Οικονομία

Άτυπη τηλεδιάσκεψη είχε το Washington Group για το ελληνικό ζήτημα, αλλά χωρίς συμφωνία

Μια εβδομάδα μετά το Eurogroup της 22ας Μαΐου, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας συνεδρίασε ατύπως με τηλεδιάσκεψη το Washington Group το οποίο δεν κατέληξε σε συμφωνία παρότι κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι μελετώνται βελτιώσεις στο ανακοινωθέν του Eurοgroup οι οποίες θα επέτρεπαν στο ΔΝΤ να κάνει μια ενθαρρυντική δήλωση για την Ελλάδα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. 

Η δήλωση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει μια δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές ακόμη και αν η Ελλάδα δεν συμπεριληφθεί στο QE.
Αγορές και QE είναι άλλωστε στο επίκεντρο του Συνεδρίου που αρχίζει το πρωί στη Φρανκφούρτη στο οποίο θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην ομιλία του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωτράπεζας Μπενουά Κερέ και κυρίως στο αν θα επαναλάβει τις αυστηρές προϋποθέσεις για ένταξη στο QE που διατύπωσε την Δευτέρα ο Μάριο Ντράγκι ή θα αφήσει κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας.

Παρότι δεν ανακοινώνεται προγραμματισμένο ραντεβού Τσακαλώτου - Κερέ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια σύντομη συνάντηση των δύο ανδρών στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist στο οποίο συμμετέχει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός κ. Τσακαλώτος μιλάει στις 9.30 το πρωί (τοπική ώρα) θα μιλήσει στο συνέδριο  του Economist με θέμα: ​«Greece: A comeback to ​the​ finan​c​ial markets​?».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, σε αυτό θα μετέχουν επίσης οι εκπρόσωποι στα κλιμάκια των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Νικολά Τζιαμαρόλι (από τον ESM), το μέλος της Επιτροπής Σοφών της γερμανικής καγκελαρίας Λαρς Φελντ, το στέλεχος των Moody’s Κόλιν Έλλις κ.ά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ