Κοινωνία

Βουλή: «Κατάληψη» των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από σύλλογο παραπληγικών (εικόνες)

Τις έντονες διαμαρτυρίες εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών για τις προωθούμενες περικοπές των επιδομάτων τους δέχθηκαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Τα μέλη του Συλλόγου μάλιστα προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του κυβερνητικού κόμματος ζητώντας ακρόαση από την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Η αντιπροσωπεία του συλλόγου συναντήθηκε και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη παρουσία του Γραμματέα Κοινοβουλευτικού Έργου, Γιώργου Μαυρωτά και του υπεύθυνου τομέα, Βασίλη Χαρόπουλου.

«Από την ιδρυτική μας διακήρυξη αναδείξαμε το θέμα των ατόμων με αναπηρία, βάζοντας και την ευρωπαϊκή διάσταση. Δίνουμε σκληρή μάχη, πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση με συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή, όμως όπως ξέρετε, οι δικές μας ψήφοι δεν αρκούν. Η ευθύνη για την ψήφισή τους βαρύνει τους 153 του κ. Τσίπρα. Είμαστε στο πλευρό σας», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι δεν έχουν εξαιρεθεί από τις περικοπές, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, του κοινωνικού αποκλεισμού, της περιθωριοποίησής τους και ανέπτυξαν τα αιτήματά τους, με κυριότερα τα εξής:

- καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις,
- διατήρηση των φοροαπαλλαγών σε μισθούς και συντάξεις των παραπληγικών και τετραπληγικών με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω,
-κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους παραπληγικούς και τετραπληγικούς με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω

Να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ