Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητούσε το μισό Αιγαίο και ο Α.Τσίπρας απαντούσε «στηρίζουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας» – Πρωθυπουργός για… κλάματα

Δημοσίευση: 14 Μαΐου 2017, 7:41 πμ

Ακόμη και στο μακρινό και «ουδέτερο» Πεκίνο στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Ταγίπ Ερντογάν είχε όλα τα χαρακτηριστικά του «Σουλτάνου». Από το στήσιμο της συνάντησης έως τα θέματα που έθεσε και με τον τρόπο που τα έθεσε αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος βέβαια έμεινα να γελάει αμήχανα.

Όπως συνέβη στη Νέα Υόρκη, όπου πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει συνάντηση των δύο στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ, η αντιπροσωπεία της Τουρκίας είχε κλείσει και στο Πεκίνο αίθουσα στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Ρ.Τ. Ερντογάν και εκεί έκανε όλες του τις επαφές. Ήταν σαν ο Αλέξης Τσίπρας να μετέβη σε… τουρκικό έδαφος, αφού όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, πίσω από τους δύο ηγέτες υπάρχουν μόνο τουρκικές σημαίες και καμία ελληνική. Η ελληνικά υπάρχει μόνο στο τραπεζάκι που τους χωρίζει.

Μπορεί για κάποιους αυτά να φαίνονται δευτερευούσης σημασίας αλλά δεν είναι. Η Τουρκία με κάθε ευκαιρία κάνει επίδειξη σημαίας και θέλει να δείχνει πώς είναι κράτος κυρίαρχο. Και αν φύγουμε από το τελετουργικό και περάσουμε στο ουσιαστικό φάνηκε για ακόμη μία φορά πώς οι Έλληνες πρωθυπουργοί είναι απλά λίγοι μπροστά στον Σουλτάνο Ερντογάν. Εκείνος έθεσε ευθέως θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης και ο κ. Τσίπρας του απαντούσε… στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.


Τι σημαίνει λοιπόν αυτό που είπε ο Τούρκος Πρόεδρος περί «πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης;». Σημαίνει απλά πώς ο Ρ.Τ. Ερντογάν ζήτησε αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν από την κυβέρνηση, έθεσε ευθέως ζήτημα αλλαγής status quo συγκεκριμένων ελληνικών νησιών.

Να θυμίσουμε πώς η Τουρκία αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς 18 ελληνικών νησιών και ζητάει αυτά να περιέλθουν υπό τουρκικό έλεγχο γιατί «παράνομα» έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα. Είναι συνήθως το σύμπλεγμα του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπου η Άγκυρα προβαίνει συνεχώς σε ασκήσεις παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο. Τελευταίως μάλιστα κάνει ασκήσεις και με πραγματικά πυρά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων (Φαρμακονήσι).

Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη σαφή και θρασύτατη αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αφού ο Ρ.Τ. Ερντογάν ερμηνεύει κατά το δοκούν και όπως τον συμφέρει την Συνθήκη της Λωζάνης; Πως είναι απαραίτητος ο τερματισμός της έντασης, η επαναφορά θετικής ατζέντας στα ελληνοτουρκικά και δήλωσε ότι στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Υπογράμμισε τη σημασία αποκλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο και Μεσόγειο όταν ο Τούρκος πρόεδρος ξεδίπλωνε τις πάγιες θέσεις της χώρας του. Συμφώνησε όμως, λένε κυβερνητικές πηγές στην ανάγκη αποφυγής εντάσεων την επόμενη περίοδο και στη σημασία του ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών. Δηλαδή, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Και αφού τελείωσε με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο ο Ερντογάν πέρασε στο επόμενο φλέγον ζήτημα γι’ αυτόν, την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών που φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως παρά τα δύο επίσημα αιτήματα της χώρας του για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τους οποίους το καθεστώς θεωρεί πραξικοπηματίες, ο Άρειος Πάγος στην Ελλάδα απέρριψε τα αιτήματα καθώς δεν διασφαλίζονται οι όροι του διεθνούς δικαίου για μια δίκαιη δίκη και μεταχείριση των κατηγορουμένων από τις τουρκικές αρχές.

«Δεν είναι σωστό πραξικοπηματίες να παραμένουν στη χώρα σας», είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι περιμένει να γίνουν «όλα τα απαραίτητα βήματα για τη διευθέτηση του ζητήματος». Από ελληνικής πλευράς… σιωπή.

Κατά τα άλλα οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στα θέματα της οικονομίας και συμφώνησαν να προετοιμάσουν επαφές σε ανώτατο επίπεδο και ενδεχόμενης διμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο του 2017. Επισημάνθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό η σημασία της απόφασης για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Μαΐου για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε τη στήριξη του στις συνομιλίες για το Κυπριακό και επεσήμανε ότι πρέπει να προστατευθούν, προκειμένου να πετύχουν. Προσέθεσε ακόμα ότι για να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη Γενεύης πρέπει να υπάρξει ουσιαστική προετοιμασία για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Η συνάντηση λοιπόν στο Πεκίνο για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους όπως αρέσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Ερντογάν έδειξε να παίζει φουλ «επίθεση» και ο Αλέξης Τσίπρας να παίζει άμυνα με μεγάλα κενά στην τελευταία γραμμή. Και είναι να αναρωτιέται κανείς, προς τι αυτή η συνάντηση; Εκτός και αν έγινα πράγματα τα οποία δεν μάθαμε (ακόμη).

 • Proud to be Greek

  Πάντα ημουν της αποψης οτι η απο ελληνικής πλευράς στρήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της τουρκιάς ήταν κάτι το αφελές,
  αλλα ιδίως αυτή την εποχή το εκλαμβάνω προδοτικό.

  • KTHPIO7

   Μέσα ή έξω από την Ευρώπη η Τουρκία αποτελεί την ίδια απειλή για εμάς. Τουλάχιστον μέσα στην Ε.Ε θα καταστραφεί πολιτισμικά και οικονομικά.

   • Proud to be Greek

    Μεσα στην ΕΕ η τουρκιά θα δυσκολέψει την ζωή όλων επειδή οι αποφάσεις προϋποθέτουν ομοφωνία.
    Μην θυμηθώ και τις εδρες που θα έχει……………..

    • Jorge Melissa

     Για καλή μας τύχη και Θεία πρόνοια, Δεν την θέλουν οι μεγάλοι λόγω των εδρών σε ευρωβουλευτές.

     • Proud to be Greek

      Αυτό το «για καλή μας τύχη» ξαναπές το!!!

      Βλέπω μπροστά:
      Δεκέβριος 2017 – Ευρωκοινοβούλιο
      Εχει γίνει το δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην τουρκιά και εχει κερδιθεί.
      Η θανατική ποινή θα επανέλθει.
      Το ευρωκοινοβούλιο συνεδριάζει για να διακοπεί η ενταξιακή πορέια της τουρκιάς.
      ΟΛΕΣ οι χώρες συμφωνούν εκτός απο μια —> Την Ελλάδα.

     • Jorge Melissa

      Φαινομενικά (δεν) συμφωνούμε!

     • Proud to be Greek

      Αυτή είναι μια πάγια (αφελής) θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής «μας»
      10 Κυβερνήσεις να αλλάξουν, να αλλάξουν τα πάντα, αυτή η θέση δεν θα αλλαξει.

      Τα γατόνια που τα πήγαν τόσο καλά στην οικονομία για 3-4 δεκαετίες, που δημιούργησαν γκρίζες ζώνες και και και
      την εχουν δεί οτι με μια τουρκιά στην ΕΕ θα μπορέσουν να την ελέγξουν…………
      ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ…………………..

    • KTHPIO7

     Εννοείς ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει κάποια ουσιαστική αρμοδιότητα; Ή μήπως ότι η Ε.Ε. μπορεί να γίνει ακόμη πιο δυσλειτουργική απ’ ότι ήδη είναι;

  • Spyros Spyropoulos

   Μα ειναι γελοια……ηδη οι Ευρωπαιοι το εχουν ξεκοψει…..ο Αλιεξης ειναι απλως για γελια (εξω) και για κλαματα για μας που τον εχουμε στην καμπουρα μας!

 • Δωριεύς

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Ἐὰν εἶχα τὴν δυνατότητα θὰ τὸν ἔστελνα στὴν ἀγχόνη…

  • Proud to be Greek

   Καλημέρα Δωριέα.
   Στείλε εσύ τον Τσίπρα, να στείλω εγώ τον Ερντογάν.

   • Δωριεύς

    Καλημέρα Γεώργιε, ἀδελφέ. Τὸν Ἐρντο τὸν μισῶ γιατὶ εἶναι μογγόλος καὶ θὰ τὸν πολεμήσω σὰν ἐχθρὸ τοῦ Γένους. Ὁ ἄλλος ὅμως εἶναι προδότης, ἐφιάλτης, νενέκος…

    • firestormLouis

     Καλημερα Δωριευς και καλη Κυριακη!!!
     Εαν δεν τους περασουμε ειδικο δικαστήριο και πρωτο πρωτο τον αλητη τον Τσιπρα θα φτυσω ολο το πολιτικο στερεωμα !!

     • πρῶτα πρεπει ο λαός να τους απορρίψει! να χασουν καθε πολιτικη αίγλη. Μετα -και με την συνεχιζόμενη βουληση του λαοῦ- να προχωρήσει η διαδικασία της εκδίκασης των εγκλημάτων. Και φυσικα μπορει να γινει. (αν δεν γινει ετσι, η φαιδροτητα και η βια των καταστασεων που θα ζησουμε, δεν θα εχουν προηγουμενο και δεν θα τιμουν τον πολιτισμο μας)

     • firestormLouis

      Καπως καπου καποτε πρεπει να τιμωρηθεί κοσμος για να βαλουμε μια ταξη επιτελους!!

      Δεν γίνεται ρε στο μερος που γεννησε την Δημοκρατια να εχουμε μπουρδελοκρατια!!

     • η επισημη ορολογια ειναι «οχλοκρατια» παντως και προβλεπεται συμφωνα με τους αρχαιους ημων προγονους. Διαδεχεται την δημοκρατια και ειναι προαγγελος της «απολυταρχιας».

     • firestormLouis

      Μηπως μονον ετσι καταλαβαινουμε?
      Λυπηρον αλλα ανανγκαιο!
      Μετα βλεπουμε!!!

     • Δωριεύς

      ΚΞαλημέρα ἀγαπημένε ἀδελφέ, Louis καταπληκτικέ…

   • Spyros Spyropoulos

    Μ’ενα σμπαρο δυο τρυγονια…….χαχαχαχα

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα Γιγαντα Ιατροφιλοσοφε και καλη Κυριακη!

   • Δωριεύς

    Καλημέρα ἀγαπημένε ἀδελφέ, Σπυρέτο. Καλὴ Κυριακή, ἄν καὶ δὲν τὸ βλέπω. Ξεκίνησε ἄσχημα. 4 οἱ νεκροὶ. Γιατὶ ;

  • Γιώργος fs.
   • Δωριεύς

    Καλημέρα Γεώργιε, ἀδελφέ…Ἔστω καὶ ἀργά…

 • KTHPIO7

  Οποιοσδήποτε ειλικρινής με τον εαυτό του Κνίτης θα παραδεχόταν ότι στη θέση του Τσίπρα δε θα τα κατάφερνε καλύτερα. Ελλειμματικά εβραιόδουλα αριστερίδια είναι κατάλληλα μόνο για να κρύβονται σε συλλογικότητες, να κάνουν ανούσιες πορείες κρατώντας τα χεράκια τους και να ακολουθούν τις εντολές των χειριστών τους.

 • Spyros Spyropoulos

  Ολοι πλεον ξερουμε οτι ο Αλιεξης οχι μονο ειναι ακαταλληλος για Πρωθυπουργος αλλα ειναι ενας ακρως επικινδυνος Πρωθυπουργος…….οσο γρηγοροτερα ξεκουμπιστει, τοσο το καλυτερο για την χωρα!

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Την καλημέρα μου σε όλες τις Ελληνίδες μάνες που εορτάζουν σήμερα,
  αυτές που μας μεγάλωσαν – αυτές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας,
  Ελληνόπουλα Ελεύθερα – Ελληνόπουλα Περήφανα …!

  • Δωριεύς

   Καλημέρα ἀδελφέ, ΠΡΟ…Νἀ εἶσαι πάντα καλὰ…

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  «Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα. Θα μας αγγίξει, αλλά δε θα μας καταστρέψει»

  Είπε ο γέροντας Παΐσιος :

  Θα κανονίσει ο Χριστός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σ’ εμάς αυτή η δουλειά, το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος.
  -Τι θα γίνει με τη σημερινή κατάσταση;
  Μην ανησυχείτε. Πολλά διατάγματα δε θα προλάβουν καν να δακτυλογραφηθούν.
  – Με το γένος μας τι θα γίνει;
  Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα τους ήταν πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δε θα επιτρέψει. Η Τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα. Θα μας αγγίξει, αλλά δε θα μας καταστρέψει.

  http://hggiken.pblogs.gr/2012/03/erhetai-megalh-mpora-syntoma-tha-mas-aggixei-alla-de-tha-mas-kat.html

 • Κων. Νεμέσιος

  Καλημέρα . Ὁ φελλὸς καὶ καταληψίας πρόεδρας τοῦ 15μελοῦς ἄν δὲν εἶναι ὑποτακτικὸς καὶ πιὸνι τῶν γνωστῶν κέντρων ἐξουσίας ἐντάσσεται στὴν κατηγορία τῶν ἀνθρώπων ποὺ περιγράφει ὁ κομμουνιστὴς ποιητὴς Μανώλης Ἀναγνωστάκης :
  Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε
  η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες
  κι άλλοι την πάθανε που τότε είπαν το ναι
  και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες.
  Τάχα η θέλησή σου λίγη
  τάχα ο πόνος σου μεγάλος
  η ζημιά ήτανε στο ζύγι
  πάντα φταίει κάποιος άλλος.
  Καλά καλά ποιο είναι το κέρδος, ποια η ζημιά
  ποιος να το πει δεν ξέρει
  Το βέβαιο ήτανε πως κάτι δεν πήγε καλά
  δεν έφτασε όπου ονειρεύτηκε το χέρι.
  Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε
  κι οι άνθρωποι γεμάτοι είναι τώρα απαιτήσεις
  αφού σήμερα δε θά `λεγε το ίδιο το ναι

  τώρα περίσσεψαν η σύνεση και η κρίση.

 • Γιώργος fs.

  Η Βενεζουέλα αποτελει το αριστρεο όνειρο του Τσιπρα .Ας παει να το ζήσει εκει !!https://uploads.disquscdn.com/images/a10b205b34bceef926c307c05b3ff0f6122d6c4bbf7be55b7fc178163e5cd007.jpg

  • firestormLouis

   Καλημερα Γιωργο Καλη Κυριακη !!

  • Spyros Spyropoulos

   Αυτος να παει να ζησει εκει Γιωργο…….αλλα φοβαμαι μηπως μας φερει την Βενεζουελα στην Ελλαδα………..

   • Γιώργος fs.

    Γι αυτό ακριβώς αγωνίζονται οι ψυχασθενείς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!
    Όμως δεν θα γίνει το όνειρο τους πραγματικότητα!!

 • κι ενα copy/paste απο εμενα που μολις ελαβα

  Άντρο Διαφθοράς ο Ναός της Δημοκρατίας της Χώρας
  Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη

  Λέγεται, ότι «η μεγαλύτερη μάχη που έγινε ποτέ, είναι αυτή που κάποιος έλαβε μέρος». Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη λογική και με αυτό το πνεύμα μετείχαν στην κυβέρνηση του Εθνικού Κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια οι αγωνισταί της επαναστάσεως του 1821. Ο καθένας πίστευε, ότι χάριν της δικής του συμβολής απελευθερώθηκε η χώρα, οπότε εδικαιούτο ανάλογα ανταλλάγματα κατά τη νομή της εξουσίας. Γεύση αυτού του πνεύματος και αυτής της νοοτροπίας πήραμε μετά τη μεταπολίτευση το 1974, όταν ο κατάλογος των αντιστασιακών έγινε τόσο μακρύς, ώστε να διερωτάται κανείς, πως με τόσους αντιστασιακούς η δικτατορία δεν κατέρρευσε από τον πρώτο μήνα, αλλά κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια.
  Αυτό λοιπόν ήταν το κλίμα στο οποίο εκλήθη να κυβερνήσει το νεοσύστατο κράτος ο εθνικός κυβερνήτης. Στην προσπάθειά του να το αλλάξει και να εμφυσήσει το πνεύμα της θυσίας και της προσφοράς, σε όσους επρόκειτο να αναλάβουν τα ηνία του νεόδμητου κράτους, σε ομιλία του στην Δ΄ Εθνοσυνέλευση του Άργους είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ελπίζω, ότι όσοι εξ’ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως του βαθμού του υψηλού υπουργήματός των, αλλά οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσία της. Εφ’ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να εγγίξω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
  Όσοι από τους συναδέλφους μου Αξιωματικούς φοίτησαν στα διάφορα Σχολεία Επιτελών στις ΗΠΑ, ή στις Σχολές Πολέμου θα θυμούνται, ότι η πρώτη αρχή την οποία πρέπει να πληροί ένας πραγματικός ηγέτης είναι «το παράδειγμα»(set the example). Και ο Καποδίστριας έδινε πρώτος το παράδειγμα σε όλα εκείνα που ζητούσε από τους συνεργάτες του. Έτσι κατάφερε να αναστρέψει το πνεύμα των ανταλλαγμάτων της προσφοράς, με το πνεύμα της ανιδιοτελούς θυσίας. Και το πόσο πειστικός ήτο ο Καποδίστριας αποδεικνύεται εκ του γεγονότος ότι όσοι ανέλαβαν υπουργικά αξιώματα, όχι μόνο κατά την άσκηση της εξουσίας από τον ίδιο, αλλά και πολύ αργότερα, με μικρές εξαιρέσεις, εμφορούντο από το πνεύμα της θυσίας και της προσφοράς και όχι του αθέμιτου πλουτισμού, όπως δυστυχώς γίνεται σήμερα.
  Το πνεύμα των πολιτικών του προπερασμένου αιώνα σκιαγραφείται στο ημερολόγιο του πρίγκηπος Νικολάου, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1926 και στο οποίο διαβάζουμε τα εξής: «Δέον να λεχθεί, ότι παρά την ελαττωματικότητα την συχνά επιδειχθείσα επί των καθηκόντων αυτών, ουδέποτε σκέψις χρηματικού συμφέροντος εισήλθε εις τους υπολογισμούς των, η δε χρηστότης των, τόσο ως πολιτικών, όσο και ως ιδιωτών υπήρξε πάντοτε υπερτέρα πάσης υπονοίας. Είναι αξιομνημόνευτον το γεγονός, ότι ουδείς εκ των πολιτικών της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Όθωνος και του Γεωργίου του Α΄ εγκατέλειψε ποτέ την εξουσίαν πλουσιότερος πως, ή κατά την ημέραν κατά την οποίαν ήρχισε την πολιτικήν του σταδιοδρομίαν. Πολλοί αφ’ ετέρου απέθαναν εντελώς άποροι».
  Αυτές λοιπόν ήταν οι παρακαταθήκες του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος και μ’ αυτές κυβερνήθηκε το κράτος τουλάχιστον τα πρώτα 140 χρόνια από της δημιουργίας του. Η καθιέρωση της κηδείας των πολιτικών «δημοσία δαπάνη» δεν είχε την έννοια της ανταπόδοσης των προσφερθεισών υπηρεσιών των εκλιπόντων στα κοινά, αλλά την αντιμετώπιση πραγματικής οικτρής οικονομικής καταστάσεώς τους, αφού οι περισσότεροι πέθαιναν τόσο φτωχοί, ώστε δεν άφηναν ούτε τα έξοδα της κηδείας τους. Το ότι σήμερα επιβραβεύονται με την ύστατη αυτή κρατική τιμή, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, τόσο εκείνοι που αποδεδειγμένα ζημίωσαν τη χώρα, όσο και αυτοί που την κατέκλεψαν, είναι κάτι που πρέπει να δουν, όσοι απ’ τους νέους πολιτικούς προτίθενται να αφήσουν θετικό αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία της χώρας.
  Όμως, ο tempora o mores (ω καιροί ω ήθη), όπως αναφωνούσε ο Κικέρων, χαρακτηρίζοντας τη διαφθορά του Ρωμαϊκού Κράτους της εποχής του. Στη σημερινή Ελλάδα το ήθος και η εντιμότητα, που κάποτε ήταν συνώνυμα της πολιτικής, αποτελούν αρετές υπό εξαφάνιση. Το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι τόσο διεφθαρμένο, ώστε οι μεν βουλευταί να εκφεύγουν της δικαιοδοσίας της Δικαιοσύνης, αφού σπανίως δίδεται η συγκατάθεση της Βουλής για την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη, τα δε αδικήματα των υπουργών να παραγράφονται με συνταγματική διάταξη, με το τέλος της επόμενης βουλευτικής περιόδου. Η κατάσταση καθιστά τη Χώρα, ως μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου.
  Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει ο λαός. Πως λοιπόν να μην διαφθαρεί ο εφοριακός υπάλληλος, ο τελωνιακός, ο γιατρός, ο υπάλληλος της πολεοδομίας, όταν πρώτος ο ναός της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων, δίδει τον βηματισμό της διαφθοράς; Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Βουλής διαβάζομε τον πομπώδη ορισμό. «Η Βουλή είναι ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός δια των Βουλευτών». Κορυφαίος λοιπόν, πράγματι, δημοκρατικός θεσμός η Βουλή. Αλλά όταν ο κορυφαίος αυτός θεσμός έχει καταστεί άντρο διαφθοράς, δεν θα τρίζουν τα κόκκαλα του Περικλή για το είδος της Δημοκρατίας που εφαρμόζουν οι απόγονοί του; Είναι θεμιτό και δίκαιο «ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν», όπως έλεγε ο Καποδίστριας και όπως ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας, οι λειτουργοί της Βουλής να κάνουν πάρτι με τα πανάκριβα δανεικά χρήματα των τοκογλύφων δανειστών μας;
  Ειλικρινά, μένει κανείς άναυδος, όταν διεισδύσει στα άδυτα της Βουλής και διαπιστώσει τα σκανδαλώδη προνόμια, όχι μόνο των ίδιων των εθνοπατέρων, αλλά και των προστατευομένων τους υπαλλήλων της Βουλής. Θαυμάστε λοιπόν πως τα «ανήθικα» γίνονται «νόμιμα» και κατ’ ακολουθία μετατρέπονται σε «ηθικά» στο Ναό της Δημοκρατίας.
  α. Οι άνω των 65 ετών βουλευταί, κατά παράβασιν κάθε ηθικής και δεοντολογικής αρχής, λαμβάνουν και τη σύνταξη του βουλευτού – εφ’ όσον έχουν θεμελιώσει σχετικό δικαίωμα, ήτοι τέσσερα (4) χρόνια βουλευτικής θητείας – και τη βουλευτική αποζημίωση. Φυσικά όσοι είχαν εργαστεί και σε κάποιο άλλο τομέα, ή είχαν χρηματίσει δήμαρχοι, νομάρχαι κ.λπ. παίρνουν, χωρίς κώλυμα, και 3η και 4η σύνταξη. Ερωτηθείς μάλιστα κάποιος παλαιότερος Πρόεδρος της Βουλής πόσοι είναι αυτοί οι Βουλευταί απήντησε με Μακιαβελική άνεση: «Ούτε γνωρίζω, κι ούτε θέλω να μάθω».
  β. Το μέσο μηνιαίο κόστος ανά βουλευτή, υπολογιζομένων, της βουλευτικής αποζημιώσεως, της συμμετοχής σε επιτροπές, του κόστους των μετακλητών υπαλλήλων, των γραφείων, των ατελειών κ.τ.λ. ανέρχεται στο ποσό των 23.000 ευρώ. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το ευεργέτημα του Ζ΄ Ψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο μόνο το 25% περίπου φορολογείται, τότε το ποσό αυτό αυξάνεται περαιτέρω.
  γ. Αξίζει να σημειωθεί ο πράγματι ευρηματικός τρόπος αυξήσεως των βουλευτικών αποζημιώσεων. Για να μη γίνονται πρόξενοι δυσμενών σχολίων και χαλάει (η ήδη τσαλακωμένη) η εικόνα τους στο λαό, έχουν συνδέσει το ύψος των αποζημιώσεών τους με τους μισθούς των δικαστικών. Έτσι όταν οι τελευταίοι επιδικάζουν, μέσω του μισθοδικείου (τους), τις κατά τις ανάγκες τους αυξήσεις, αυτές περνάνε στα μουλωχτά και στους εθνοπατέρες, αλλά και στους συνταξιούχους βουλευτές και συνεπώς ούτε γάτα ούτε ζημιά.
  Κραυγαλέα περίπτωση μιας τέτοιας σκανδαλώδους αυξήσεως ήταν εκείνη που δόθηκε στους δικαστικούς τον Οκτώβριο του 2008, όταν τα καμπανάκια της καταρρεύσεως της ελληνικής οικονομίας ηχούσαν σε υψηλά ντεσιμπέλ. Με μια προκλητική απόφαση του μισθοδικείου δόθηκε αύξηση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2006, στους μισθούς των δικαστικών ύψους 80,5% !!! Το αποτέλεσμα ήταν ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου και των ομολόγων του, του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εκτιναχθεί στις 10.300 ευρώ μηνιαίως και να οφείλονται αναδρομικά –για την εξόφληση των οποίων μάλιστα τότε οι δικαστικοί λειτουργοί προέβησαν και σε στάσεις εργασίας !! – από 115.000 ευρώ περίπου στους πρωτοδίκες μέχρι 187.000 στους Προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων. Βέβαια προ της γενικής κατακραυγής οι εν ενεργεία βουλευταί δήλωσαν, ότι δεν θα διεκδικήσουν τις εν λόγω αυξήσεις, ενώ οι συνταξιούχοι τις διεκδίκησαν και τις έλαβαν ήδη. Μετά τις αυξήσεις αυτές οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων εξισώθηκαν μισθολογικά με τους πρωτοδιοριζόμενους πρωτοδίκες. Αυτό θα πει δικαιοσύνη κατά την σύγχρονη ελληνική πολιτεία.
  δ. Πέραν όμως των καθαρώς οικονομικών απολαβών οι βουλευταί δικαιούνται κινητό τηλέφωνο με ατέλεια 200 ευρώ μηνιαίως, οκτώ (8) σταθερές γραμμές τηλεφώνου με ατέλεια 12.000 ευρώ, δωρεάν γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια και δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μεταφορικά μέσα της χώρας, ήτοι ΟΣΕ, Τραμ, Μετρό, Αστικά λεωφορεία και Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
  Ειδικότερα οι εξ’επαρχίας βουλευταί διαμένουν με έξοδα της Βουλής σε πολυτελή ξενοδοχεία των Αθηνών, όπως το Ιντερκοντινένταλ, το Αθενς Πλάζα, το Κάραβελ κ.α. και δικαιούνται δωρεάν 52 αεροπορικά εισιτήρια για τον και από τον τόπο της εκλογής τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερο από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Πέραν όμως αυτών οι βουλευταί έχουν στην υπηρεσία τους τέσσερεις(4) δημοσίους ή μετακλητούς υπαλλήλους και ένα επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος μισθοδοτείται από τη Βουλή. Αν λοιπόν στους 1600 περίπου υπαλλήλους της Βουλής προσθέσουμε και τους 1500, οι οποίοι είναι στην υπηρεσία των βουλευτών, φθάνουμε σε ένα στρατό πλέον των 3000 υπαλλήλων, που ανεβάζει το κόστος του «κορυφαίου θεσμού» σε δυσθεώρητα ύψη.
  ε. Ένα επίσης κραυγαλέο προνόμιο των βουλευτών είναι ο διορισμός στο δημόσιο. Και θεωρούμε το προνόμιο αυτό κραυγαλέο, διότι καταργεί την ισονομία και την αξιοκρατία, ήτοι τις αξίες επί των οποίων πρέπει να βασίζεται η λειτουργία ενός ευνομούμενου κράτους. Ο νόμος Πεπονή, όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο νόμος 2190 /1994, ο οποίος δημιούργησε το ΑΣΕΠ, με στόχο την αξιοκρατική πρόσληψη στο δημόσιο, είναι αλήθεια ότι τους είχε δέσει τα χέρια για αρκετά χρόνια. Όμως, προϊόντος του χρόνου, κατάφεραν να ανοίξουν τόσα παραθυράκια, ώστε σήμερα να μπορούν να τακτοποιούν τις ρουσφετολογικές ανάγκες τους χωρίς σοβαρά κωλύματα..
  Βέβαια εκεί που μπορούν να διορίζουν ανεμπόδιστα τους συγγενείς τους και τους στενούς συνεργάτες τους είναι η Βουλή των Ελλήνων. Για το διορισμό στη Βουλή δεν χρειάζονται οι τυπολατρίες του ΑΣΕΠ και οι παρωχημένες αρχές της ισονομίας και της αξιοκρατίας. Διότι εκεί διορίζονται μόνο οι εκλεκτοί των εθνοπατέρων, όλου του ιδεολογικού και κομματικού φάσματος.
  Για τους λίγους αυτούς πατρικίους του ελληνικού δημοσίου δεν ισχύει τίποτε απ’ όσα διέπουν όλους τους υπολοίπους. Όταν το 2012 καρατομήθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός σε όλους τους άλλους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους του δημοσίου, αυτοί απετέλεσαν την εξαίρεση. Απλώς για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, ενσωμάτωσαν τον 13ο, 14ο, 15ο, και 16ο μισθό τους στους υπόλοιπους 12. Αλλά και πέραν αυτού, οι golden boys του ελληνικού δημοσίου δεν πηγαίνουν κάθε μέρα στη δουλειά τους, γιατί αν συναντηθούν όλοι μαζί δεν βρίσκουν χώρο να παρκάρουν και καρέκλα να καθίσουν και παίρνουν σύνταξη στα 29 χρόνια υπηρεσίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, όταν οι υπόλοιποι Έλληνες πρέπει να δουλέψουν 40 ολόκληρα χρόνια και να γίνουν τουλάχιστον 65 ετών.
  Θα πρέπει ακόμη να προσθέσουμε, ότι το «Ταμείο Αρωγής» τους, όπως παραπλανητικά αποκαλείται για να μη προκαλεί, εισπράττει σκανδαλωδώς τα ενοίκια των κυλικείων και του εστιατορίου της Βουλής, των ανθοπωλείων της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και των δύο ΑΤΜ της Εθνικής Τραπέζης, που εξυπηρετούν τις ανάγκες βουλευτών και υπαλλήλων εντός της βουλής, λες και είναι ιδιοκτησία τους. Και ποια είναι αυτή η αρωγή, (βοήθεια) που τους παρέχει αυτό το εννοιολογικά υποβαθμισμένο Ταμείο; Δύο μισθούς ανά έτος υπηρεσίας, κατά την συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή ένα εφ’άπαξ «φτώχειας» της τάξεως των 150 – 200 χιλιάδων ευρώ, πέραν εκείνου που λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό φορέα των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων (50.000- 60.000) ευρώ. Έτσι εξηγείται γιατί οι υπάλληλοι της Βουλής από 800 το 2000 έχουν υπερβεί τους διπλάσιους σήμερα.
  Και επειδή η Βουλή δεν πρέπει να εξαντλεί τη φιλανθρωπία της μόνο στους Βουλευτάς και τους υπαλλήλους της, προσφέρει ό,τι μπορεί και σε όσους άλλους προσφέρουν υπηρεσίες εκεί. Έτσι οι μεν 74 ειδικοί φρουροί μισθοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της, οι φρουρούντες το κτίριο της Βουλής Αστυνομικοί λαμβάνουν ένα ξεχωριστό ειδικό επίδομα, σαν επιβράβευση «της σκληρής δουλειάς τους», και τέλος οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Βουλής παρκάρουν στο χώρο parking της Βουλής, στέλνουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό της Βουλής, γυμνάζονται στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο της οδού Μητροπόλεως 1 (μέχρι Χαμάμ διαθέτει), μαζί με τους Βουλευτάς και τους προνομιούχους υπαλλήλους της Βουλής και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση η Βουλή τους χαρίζει και ένα φορητό υπολογιστή (LAPTOP).
  Τέλος το όργιο της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος συμπληρώνεται με τη διατήρηση του τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής, το οποίο μετά βίας έχει ακροαματικότητα 0,3% και στοιχίζει περί τα έξι (6) εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μα, θα μας πει κάποιος, εδώ επαναλειτούργησαν την ΕΡΤ, η οποία λεηλατεί, μέσω της ΔΕΗ, το πενιχρό βαλάντιο του πενόμενου Έλληνα φορολογουμένου και η οποία επίσης έχει ασήμαντο ποσοστό ακροαματικότητος, θα κλείσουν το κανάλι της Βουλής που προβάλλει «το έργο τους», για έξι (6) εκατομμύρια ευρώ ετησίως;
  στ. Αφήσαμε τελευταίο το πλέον αναχρονιστικό, αλλά και πλέον εξοργιστικό προνόμιο της βουλευτικής ασυλίας, συνεπεία του οποίου οι βουλευταί μπορούν να εγκληματούν ασύδοτα, χωρίς να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη. Το πόσο αναχρονιστικό, αλλά και πόσο ασυμβίβαστο με τα ευρωπαϊκά, αλλά και παγκόσμια πράγματα είναι αυτό, αποδεικνύεται και από το ακόλουθο χαρακτηριστικό γεγονός.
  Γυναίκα Βουλευτής ενεπλάκη σε δικαστική διαμάχη με τον τέως σύζυγό της για την επικοινωνία του με το παιδί τους. Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση, την οποία η κυρία βουλευτής έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της. Ο σύζυγος κατέφυγε στο δικαστήριο για την εφαρμογή της αποφάσεως και εκείνο ζήτησε την άδεια της Βουλής για να δικάσει την παρανομούσα. Προφανώς η άδεια δεν εδόθη. Φυσικά ο σύζυγος κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η χώρα τιμωρήθηκε με βαρύτατο πρόστιμο για την πλήρη κατάργηση των κανόνων του δημοκρατικού πολιτεύματος.
  Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση στο ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό, όπως αυτάρεσκα τον αποκαλούν οι κ.κ. βουλευταί μας. Δυστυχώς ανάλγητοι, πωρωμένοι και αδίστακτοι θεράποντες ενός υψίστου λειτουργήματος προσφοράς και θυσίας, έχουν αναγάγει το αξίωμα του βουλευτού σε επιχείρηση αθέμιτου πλουτισμού, αδίστακτου νεποτισμού και αλόγιστης διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
  Και το ερώτημα όλων ημών των αφελών, οι οποίοι συνωστίζονται στην ουρά για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα της ψήφου είναι το εξής. Με ποια κριτήρια επιλέγουμε κάθε φορά, εκείνους στους οποίους θα αναθέσουμε τα ηνία του τόπου; Όταν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών θεωρεί τους πολιτικούς ανέντιμους, – και μόνο το 1,4% έχει αντίθετη γνώμη- πως είμαστε βέβαιοι, ότι αυτούς που εμείς επιλέγουμε αποτελούν την εξαίρεση; Και το ότι η ακολουθούμενη πρακτική είναι λανθασμένη, αποδεικνύει απερίφραστα η σημερινή κατάσταση της χώρας.
  Αν όλα αυτά, τα ασύμβατα για τον πολιτισμένο κόσμο, συνέβαιναν στην Ευρώπη ή στην Αμερική θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Δυστυχώς στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ουδείς δυσανασχετεί, γιατί σε ένα διεφθαρμένο σύστημα βολεύονται οι περισσότεροι. Αυτός είναι ο λόγος που και οι πιο καλοπροαίρετοι πρωθυπουργοί, ενώ ήθελαν να αλλάξουν το σύστημα, έκαναν πίσω όταν διεπίστωσαν, ότι κάθε αλλαγή θα τους έστελνε από εκεί που ήλθαν.
  Κλείνοντας εκφράζουμε την πλήρη απαισιοδοξία μας, για την αλλαγή του καταστροφικού αυτού κλίματος που επικρατεί στη χώρα και το οποίο πολύ φοβόμαστε ότι το κουβαλάμε στο DNA μας. Θυμίζουμε, ότι σε παρόμοια συζήτηση, για τα συμβαίνοντα στην εποχή του, ο Ισοκράτης είχε πει, ότι «το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν» (οι άρχοντες αποτελούν εικόνα του λαού τους). Πιο συγκεκριμένος ο Αριστοφάνης, όταν ρωτήθηκε γιατί εκλέγει τον «λαοπλάνο, πανούργο, τυραννικό, φθονερό, άρπαγα των χρημάτων, διαβολέα και αδιάφορον προς πάσαν αρετήν», Κλέωνα, απήντησε με την ανεπανάληπτη φράση: «Ποθείμεν εχθέρειν δε, βούλεται δ’ έχειν» (Τον ποθούν, τον μισούν, αλλά θέλουν να τον έχουν).

  • Proud to be Greek

   Και βουλευτές και δικαστικοί κραράνε στα χέρια τους και το μαχαίρι και την πίτα.
   Εχοντας το προνόμιο να νομοθετούν για τον εαυτό τους οι μεν ανοίγοντας και κλείνοντας όποια και οσα παράθυρα θέλουν,
   και να ορίζουν τους μισθούς τους οι δε.

   • Proud to be Greek

    Εξοργιστικό (πέρα πέρα απο αδικο)

   • BLUEARROW

    Καί να στέλλουν στην φυλακή κάποιο που έκλεψε 1 ψωμί για να φάει ………..

    • Proud to be Greek

     Και τον καστανά.

  • Andreas Gavrielides

   Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

   • Τα λιγα λογια ειναι αγνοια. Εδω μεταφερεται πληροφορια και οχι συνθηματα ή τσιτατα.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

 • Proud to be Greek

  Την μεγάλη χώρα δεν την κάνει ούτε η έκταση ούτε ο πλυθησμός της.
  Την κάνει ο ηγέτης της, και η σημασία που δίνει στους πολίτες της στο εξωτερικό.

  Κανείς έλληνας πολιτικός δεν εχει κλείσει σουϊτα για τις επαφές του (το οικονομικό είναι μια φτηνή δικαιολογία απο την στιγμή που σπαταλούνται τόσα χρήματα αριστερά και δεξιά)
  ούτε έχει δοθεί ψήφος στους έλληνες της αλλοδαπής (απο φόβο μιας και δεν είναι σίγουρο…..οτι βλέπουν τα ελληνικά ΜΜΕ)

  Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου και η λαμπρότερη και την εχουν καταντήσει αδιάφορη.
  Aκριβώς το αντίθετο συμβαίνει με την τουρκιά.

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Σε παράλληλο σύμπαν & ψεκασμένος ο εκπρόσωπος της ταλαίπωρης αυτής Πατρίδας, να μην μπορεί ν’ απαντήσει, να μην μπορεί ν’ απαιτήσει, να μην δύναται να αξιώσει τα προφανή, να μην μπορεί να μεταφέρει τη «φωνή του λαού».
  Άλλα αντ’ άλλων…
  Κι όπως λέει ο σοφός λαός μας, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

  • BLUEARROW

   Ο Ερντογάν τραγουδούσε »Άλλος για Χίο τράβηξε κι’άλλος για Μυτιλήνη» κι ο Αλέξης τον συνόδευε με το »Φέρτε κι’άλλα πιάτα στο τραπέζι» ……….

 • christos10.1

  Έχοντας το γελαστό παιδί απέναντι του ο Ερντογάν, και καταλαβαίνοντας τι σπασομεζεας είναι…Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πίσω σε καμιά θρασύδειλη διεκδίκηση του…
  Εδώ που τα λέμε, δίνω εύσημα για την υπομονή του Σουλτάνου που δεν πλάκωσε στις φαπες το κολοπαιδο…

  • Proud to be Greek

   Ας κάνει πράξη τις διεκδικήσεις του, και τότε «το γελαστό παιδί», «ο σπαζομεζεας», θα του δείξει ΤΙ μπορεί να κάνει ο Στρατός του……..

   • christos10.1

    Μακάρι!!! Πάντως ο ρόλος του ηγέτη είναι καθοριστικός.
    Τον Τσίπρα δεν τον εμπιστεύομαι φίλε…

    • Proud to be Greek

     Πηγαινε παρακάτω να δείς τι λέω για τους ηγέτες.

     • christos10.1

      Τα διάβασα ήδη…Τι νομίζεις δε σε παρακολουθώ????
      Χαχαχα…
      Καλημέρες!!!

 • brοukios

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΑΣ ΜΙΑΣ Κ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  ΕΛΕΓΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ Κ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΛΑΡΕ…
  ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΜΙΛΑΜΕ

  • το Αλεξις δεν ειναι panagos.
   bot ειναι!

   • brοukios

    ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΤΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Κ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ?

    • οχι … δωσε να γελασουμε λιγο

     • Proud to be Greek

      Αν ο τσίπρας είχε νοικιάσει σουϊτα και δέχονταν κόσμο, οι σημαίες θα ηταν ελληνικές στις φωτό.
      Είναι ενα γεγονός δεδομένο και ανδιαμφισβήτητο απο όποια χέιλια κι αν ειπωθεί.

     • υπαρχει πρωτοκολλο …

     • brοukios

      ΕΧΩ ΜΝΗΜΗ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΑ.
      ΟΡΙΣΤΕ

      Το θέμα θα είχε μείνει εκεί αν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δεν σχολίαζαν το γεγονός.

      Ανέφεραν, λοιπόν, πως όταν συναντιέται πρόεδρος με πρωθυπουργό, το πρωτόκολλο για τις σημαίες θέλει να υπάρχουν μεγάλες σημαίες μόνο της χώρας από την οποία είναι ο πρόεδρος, ενώ οι σημαίες από κάθε χώρα είναι μικρές και βρίσκονται πάνω στο τραπέζι. Μία και μία μεγάλες σημαίες υπάρχουν μόνο όταν η συνάντηση είναι ανάμεσα σε ομότιμους, ανέφερε πηγή του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα, από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως αν συναντηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ θα υπάρχουν πίσω τους δύο ελληνικές σημαίες.

      Ωστόσο, σε συναντήσεις που είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με πρόεδρους (και όχι πρωθυπουργούς) άλλων χωρών, οι μεγάλες σημαίες ήταν μία από κάθε χώρα.
      Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες του κ. Τσίπρα από τις συναντήσεις με τους Φρανσουά Ολάντ (πρόεδρος Γαλλίας), Μπαράκ Ομπάμα (πρόεδρος ΗΠΑ), Σι Τζινπίνγκ (πρόεδρος Κίνας), Βλαντιμίρ Πούτιν (πρόεδρος Ρωσίας)

      Πηγή: Το αίνιγμα με τις σημαίες -Γιατί στη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν υπήρχαν μόνο τουρκικές [εικόνες] | iefimerida.gr

     • ορντινατσα με λιγα λογια ο δικος μας! οκ…

     • brοukios

      ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΑΛΕΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ.ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙΣ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥΣ

     • Proud to be Greek

      Θα προβλέπει και αυτό που λεω.

     • brοukios

      ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ

     • brοukios

      ΕΠΙΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΕ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ Κ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ.
      ΦΥΣΙΚΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ Κ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
      ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ

      http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/tsipras-olant-simaies.jpg

 • Οταν ο σκυλος μου χτυπησε το ποδι του, εκατσε μονος σε μια ακρη να γλυφει την πληγη. Τον ειδα και πηγα να του βαλω σπρεϊ και να του το δεσω καπως να τον προφυλαξω. Γρυλλιζε συνεχεια και δυνατα αλλα δεν εφευγε ουτε αντεδρασε ασχημα. Κατα βαθος γνωριζε ποιο ειναι το καλο του, κι ειναι ενας σκυλος. Ελπιζω να υπαρχει διδαγμα ζωης σε αυτο.

  • brοukios

   Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΣΤΙΚΤΑ Κ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ Η ΦΥΣΗ.

   • μας εχουν στερησει την ελευθερη βουληση.
    μας εχουν «στην σπηλια του Πλατωνα» για να μπορουν να μας ελεγχουν, ολοι! Μια πλανη ειναι και οι ψυχες ειναι πολυτιμες.

    • Proud to be Greek

     Η «σπηλια του Πλάτωνα» είναι ο προθάλαμος «του τάφου του ινδού»

     • brοukios

      ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΝΝΟΕΙΣ?

     • Proud to be Greek

      Οχι.
      Απλά οι ινδοί δεν εχουν τάφους επειδή τους καίνε.
      Τάφος του ινδού = το τίποτα.

     • brοukios

      ΑΑΑΑΑΑ.
      ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • brοukios

     ΜΑ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΤΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΑΜΠΟΥ, ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΑΠΑΡΧΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΤΛ Κ ΚΑΘΕΤΙ ΑΙΣΧΡΟ, ΑΦΥΣΙΚΟ, ΑΝΩΜΑΛΟ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟ

     • Proud to be Greek

      Welcome to the New World Order

     • brοukios

      ΝΑ ΔΩ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΛΕΟΣ…ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ

     • Proud to be Greek

      Το «όλοι» είναι γεγάλη κουβέντα.
      Απλά οι στρέτ θα είναι οι δακτυλοδεικτούμενοι του μέλλοντος.

     • Ακριβως Μπρουκι. Μας οδηγουν απεναντι απο την φυση και αντιθετα στο θελημα Του «μεταφραζοντας» και τα λογια Του.

  • BLUEARROW

   Από τα ζώα προσωπικά πήρα το δίδαγμα με τα θαυματουργά αποτελέσματα που έχει το σάλιο του καθενός απο εμάς σε μικροεκδορές ,μικροεγκαύματα ή τσιμπήματα κουνουπιών κλπ .Απίστευτο αποτέλεσμα …………..

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Σου λεει ο ερντογαν εδω κανουν παρτι ολοι στο πτωμα της ελλαδας ….

  Το ξεπουλημα του αιωνα

  Ας παρω και εγω κατι τις…

  • brοukios

   ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ???

  • Proud to be Greek

   Το πάρτυ στο πτώμα της τουρκιάς θα είναι πιο αγριο.
   Περίμενε λίγο καιρό να δείς.

   • brοukios

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ…ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΠΟ.ΠΟΤΕ ΤΟ.ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ?
    ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΦΙ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ Κ ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ…

    • Proud to be Greek

     Η γεωπολιτική εχει αλλους χρόνους, οι καταστάσεις πρεπει να ωριμάσουν, και είναι σε αυτό το στάδιο πλέον με την τουρκιά.
     Το ίδιο ισχύει και για εναν (ελληνοτουρκικό) πόλεμο.

     — Οι ρώσοι έβλεπαν το ΄08 αμερικάνους και γεωργιανούς να κάνουν ασκήσεις μια ανάσα απο το εδαφός της.
     «Μίλησαν» οταν έγινε το ντού στην Οσετία.
     — Οι ρώσοι ανέκαθεν ήθελαν πίσω την Κριμαία.
     Ορίμασαν οι καταστάσεις και την πήραν πίσω.

     • makis2105 .

      Δεν πρόκειται να γίνει κουρδικό κράτος. Οποιος παρακολουθεί στη Συρία τα πράγματα το έχει καταλάβει. Απλώς τα ΜΜΕ της Δύσεως και κάτι αναλυτές της πλάκας στο Ελλάντα θεωρούν ότι θα γίνει έτσι απλά. Οι τζιχαντιστές χάνουν εδάφη κάθε μέρα. Τους έμεινε η Ράκα. Θα πέσει και αυτή εφόσον περικυκλώνεται σιγά σιγά. Οι Κούρδοι δεν είναι ούτε το 40% στα εδάφη που διεκδικούν και θα πάρουνε στο τέλος τον πούλο. Οταν τελειώσει ο Πούτιν με τον Ασαντ τους τζιχαντιστές που πολεμούν πραγματικά σαν τα σκυλιά θα τελειώσει και τους Κούρδους που ούτε έχουν τα όπλα των τζιχαντιστών, ούτε πολεμούν όπως αυτοί. Και η συμμαχία Πουτιν-Ερντογάν εκεί στοχεύει. Ο Πούτιν κατά βάση δεν θέλει κουρδικό κράτος στην περιοχή, θέλει να έχει η Τουρκία έναν μόνιμο πονοκέφαλο.

      Οι μόνοι που θέλουν κουρδικό κράτος είναι οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι αλλά αν δεν μπουκάρουν με 200 χιλιάδες στρατό δεν υπάρχει περίπτωση να το δημιουργήσουν.

    • Proud to be Greek

     Στον ντέφι δεν μιλούσαμε. Βριζόμασταν. Τώρα μιλάμε.

 • brοukios

  ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ. ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ. ΠΑΩ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΒΟΛΤΑ. Ο ΛΑΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ….

 • Roman Box

  Τα «αναρχοαριστερά» κινήματα και κόμματα της χώρας δεν θα υπήρχαν χωρίς την υποστήριξη ισλαμικών κέντρων. Ειναι λογικό ο τσίπρας να μη σηκώνει κεφάλι στο αφεντικό του

 • Thrylos- Keep walking.

  Όταν κυβερνάνε οι βολεμένοι και το μνημόνιο , τι περιμένουμε να γίνει λοιπόν στα εθνικά θέματα ;

 • BLAC PIT

  ΑΝΟΗΤΟΤΟ ΤΟ ΑΘΡΟ!!!….ΡΩΤΑΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ!!!…ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΥΛΟΥ!!!…ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ???!!!,…ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ(ΨΩΦΟΣ)!!!…????…?ΤΟ ΠΟΛΛΥ ΠΟΛΛΥ Ο ΚΟΝΤΖΙΑΣ ΝΑ ΚΑΙΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΕΣΒΥ!!!,..ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ ΣΟΥΛΤΑΝΟ!!!!,..ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ…ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ???…..ΤΙ????????!!!!?????????…..

 • Steve Nichols

  Ο πρωθυπουγος των αεθεων, των Γκευ, και τον Αναρχο-κουμουνιστων….
  Τι να εκπροσωπησει ο ανθρωπος…… Καλυτερα να παει στην Κουβα να γινει πρωθυπουργος, που την αγαπαε ποιο πολυ απο την Ελλαδα…. Γιαυτο ονομασε και το γιο του Ερνεστο…!!

 • PELASGOS 7

  Μια μερα με εβριζε καποιος στο δρομο χυδαια και του εστειλα φιλακα….το εξελαβε ως αδυναμια, κατεβηκε κατω κλεινοντας μου το δρομο και με ακουμπησε….Τον εστειλα στο νοσοκομειο.. Καλα ξηγιεται ο Αλεξης…

 • ΙΩΝ 1942

  ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ …ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ …ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ …ΗΔΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ…ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ …!!!
  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΡΥΦΤΟ …!!!

  • PELASGOS 7

   Πες μου ρε φιλε και ποιος να ερθει;;;;το Μητσοτακαιοκο;;;ο κικιλιας με τον Βαρβιτσιωτη;;;Τουλαχιστον εδω εχεις και τον Κοτζια εχεις και τον χοντρο που εχει την τρελα του και τουλαχιστον απανταει αναλογα…Και για να τον βριζουν οι Τουρκοι μαλλον ενοχλει, αρα ειναι καλα εκει που ειναι.

 • Fotis

  Δείτε επιτέλους την ουσία και βγάλτε το καπέλο στον Τσίπρα. Στους Παραλογισμούς της Άγκυρας απαντά με τις ίδιες Μ@λ@κίες εδώ και χρόνια. που το κακό; Με το να του απαντήσει για το Αιγαίο είναι σαν να αναγνωρίζει ότι υπάρχει θέμα. Για εμένα κάνει πολύ καλά και πολύ σοφά. Αν επιχειρούσε κάτι τετελεσμένο η Τουρκία και δεν απαντούσε η Ελλάδα τότε ναι Υπάρχει πρόβλημα. Αλλά προς το παρόν μόνο λεονταρισμούς βλέπω.

 • Pepla

  Ας του ζητούσε κι ο Τσίπρας τη μισή Τουρκία, την Κωνσταντινούπολη και την μισή Κύπρο ! Τι θα έλεγε ο βρωμότουρκος τότε ;

  • Giota Timouda

   Αυτή η απαίτηση θέλει @……, που να τα βρεί ο αλhkataliψίας!

   • Pepla

    Κατά τα ψέματα, θέλει, θέλει ! Τι είναι ο Τσίπρας, Πούτιν, να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις, άλλωστε ;

 • isonymoi

  Ειναι ο Τσιπρας και οσοι τον συμβυλευουν γαι τα πανηγυρια! Δυο Τουρκιστανικες σημαιες και εμεις ενα σημαιακι! ΕΙναι σαν να μας κανουν χαρη που μας αναγνωριζουν ως κρατος! Απο την στιγμη που μας λενε Unanistan και οχι Ελλας δεν θα επρεπε να εχουμε καμμια συνομιλια μαζι τους!! Οι Τουρκιστανοι μας εμπαιζουν!!Βεβαια απο την μια ειναι οι σημαιες και απο την αλλη ο γυφτος ο Τσιπρας που κυκλοφοραει διεθνως ως γυφτος!! Βαλτε του μια γραβατα ρε στοκοι!! Μας κοροιδευει ολος ο πλανητης!! Ειναι χαζο που ειναι , ντυνεται και σαν λετσος και τον εχουνε ολοι για φαπες!! Δεν υπαρχει ενας εισαγγελεας να του πει οτι ξεφτιλιζει την χωρα;;;Απο την αλλη επρεπε να πει στον Τουρκιστανο Σουλτανο οτι πρεπει πρωτο το Τουρκσταν να εφαρμοσει την Λωζανη και μετα να ζηταει απο εμας!!!

  • Ρομφαια

   Που να βρει λεφτα για σημαια τωρα…