Εθνικά θέματα

Αλβανός Βουλευτής του Βελγίου υβρίζει την Ελλάδα και τον Κοτζιά και υπερασπίζεται συνεργάτες των ναζί

Ο αλβανικής καταγωγής βουλευτής του βελγικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Αμέτ Γιανάι, έκανε προκλητικές δηλώσεις εις βάρος της Ελλάδας, αναφερόμενος σε «γενοκτονία Αλβανών τσάμηδων», ενώ είπε και το… απίστευτο, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως… ευρωπαϊκό κράτος μόνο εάν παραδεχθεί τη «γενοκτονία των τσάμηδων».

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση ότι ένας Αλβανός βουλευτής του Βελγίου στερείται βασικών γεωγραφικών και ιστορικών γνώσεων, όπως ότι η Ελλάδα α) είναι γεωγραφικά μέλος της Ευρώπης, β) το ίδιο το όνομα της Ευρώπης είναι ελληνικό και γ) βεβαίως η Ελλάδα είναι από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕ, ενώ η Αλβανία εάν συνεχίσει αυτό το βιολί δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ.

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι ο εν λόγω «Βέλγος» βουλευτής σπεύδει να υπερασπιστεί τους συνεργάτες των ναζί τσάμηδες ενώ εκλέγεται ως μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βελγίου.Πληροφορίες tribune.gr

Είναι ίσως η πρώτη φορά που σοσιαλιστής Ευρωπαίος Βουλευτής υπερασπίζεται συνεργάτες των Γερμανών ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια ακόμη αλβανική πρωτοτυπία, που αποδεικνύει πόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τον «εξευρωπαϊσμό» αυτών των απίθανων Βαλκάνιων. Θεωρούμε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βελγίου πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση για τις φιλοναζιστικές δηλώσεις του βουλευτή του.

Όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Βελγίου, Αμέτ Γκιανάι, αντέδρασε στη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος «επανέλαβε την ελληνική εθνικιστική ρητορική προς το αλβανικό κράτος και για το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων».

Ο Γκιανάι υπενθύμισε στον Έλληνα υπουργό ότι «μόνο όταν η Ελλάδα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και παραδεχθεί αυτά που έχει διαπράξει σε βάρος του πληθυσμού των τσάμηδων, τότε θα αναγνωρισθεί στην ΕΕ ως ευρωπαϊκό κράτος», είπε ο απίστευτος τύπος.
Αναφερόμενος προς τον Νίκο Κοτζιά, σημειώνει:

Εσείς είστε, που πάνω από 100 χρόνια προσπαθείτε να αλλάξε τα τα σύνορα υπέρ σας με όλα τα είδη των κόλπων και προσπαθείτε να πάρετε τη νότια Αλβανία μετά την απορρόφηση της τσαμουριάς.

Η Ευρώπη, όπως γνωρίζουμε εδώ στις Βρυξέλλες, η αλήθεια είναι ένα σύνολο αξιών και δεν σας έχει δοθεί καμία εντολή να χρησιμοποιείται το όνομά της για να απειλήσετε την Αλβανία ή τους Αλβανούς, ούτε να ζητάτε πρόσθετα εδάφη είτε στη ξηρά είτε στη θάλασσα που δεν στηρίζονται σε κανένα διεθνές δίκαιο, ούτε καν σε ιστοριογραφία.

Οι ευρωπαϊκές αξίες απαιτούν από εσάς να έχετε μια ευρωπαϊκή στάση με τους γείτονές σας και να μην επαίρεστε γιατί η Ευρώπη τουλάχιστον σας έσωσε από συνολική κατάρρευση, θέτοντας τον εαυτό της σε κίνδυνο εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας.

Έτσι, προσπαθήστε να ξεπλύνετε τα τεράστια χρέη σας και αφήστε την εθνικιστική ρητορική και την φιλοπολεμική που χειροτερεύουν τα έσοδά σας!

Αυτά τα παραληρηματικά και αλλοπρόσαλλα είπε ο «σοσιαλιστής» αλβανικής καταγωγής βουλευτής, απολογητής των συνεργατών των ναζί.

Προφανώς και η δήλωσή του φανερώνει τον «τρόμο» της παρέας του Έντι Ράμα απέναντι στη στρατιωτική δύναμη της Ελλάδας, επαναλαμβάνει για να «μειώσει» την Ελλάδα τα «κλισέ» περί χρεοκοπημένης χώρας, λες και η ισχύ μιας χώρας μετριέται από τα χρέη της και όχι από τα κανόνια της, από τα οποία η Ελλάδα διαθέτει αρκετές χιλιάδες για την ασφάλειά της ενώ η Αλβανία κανένα.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτός ο θρασύτατος βλαξ τολμά και απευθύνεται στην Ελλάδα αναφερόμενος στα οικονομικά της, ενώ η Αλβανία είναι μια χώρα δίχως οικονομία με μοναδικό προϊόν που παράγει και εξάγει το χασίς.

Δεν είναι τυχαίο βεβαίως που κάτι τέτοιοι τυχάρπαστοι βρίσκουν ακόμα το θράσος να προσβάλλουν την Ελλάδα, έτσι τους είχαν συνηθίσει οι προηγούμενοι που πέρασαν από το ΥΠΕΞ. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι έλαβαν το μήνυμα όλοι οι φτωχοδιάβολοι και μαφιόζοι έμποροι ναρκωτικών των Βαλκανίων, ότι η στρατιωτική ισχύς της Ελλάδας είναι ικανή να τους συντρίψει, κι αυτό έχει προκαλέσει ταραχή μεγάλη στα μυαλά και στις ψυχές τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ