Πολιτική

Από διεύθυνση στο Κολωνάκι εστάλη το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο

Από διεύθυνση στο Κολωνάκι φέρεται να εστάλη, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από κολάζ που έγινε στα κομμάτια του παγιδευμένου δέματος που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το όνομα του αποστολέα που εμφανίζεται στο δέμα δεν ανήκει σε κάποιο δημόσιο πρόσωπο.

Στο μεταξύ, τη διαδρομή που ακολούθησε το «παγιδευμένο» δέμα πριν φτάσει στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου προσπαθεί να χαρτογραφήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για το πού ελέγχθηκε η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού.

Μέλος της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου, δήλωσε ότι παρέδωσε το παγιδευμένο φάκελο μαζί με άλλα δέματα, στο φυλάκιο της Βουλής ώστε να ελεγχθούν.

Το ίδιο προκύπτει και από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, αφού συνομίλησε με τον κο Παπαδήμο, είπε ότι το πακέτο έφτασε στο σπίτι του και ο ίδιος το άνοιξε στο αυτοκίνητο. Επομένως το παγιδευμένο πακέτο είχε μεταφερθεί για έλεγχο στη Βουλή.

Επιπλέον, αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνουν την κατάθεση του συνοδού ασφαλείας του κ. Παπαδήμου, καθώς μετά από έλεγχο που έγινε στο υλικό, το οποίο έχουν καταγράψει κάμερες παρακολούθησης στο χώρο αλληλογραφίας της Βουλής, αποτυπώνεται ο ίδιος να έχει πάει κανονικά στη Βουλή για τον έλεγχο της αλληλογραφίας.

Εντούτοις, αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές διαψεύδουν ότι ο έλεγχος έγινε στο κτήριο της Βουλής.

Όπως υποστηρίζουν, την ημέρα του χτυπήματος οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο δεν κατέγραψαν ούτε ένα άτομο της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου να παραδίδει φάκελο για έλεγχο.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ δήλωσε σχετικά ότι ήταν δυο οι ύποπτοι φάκελοι που θα μπορούσαν να περιέχουν τον εκρηκτικό μηχανισμό: ο ένας ταχυδρομήθηκε στο σπίτι του και ο δεύτερος στην Ακαδημία Αθηνών, δίχως μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί ποιος από τους δύο περιείχε τα εκρηκτικά.

Απαντήσεις αναμένεται να προκύψουν και από την μαρτυρία του ίδιου του κ. Παπαδήμου ο οποίος θα είχε χθες μια πρώτη συζήτηση με τους αστυνομικούς αλλά και από την έρευνα στη μνήμη των συσκευών Xray όπου συνήθως ελέγχεται η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή στην Τράπεζα της Ελλάδος και στη Βουλή όπου επίσης διατηρεί γραφείο.

Την ίδια ώρα πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές θέλουν τη φρουρά της Βουλής να έχει αιτηθεί την αντικατάσταση ορισμένων εκ των υφιστάμενων ανιχνευτών X-RAY που δεν είχαν αλλάξει το 2010, με νεότερους ακόμη πιο προηγμένης τεχνολογίας, που θα μπορούν να παράσχουν 1000% κι όχι 100% ασφάλεια.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το αίτημα αυτό να βρίσκεται ήδη στην τελική φάση υλοποίησής τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αρμόδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι και τα υπάρχοντα μηχανήματα παράσχουν την απαιτούμενη ασφάλεια.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο κος Παπαδήμος είναι καλά στην υγεία του και για προληπτικούς λόγους νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού. Οι δύο συνοδοί του πήραν εχθές εξιτήριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ