Κόσμος

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: 70.000 έφτασαν φέτος στην Ευρώπη, 200.000 ήταν πέρσι

Συνολικά 69.574 μετανάστες και πρόσφυγες διέσχισαν φέτος τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη, συγκριτικά με περισσότερους από 200.000 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΔΟΜ, πάνω από το 80% των αφίξεων στην Ευρώπη καταγράφηκαν διά θαλάσσης προς στην Ιταλία, με τους υπόλοιπους μετανάστες και πρόσφυγες να φθάνουν στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο.

Από την αρχή της χρονιάς, οι περισσότεροι θάνατοι από πνιγμό έχουν αναφερθεί στο πέρασμα της κεντρικής Μεσογείου που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με τις ιταλικές ακτές.

Φέτος, 1.481 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο πέρασμα αυτό, ενώ άλλοι 88 άνδρες, γυναίκες και παιδιά πέθαιναν στις διαδρομές της δυτικής και ανατολικής Μεσογείου. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν καταγραφεί 2.267 θάνατοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης