Εκκλησία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φιάσκο-μεγατόνων το σόου Φραγκίσκου-Βαρθολομαίου στην Αίγυπτο - Ποιος πραγματικά είναι ο ισλαμιστής καθηγητής που τους κάλεσε και τι διδάσκεται στο πανεπιστήμιο που βρέθηκαν

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Δυο εβδομάδες μετά το θεολογικό σεισμό που προκάλεσε η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο με την συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και την κοινή δήλωση με τον Κόπτη Πατριάρχη περί αναγνώρισης κοινού βαπτίσματος, αλλά και τις απίστευτες δηλώσεις του ποντίφικα πως “Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι αδέλφια” το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκαλύπτει σήμερα ... πόσο αδέρφια είναι, δεδομένου πως ο ισλαμιστής καθηγητής που προσκάλεσε και τους δύο θρησκευτικούς ηγέτες έχει ολόκληρο βίο και πολιτεία πίσω του, κάτι που ή δεν πρόσεξαν ή προσπέρασαν Φραγκίσκος και Βαρθολομαίος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αίγυπτο , λοιπόν, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκαν το πανεπιστήμιο al-Azhar, ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο ίδρυμα για τη σουνιτική ισλαμική μάθηση και συναντήθηκαν με τον σεΐχη Αχμέτ αλ-Ταγιέμπ, τον ιμάμη του τζαμιού Al-Azhar, Καθηγητή ισλαμικής φιλοσοφίας.

Ο κ. Βαρθολομαίος μάλιστα στην ομιλία του καταχειροκροτήθηκε όταν είπε πως «το Ισλάμ δεν μπορεί να εξισωθεί με την τρομοκρατία, καθώς η έννοια της τρομοκρατίας είναι ξένη προς οποιαδήποτε θρησκεία».

Σε ποιο ακριβώς Ισλάμ αναφερόταν; Γιατί αν αναφερόταν στο Ισλάμ που πρεσβεύει ο Σεΐχης Ταγιέμπ, που μάλιστα κάποτε είχε ψηφιστεί ως "ο πιο σημαίνων μουσουλμάνος του κόσμου", και το Αλ Αζχάρ, η σπουδαία μαδράσα που αυτός καθοδηγεί, τότε πλανάται πλάνην οικτράν!

Ο Ταγιέμπ είναι μια διφορούμενη προσωπικότητα. Από τη μια είναι ένας διάσημος δάσκαλος που δίνει την εικόνα προς τους συμπατριώτες του μουσουλμάνους στην Αίγυπτο ότι υποστηρίζει τη θανατική ποινή για «αποστάτες», ζητά την ολότητα της κυριαρχίας της Σαρία, αρνείται να καταγγείλει ότι ο ISIS ότι είναι μη-ισλαμικός, καταγγέλλει την τέχνη ως ανήθικη και απορρίπτει την ιδέα της μεταρρύθμισης του Ισλάμ. Από την άλλη υπάρχει και το άλλο προσωπό του. Η μάσκα αλλάζει όταν πρόκειται για επαφές με μη μουσουλμάνους.

Εντυπωση έχουν προκαλέσει επί παραδείγματι όσα κατήγγειλε ο Islam al-Behery, ένας δημοφιλής Αιγύπτιος μουσουλμάνος μεταρρυθμιστής. Την ημέρα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον δύο κοπτικών χριστιανικών εκκλησιών στην Αίγυπτο τον περασμένο μήνα, ο εν λογω κύριος μίλησε τηλεφωνικά σε ένα δημοφιλές αιγυπτιακό τηλεοπτικό πρόγραμμα και αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην εκτόξευση πυρών κατά του Al Azhar και του Ahmed al-Tayeb- λέγοντας μάλιστα πως "το 70-80 % του συνόλου των τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία πέντε χρόνια είναι προϊόν Al Azhar".

Επίσης ο Behery καταγγέλει ότι από τότε που ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Sisi ζήτησε από το Al Azhar να κάνει μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται το Ισλάμ στην Αίγυπτο πριν από τρία χρόνια, η συγκεκριμένη μαντράσα "δεν έχει μεταρρυθμίσει ούτε ένα πράγμα".

Επιπροσθέτως ο μουσουλμάνος μεταρρυθμιστής επεσήμανε ότι το Al Azhar εξακολουθεί να χρησιμοποιεί βιβλία στο πρόγραμμα σπουδών του, τα οποία διδάσκουν πράγματα όπως «όποιος σκοτώνει έναν άπιστο, το αίμα του φυλάσσεται, επειδή το αίμα του απίστου και του πιστού [μουσουλμάνου] δεν είναι ίσο». Ομοίως, επεσήμανε πώς ο Σεΐχης Αχμέντ αλ-Ταγιέμπ ισχυρίζεται ότι τα μέλη του ISIS δεν είναι άπιστοι, αλλά πλανημένοι μουσουλμάνοι. Αλλά εκείνοι τους οποίους σκοτώνουν - όπως οι βομβαρδισμένοι χριστιανοί - είναι άπιστοι, η χειρότερη επιγραφή στο λεξικό του Ισλάμ.

Σε αυτό το πανεπιστήμιο, λοιπόν, έστησαν τα διαθρησκειακά τους σόου Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος. Εκείνου του ιμάμη δέχτηκαν την πρόσκληση... Και κατα τα άλλα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι αδέλφια.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...