Κόσμος

Απάντηση Ρ.Τ. Ερντογάν σε Α.Τσίπρα: Επανέφερε τα οθωμανικά...σπορ για να δώσει όραμα στους πολίτες - Ακόμη κάποιοι αναρωτιούνται προς τα πού οδεύουμε και συνομιλούν μαζί του;

Mε πρωτοβουλία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεσπίζονται φεστιβάλ που θα αναδεικνύουν το ένδοξο παρελθόν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προκειμένου να αναδειχθεί η παλιά δόξα και να αποκτήσει ο σύγχρονος Τούρκος πολίτης ένα υψηλό όραμα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Στην Ελλάδα ακόμη αναρωτιούνται κάποιοι προς τα που οδεύουμε με την Τουρκία και συνομιλούν με τον Ρ.Τ.Ερντογάν...

Την περασμένη εβδομάδα, διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη το φεστιβάλ Εθνικών Σπορ και Πολιτισμού. Στόχος ήταν να γνωρίσουν οι σύγχρονοι Τούρκοι, τα αθλήματα και την κουλτούρα της ένδοξης περιόδου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όταν η Γη έτρεμε κάτω από τη σπάθα του σουλτάνου.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αθλήματα και παραστάσεις από τους αρχικούς νομαδικούς ιππείς, μέχρι και το καμάρι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το επίλεκτο σώμα των Γεννίτσαρων.

Πάνω από 800 αθλήματα που διεξάγονταν στην Ανατολία εκείνη την εποχή πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών, ηθοποιών και συνδέσμων για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομίας της Τουρκίας.

Το Φεστιβάλ διεξήχθη με πρωτοβουλία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης, προκειμένου να αναδειχθεί η παλιά δόξα και να αποκτήσει ο σύγχρονος Τούρκος πολίτης ένα υψηλό όραμα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το Cirit, ένα άθλημα με ιππείς που πετούν ξύλινα ακόντια στους εχθρούς τους. «Είναι ο βασιλιάς των σπορ. Συμβολίζει το τουρκικό πνεύμα», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας.

«Θέλουμε να αναδείξουμε τις παραδοσιακές αξίες, ξεκινώντας από τα σπορ μας και να ωθήσουμε τον κόσμο προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση», δήλωσε ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο γιος και εκ των επικεφαλής των διοργανωτών του μεγάλου Φεστιβάλ.

Το ένδοξο παρελθόν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αναπολούν στην Τουρκία... Αθήνα ακούει;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ