Πολιτική

Βρετανία: Μειώθηκε το προβάδισμα της Τερέζα Μέι μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση

Το προβάδισμα των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι μειώθηκε σημαντικά την τελευταία εβδομάδα, έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις.

Στην έρευνα της ORB, το Συντηρητικό Κόμμα προηγείται των Εργατικών με 6 ποσοστιαίες μονάδες, από 12 της προηγούμενης εβδομάδας. Η δημοσκόπηση αυτή, που διενεργήθηκε στις 24-25 Μαΐου, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης, δίνει ποσοστά 44% στο Συντηρητικό κόμμα, 38% στους Εργατικούς, 7% στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και 4% στο ξενοφοβικό UKIP.

Μείωση της διαφοράς, αλλά στις 10 μονάδες (από 13 που ήταν στις 16 Μαΐου) δείχνει και η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium για λογαριασμό της εφημερίδας Observer. Σύμφωνα με αυτήν, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 45% και οι Εργατικοί 35%.

Λίγο μεγαλύτερη διαφορά, στις 12 μονάδες (από 18 που ήταν στις 13 Μαΐου) δίνει η δημοσκόπηση της ComRes για λογαριασμό των εφημερίδων Sunday Mirror και Independent. H Comres, που ρώτησε διαδικτυακά 2.024 ψηφοφόρους, αναφέρει στην εκτίμησή της ότι οι Συντηρητικοί έχουν πέσει στο 46% ενώ οι Εργατικοί ανέβηκαν κατά 4 μονάδες και έφτασαν στο 34%.

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα Sunday Times, οι Συντηρητικοί προηγούνται με ποσοστό 43% και οι Εργατικοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 36%. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων μειώθηκε μέσα σε μία εβδομάδα κατά δύο μονάδες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...