Κοινωνία

Εκατομμύρια ακρίδες «κάλυψαν» τον Άγιο Ευστράτιο -Τραγική η κατάσταση (εικόνες)

Την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι 270 κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου από την επιδρομή εκατομμυρίων ακρίδων αποτυπώνουν οι φωτογραφίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί επειδή στο νησί δεν υπάρχει αγροτική δραστηριότητα με αποτέλεσμα το χώμα να μην αναμοχλεύεται διευκολύνοντας την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου είδους που γίνεται μέσα στο έδαφος.

Όπως λέει η δήμαρχος του νησιού στην εφημερίδα Έθνος το πρόβλημα ήταν ήδη μεγάλο από το καλοκαίρι του 2016. «Δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο» δηλώνει χαρακτηριστικά η Μαρία Κακκαλή.

Η λύση που έχουν προκρίνει οι ειδικοί του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με το οποίο έχει υπογράψει σύμβαση ο δήμος είναι βιολογικά φάρμακα που έχουν εγκριθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό καθώς το νησί θεωρείται περιοχή NATURA.

Μετά την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Τετάρτη θα επισπευσθούν οι διαδικασίες που μέχρι τώρα κολλούσαν στη γραφειοκρατία και σύμφωνα με τη δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση και στις αρχές του Ιουνίου θα γίνει ο αεροψεκασμός. Επίσης θα διεκδικηθούν και αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ