Κόσμος

Ο "Πλανητάρχης" σε τρικυμία - Παγκόσμια αίσθηση από το μήνυμα Τραμπ στο μουσείο Ολοκαυτώματος: "Ήταν καταπληκτικά και αξέχαστα" - Eίπε ότι το Ισραήλ δεν είναι στη Μ.Ανατολή! (βίντεο)


Τους άφησε όλους άναυδους ο πρόεδρος των ΗΠΑ για μια ακόμη φορά. Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς θεωρήθηκε, το λιγότερο, «παιδιάστικο»...

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ με όλους τους φίλους μου - Ήταν τόσο υπέροχα + δεν θα το ξεχάσω ποτέ!», έγραψε ο Τραμπ στο βιβλίο.

Οι αντιδράσεις και τα σχόλια ήταν άμεσα. Ο δημοσιογράφος των Times του Ισραήλ Ραούλ Γούτλιφ έγραψε με μεγάλη δόση σαρκασμού και ειρωνίας: «Ξέχασε: "Τα λέμε το επόμενο καλοκαίρι"»!

Nωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσία του Νετανιάχου και αξιωματούχων των δύο πλευρών, ανέφερε πως μόλις επέστρεψε από τη Μέση Ανατολή, ξεχνώντας ότι και το Ισραήλ βρίσκεται στη Μέση Ανατολή.

Αξιοσημείωτη ήταν η αντίδραση κάποιου από την πλευρά των Ισραηλινών, ο οποίος δεν άντεξε και χαμογέλασε πιάνοντας το κεφάλι του.

Πάντως επισήμως, ο διευθυντής του μουσείου «κάλυψε» τον Τραμπ, λέγοντας πως ήταν πολύ σημαντικό που επισκέφθηκε το χώρο και πως οι παρατηρήσεις του ήταν πολύ ουσιώδεις.

Σε... αντιπαράθεση, αυτό είναι το μήνυμα που είχε αφήσει ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ το 2013:

«Σε μια εποχή μεγάλων κινδύνων και απειλών, πολέμων και διαμάχης, είμαστε ευλογημένοι που έχουμε μια τόσο δυνατή υπενθύμιση της δυνατότητας του ανθρώπου για μεγάλο κακό, αλλά επίσης και της ικανότητάς μας να αναδυόμαστε από την τραγωδία και να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο μας. Ας αφήσουμε τα παιδιά μας να έρθουν εδώ, να γνωρίσουν την ιστορία, ώστε να προσθέσουν τις πηγές μας και να φωνάξουμε "ποτέ ξανά"».

Πάντως φαίνεται ότι τίποτα δεν πάει καλά για τον "πλανητάρχη".

Και η Μελάνια Τραμπ αποφάσισε να τον κάνει για δεύτερη φορά ρεζίλι μέσα σε λίγε ώρες.

Επειτα από την προσγείωση του Air Force One στην «αιώνια» πόλη, το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στην πόρτα του αεροσκάφους και χαιρέτισαν. Αμέσως μετά, ο Τραμπ έκανε κίνηση για να πιάσει το χέρι της συζύγου του, πριν κατέβουν τη σκάλα, αλλά την ίδια στιγμή εκείνη σήκωσε το χέρι της και απομάκρυνε τα μαλλιά της από το πρόσωπό της. Ετσι ο Αμερικανός πρόεδρος αρκέστηκε να την ακουμπήσει στη μέση.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Finthenow%2Fvideos%2F818255564991481%2F&show_text=0&width=400

https://www.youtube.com/watch?v=RnfYF_RTEc0https://www.youtube.com/watch?v=PCCc6tFNs-M

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ