Κοινωνία

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία

Με ελεύθερη είσοδο θα λειτουργούν τα μουσεία της χώρας την Πέμπτη 18 Μαΐου, ημερομηνία που γιορτάζεται κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες έχουν διοργανωθεί σε όλα τα μουσεία της χώρας με σκοπό τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας, για τις οποίες το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωσή του.
Μουσείο Ακρόπολης

Την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Την ημέρα αυτή θα εκτεθούν για πρώτη φορά στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, μαζί με την αριστουργηματική κεφαλή 696, τα υπόλοιπα θραύσματα του αγάλματος της «Κόρης με τον πόλο» (ψηλό κάλυμμα κεφαλιού), τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να τα δουν σε ειδική προθήκη έτσι ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του αγάλματος, το οποίο είχε πέσει θύμα της καταστροφικής μανίας των Περσών.

Για να τιμήσει την φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης θα κυκλοφορήσει αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε το Εθνικό Νομισματοκοπείο με θέμα τον κάπρο. Το μεγαλόσωμο άγριο ζώο προκαλούσε δέος και θαυμασμό στους αρχαίους. Το κυνήγι του απαιτούσε μια καλά οργανωμένη ομάδα, ικανή να καταδιώξει και να καταφέρει καίρια πλήγματα στο επιθετικό θήραμα, το οποίο όμως μπορούσε να πληγώσει θανάσιμα τους διώκτες του.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

16-18/5/2017

Δράση με τίτλο «Μνήμες που λανθάνουν, σημάδια που θυμούνται». Αφηγήσεις από αρχαιολόγους του μουσείου των ιστοριών που κρύβονται πίσω από επιλεγμένα εκθέματα και σχετίζονται με λανθάνουσες τραυματικές μνήμες.

13.00

Είσοδος ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στη δράση. Δηλώσεις συμμετοχής 30 λεπτά πριν τη θεματική περιήγηση στις Πληροφορίες του Μουσείου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ