Κοινωνία

«Αυτό είναι το μυστικό του Βασίλη Σπανούλη και παίζει τέτοιο μπάσκετ στα 34» - «Τον βλέπω στις 2.30 το ξημέρωμα...» - Τι αποκαλύπτει πρώην συμπαίκτης του

Ο Λάζαρος Αγαδάκος υπήρξε συμπαίκτης με τον Βασίλη Σπανούλη στο Μαρούσι και αποκάλυψε τις... μεταμεσονύκτιες προπονήσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού!

Ο Αγαδάκος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για τον πρώην συμπαίκτη του στην ομάδα των βορείων προαστίων και αποκάλυψε ότι «αυτήν την περίοδο, είναι μέσα στο ΣΕΦ στις 2:30 το βράδυ και κάνει σουτ! Λέει στον φύλακα του γηπέδου 2:30 το βράδυ να του ανοίξει, για να κάνει σουτ. Αυτό έγινε πριν έναν μήνα. Και δεν το πίστευα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

...τους «αιώνιους» τελικούς: «Ο τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι ένα δυνατό ματς, που παρακολουθεί όλη η Ευρώπη. Όχι μόνο η Ελλάδα. Η ελληνική νοοτροπία, σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, είναι πολύ δυνατή. Όχι μόνο από άποψη σκληράδας, αλλά, κυρίως, από άποψη ποιότητας παιχνιδιού και μυαλού. Όλους τους παράγοντες, που ''κυκλώνουν'' έναν τελικό, η Ελλάδα τους έχει και με το παραπάνω».

...το ποιος ήταν ο MVP του πρώτου αγώνα της σειράς των τελικών: «Ο Σπανούλης είναι ένας παίκτης, που περιμένεις τι θα κάνει. Ξέρεις ότι θα πάρει τις τελευταίες επιθέσεις και ότι ακόμη και η τελική του πάσα, το τελικό σουτ, θα είναι για να κερδίσει η ομάδα. Το έχει αποδείξει άπειρες φορές. Όσο για τον Μιλουτίνοφ, είναι ένα παιδί με τρομακτική άνοδο στο παιχνίδι του και μπράβο, γιατί χρειαζόταν, καθώς ο Ολυμπιακός, πιστεύω, είναι πολύ ελλιπής στη θέση του σέντερ. Έβαλε καθοριστικά σουτ και έπαιξε πολύ καλές άμυνες πάνω στον Μπουρούση, ο οποίος, επίσης, ήταν πολύ καλός χθες».

...την «τρέλα» του Βασίλη Σπανούλη: «Τον είχα συμπαίκτη στο Μαρούσι. Όταν ήταν 20 χρονών. Από τότε φαινόταν. Φαινόταν ο τσαμπουκάς του, ο αγωνιστικός τσαμπουκάς του, σεβόταν, έμενε στο γήπεδο… Εγώ, τώρα, πηγαίνω στο ΣΕΦ και κάνω προπονήσεις, οπότε βλέπω και την ομάδα. Ο Βασίλης, λοιπόν, αυτήν τη στιγμή, αυτήν την περίοδο, είναι μέσα στο ΣΕΦ στις 2:30 το βράδυ και κάνει σουτ! Λέει στον φύλακα του γηπέδου 2:30 το βράδυ να του ανοίξει, για να κάνει σουτ. Αυτό έγινε πριν έναν μήνα. Και δεν το πίστευα. Πήγα την επόμενη μέρα και έλεγαν ''είναι τρελός αυτός εδώ πέρα. Μας έφερε 2:30 ώρα το βράδυ, για να κάνει σουτ''. Και μιλάμε τώρα για ένα παιδί, που δεν έχει να αποδείξει τίποτα! Όπως τίποτα, επίσης, δεν είναι τυχαίο. Ο καθένας στη ζωή παίρνει αυτό που του αξίζει. Έτσι είναι και το μπάσκετ.

Ο Βασίλης το θέλει πάρα πολύ. Απλά. Το Μαρούσι εκείνης της εποχής, με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη και βοηθό τον Βαγγέλη Αγγέλου, είχε ηγέτες, παίκτες όπως τους Μπλάκνεϊ και Χάτσον. Αλλά, παρ' όλα αυτά ο Βασίλης… το έβλεπες στα μάτια του. Δεν το λέω για να το πω. Έμπαινε μέσα και έπαιρνε σουτ. Έκανε λάθη. Αλλά δεν τον ένοιαζε. Ήξερε τι θέλει να κάνει. Αυτό του βγήκε. Φαίνεται τώρα. Είχε το ένστικτο μέσα του. Απλά, δούλεψε την ποιότητά του σαν παίκτης».

...το αν νίκησε ο Ολυμπιακός ή αν έχασε ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό: «Δεν θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος. Δεν ισχύει αυτό και δεν αποτελεί δικαιολογία. Είναι μια μεγάλη ομάδα. Φαινόταν, όμως, κουρασμένος, σίγουρα. Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο, μπασκετικά, δεν μπορείς να πεις πως ήταν και το καλύτερο που μπορείς να δεις. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, πρέπει να αποδείξει και να δείξει πράγματα. Πρέπει να κάνει κάτι, ειδικά μετά από όσα έγιναν στον σύλλογο. Πιστεύω ότι έχει άγχος. Ειδικά για το παιχνίδι που έρχεται, στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έκανε ένα κακό, επιθετικά, παιχνίδι. Εγώ πιστεύω πως θα δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι την Πέμπτη».

...το ελληνικό μπάσκετ: «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι το μπάσκετ είναι το εθνικό της σπορ. Τέλος. Και δεν το λέω επειδή λατρεύω αυτό το σπορ και ζω από αυτό. Και σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο, είναι στο DNA μας να παίζουμε μπάσκετ. Μας αρέσει πάρα πολύ. Και χαίρομαι όταν βλέπω έξω, παιδιά, να παίζουν με τους φίλους τους. Από και έπειτα, όταν βλέπουμε ελληνικές ομάδες σε συνεχόμενα Final 4 Ευρωλίγκας, αυτό κάτι σημαίνει, για μια χώρα με τόσα προβλήματα. Εκτός του ότι δίνει χαρά, αυτό σημαίνει ότι είμαστε εδώ».

Πηγή: gazzetta

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...