Πολιτική

Διάλογοι για όσκαρ - Χατζηδάκης για Τσακαλώτο: "Πούλησες την ψυχή σου" - Βαρεμένος: "Πολλή ψυχοπάθεια έχει πέσει εδώ μέσα"

Ανέβηκαν νωρίτερα οι τόνοι στη Βουλή, στη συζήτηση για το νέο, συμπληρωματικό Μνημόνιο.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, με τον τελευταίο να κατηγορεί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι πούλησε την ψυχή του, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο προεδρεύων της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος και να πει «πολλή ψυχοπάθεια έχει πέσει εδώ μέσα». Στα λεγόμενα του κ. Χατζηδάκη αντέδρασε και ο Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας «πού τη βρήκατε εσείς την ψυχή» ενώ ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών είπε «δεν σας είχαμε για κύριο Γεωργιάδη».

Η ένταση συνεχίστηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη, με αφορμή το θέμα του χρέους.

Στην αναφορά Βορίδη ότι το χρέος έχει ξεκινήσει να ρυθμίζεται από το 2012 και ότι αυτό αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Τρεις ημέρες πριν από το Εurogroup μας λέτε, κ. Βορίδη, ότι ο Βενιζέλος έλυσε το χρέος το 2012. Και γιατί είμαστε σήμερα έτσι; Φταίει ο ένας χρόνος κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να μας υποστηρίξετε λίγο πριν το Εurogroup, εσείς λέτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρέους».

«Ποτέ δεν είπα ότι δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω ρύθμισης του χρέους», απάντησε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε: «Εχετε την ευλογία μας και την ευχή μας να φέρετε τα καλύτερα αποτέλεσμα για το χρέος, αλλά δεν σας εμπιστευόμαστε και πολύ».

«Ευχαριστώ για τις ευχές σας», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ