 1912-13 μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση.

Η αναβίωση των «συμμάχων» των βαλκανικών πολέμων θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ,την Σερβία και την Βουλγαρία.

Πρόκειται για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ λόγω διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία , αναφέρει  έκθεση από το Λάγκλευ.

https://youtu.be/QwCoLM4qFNQ?t=32

 

 

Έγκυρα γεωπολιτικά ινστιτούτα , Thinks Tanks, αναλύσεις μυστικών υπηρεσιών όπως της CIA , της σερβικής BIA, αλλά και της ρωσικής GRU , αναφέρουν για ενδεχόμενη ανάφλεξη σε Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, και φυσικά ΠΓΔΜ, λόγω ακριβώς των σχεδίων Τουρκίας και Αλβανίας.

Αυτή η συμμαχία όπως δείχνουν τα πράγματα σε Αιγαίο , Κύπρο , νότια Βουλγαρία, ΠΓΔΜ και Κοσσυφοπέδιο είναι πλέον μονόδρομος και για αυτό θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι πολιτικοί των χωρών της Βαλκανικής πριν είναι πλέον  αργά. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...