Άγιο Όρος

Απαλλαγή τριών μοναχών της μονής Εσφιγμένου που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση

Απηλλάγησαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τρεις μοναχοί της μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση. Πρόκειται για τον ηγούμενο Μεθόδιο και δύο ιερομόναχους της ίδιας αδελφότητας, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπεξαίρεσαν οχήματα, δύο σκάφη κι ένα αγροτικό μηχάνημα, τα οποία ανήκαν στη νέα αδελφότητα.

Η σε βάρος τους αποδιδόμενη πράξη τελέστηκε το 2005 και ήταν με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής προσκόμισε πραγματογνωμοσύνη, κατά την οποία η αξία των υπεξαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνάει τις 160.000 ευρώ. Επικαλούμενη δική της πραγματογνωμοσύνη, η υπεράσπιση από την πλευρά της, κοστολόγησε την αξία τους στο 1/3 αυτής της εκτιμηθείσας από την απολιτική αγωγή αξίας.

Κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο απάλλαξε τους τρεις κατηγορούμενους, καθώς αποφάσισε να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής του αδικήματος, το οποίο μετατράπηκε σε πλημμέλημα, κρίνοντας ότι η αξία των αντικειμένων είναι μικρότερη των 120.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...