Νεο πετρελαϊκό Ελ Ντοράντο η Ελλάδα: «Απόβαση» ExxonMobil και Total – Eντοπίστηκαν τουλάχιστον 10 κοιτάσματα πετρελαίου 20 φορές μεγαλύτερα του Πρίνου – Οι Αμερικανοί το γνώριζαν από το ’90!

Δημοσίευση: 24 Μαΐου 2017, 9:21 πμ | Ανανέωση: Μάιος 24, 2017 στις 9:28 πμ

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτό που γνώριζαν οι Ελληνες εδώ και χρόνια: Τουλάχιστον δέκα πετρελαϊκά συστήματα, που αντιστοιχούν σε κοιτάσματα 20 φορές μεγαλύτερα από τα αποθέματα που έχουν ανακαλυφθεί στον Πρίνο, εκτιμάται ότι υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια!

Φαίνεται ότι για το λόγο αυτό  τεράστιες πετρελαϊκές εταιρείες  όπως η ExxonMobil και η Total πραγματοποιούν «απόβαση» στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και όχι μόνο!

Τις εκτιμήσεις τις αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Μάριος Πατσουλές.


Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι εκτιμήσεις προκύπτουν από εργασία που έκανε στη χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η Αμερικανική Γεωλογική Εταιρία.

Με αφορμή την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του δεύτερου διεθνούς συνεδρίου πετρελαίου με θέμα «Ελλάδα: Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας», στις 8 και 9 Ιουνίου στην Αθήνα, ο κ. Πατσουλές που είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα για την Ελλάδα μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες.

Επεσήμανε, ωστόσο, την ανάγκη για ενίσχυση των υποδομών, ιδιαιτέρως της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων ενώ σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Στόχος είναι η ανάδειξη του δυναμικού των υδρογονανθράκων της Ελλάδας, η αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών, ο εντοπισμός πιθανών προβλημάτων κ.α.

Γι αυτό το λόγο, «απόβαση» των ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ για να πραγματοποιήσουν έρευνες υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και όχι αναγκαστικά μόνο στα θαλάσσια οικόπεδα που περιλαμβάνονταν στο γύρο παραχωρήσεων του 2014, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποί τους.

Στο μεταξύ, σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα με την υπογραφή των συμβάσεων για την έναρξη των εργασιών σε τρεις περιοχές, αλλά και την εκ νέου σεισμική διερεύνηση των θαλάσσιων περιοχών στο κεντρικό Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος.

Την προσεχή Πέμπτη πρόκειται να υπογραφούν οι συμβάσεις του Δημοσίου με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Energean για την παραχώρηση των περιοχών Άρτας-Πρέβεζας, Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Αιτωλοακαρνανίας αντίστοιχα. Οι διαπραγματεύσεις του Δημοσίου με τις εταιρείες ολοκληρώθηκαν και μετά την υπογραφή τους οι συμβάσεις θα κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση.

Ήδη, υπενθυμίζεται, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο (ΕΛΠΕ-Edison), τα Ιωάννινα (Repsol-Energean) και το Κατάκολο (Energean), ενώ αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων για τις θαλάσσιες περιοχές 2 (Κέρκυρα, Κοινοπραξία Total, Edison, ΕΛΠΕ) και 10 (Κυπαρισσιακός κόλπος, ΕΛΠΕ) στο Ιόνιο.

Παράλληλα, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προχωρά σε νέες σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, «στοχευμένα» σε σημεία που φέρεται να παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο Ιόνιο το πλεονέκτημα είναι ότι έχει ήδη ανακαλυφθεί κοίτασμα (στο Κατάκολο), ενώ για το νότιο Κρητικό πέλαγος η εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για περιοχή υψηλού ρίσκου και κόστους (λόγω του μεγάλου θαλάσσιου βάθους) αλλά και με μεγάλες αποδόσεις, εφόσον ανακαλυφθούν κοιτάσματα.

Στόχος της ΕΔΕΥ είναι να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των πετρελαϊκών εταιριών για τα ελληνικά «μπλοκ», παρέχοντας πρόσθετα στοιχεία από νέες σεισμικές έρευνες (πέραν αυτών που έγιναν από την PGS το 2013, στις οποίες βασίστηκε ο πρώτος διαγωνισμός για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα).

Στους επόμενους στόχους της ΕΔΕΥ είναι η διερεύνηση του πετρελαϊκού δυναμικού και στις χερσαίες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Τρυπάνι στον Πατραϊκό κόλπο

Ο προγραμματισμός των ΕΛΠΕ προβλέπει ότι το 2018 τα τρυπάνια θα τρυπήσουν το βυθό της πατραϊκής γης και τότε θα αποδειχτεί αν αληθεύουν οι εκτιμήσεις για τη δυνατότητα άντλησης 150 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, δηλαδή ενάμιση Πρίνο περίπου.

Οι εκτιμήσεις στηρίζονται σε νεώτερες σεισμικές έρευνες που έχουν κάνει τα ΕΛΠΕ και ο βαθμός πιθανότητας ύπαρξης του κοιτάσματος έχει αυξηθεί σημαντικά και φτάνει μέχρι του σημείου της βεβαιότητας.

Ξεκινάει και το Κατάκολο

Λίγο πιο κάτω από τον Πατραϊκό κόλπο βρίσκεται το κοίτασμα του Κατάκολου. Μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο, αλλά είναι πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμο. Το κοίτασμα εκτιμάται ότι περιέχει 35 ως 40 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο από τα οποία απολήψιμα είναι τα 10 εκατομμύρια, εκτίμηση που είναι υπερδιπλάσια από την προηγούμενη που έκανε λόγο για απολήψιμο πετρέλαιο 3 ως 5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα μυστικά της Κυπαρισσίας

Ακόμα πιο κάτω υπάρχει το οικόπεδο 10 του κόλπου της Κυπαρισσίας το οποίο είναι πολύ ελπιδοφόρο. Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει από ειδικούς με βάση τη σεισμική έρευνα που διενήργησε το ειδικό νορβηγικό πλοίο, κάνουν λόγο για ένα κοίτασμα ανάλογο με εκείνο του πατραϊκού κόλπου, το οποίο υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι δυναμικότητας 150 εκατομμυρίων βαρελιών.

Πολλές ελπίδες από τη Δυτική Ελλάδα

Κοινή είναι η εκτίμηση και πεποίθηση των επιστημόνων και των ειδικών σε θέματα έρευνας υδρογονανθράκων ότι στη Δυτική Ελλάδα, παρ’ όλο που είναι μια δύσκολη γεωλογικά περιοχή, υπάρχει σημαντικό πετρελαϊκό δυναμικό σε Ηπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Δ. Πελοπόννησο, καθώς παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με αντίστοιχες περιοχές στη νότια Αδριατική και την Αλβανία, όπου έχουν εντοπιστεί και αξιοποιούνται σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 

 • Παπαγαλος ο Παιχταρας
  • Δωριεύς

   Δηλαδὴ, πῶς τὸ ἐννοεῖς καλὸ μου πτηνό ;

   • Παπαγαλος ο Παιχταρας

    Οτι ακριβως λεει η εικονα φιλε μου Δωριευς!

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Για το δεξιό συμφωνεί και ο Ομπράντοβιτς. Μη σου πω ότι και επαυξάνει κιόλας

  • DisqussioneR

   Φλαγκ!

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΕΙΑ ΤΟΥ 80…

  • Δωριεύς

   …καὶ πρὶν. Καὶ πρὶν…

   • DisqussioneR

    Πολύυυυυυυυ πιο πριν!!!!

 • Δωριεύς

  Χαροῦλες χαχόλοι ; Ποιὸς σᾶς πιάνει τῶρα πού θὰ γίνετε πλούσιοι. Γιὰ πρώτη φορὰ ἀριστερὰ καὶ… for ever.
  Kορόϊδα…Χαχαχαχα…

 • Marios Giannakopoulos

  «Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτό που γνώριζαν οι Ελληνες εδώ και χρόνια:»…
  Όλοι οι άλλοι το ξέρανε… εκτός από το μαλακισμένο «το παιντί» ο γιωργάκης!
  Ε ρε κρεμάλα πού αξίζει στούς εγκληματίες ανθέλληνες ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Μια πλούσια χώρα όπως η Ελλάδα την καταντήσανε οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ έρμαιο των διεθνών τοκογλύφων!!! Και μεις το μόνο πού κάνουμε είναι να παρακολουθούμε την καταστροφή μας…!!!
  ΕΛΕΟΣ !!!

  • PatmosI

   Και Σαμαράς…..

 • Στα Ορφικα αναφερεται στο σημειο που περιγραφει την χαρα του Δια για την γεννεση του Απολλωνος (+χρυσο, πολυυυυυυυ χρυσο)

  • ΝΙΚΗΤΑΣ

   Οι δύο πρώτοι «θεολόγοι» των αρχαίων Ελλήνων, Όμηρος κι Ησίοδος, αγνοούν την ύπαρξη του Ορφέα. Συνεπώς τα φερόμενα ως «πανάρχαια» έργα του είναι πολύ μεταγενέστερα, μυθοπλασμένα κατά την ιστορική περίοδο.
   Ο Ηρόδοτος, παρά τα γραφόμενα υπό των παραμυθολόγων περί προϊστορικής υπάρξεως του Ορφέως ακόμη και προ του Τρωϊκού πολέμου, αμφισβητεί την ύπαρξή του κι επιμένει ότι αν υπήρξαν άλλοι ποιητές, είναι νεώτεροι των Ομήρου κι Ησιόδου. Ο μύθος του Ορφέα κι οι λεγόμενοι Ορφικοί πρωτοεμφανίζονται, στην γραμματείαν, τον 6ον πΧ.αι, περιέργως τον αιώνα της εμφανίσεως των μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων. Ο Ίβυκος κι ο Πίνδαρος είναι οι πρώτοι που αναφέρονται σ’αυτόν (Δεν μας λένε, όμως, οι Ορφεολάγνοι από πότε χρονολογούνται και που ευρίσκοντα τα αρχαιότερα χειρόγραφα του Ιβύκου και Πινδάρου που αναφέρουν αυτές τις πληροφορίες για τον Ορφέα).
   Ουδεμία ιστορική μαρτυρία επιβεβαιώνει την ιστορική ύπαρξη του Ορφέως. Ο Ορφεύς επινοήθηκε από κάποιους ποιητές της αρχαιότητος. Ο Αριστοτέλης αρνείται κατηγορηματικώς την ύπαρξη του Ορφέως.
   Την ίδια άποψη με τον Αριστοτέλη διατυπώνουν και σύγχρονοι μελετητές μεταξύ των οποίων ο Radcliffe G.Edmonds, κι ο Alberto Bernabe

   • οτι εχει να κανει με Ελληνισμο και την διαχρονικοτητα του σε χαλαει, εχω παρατηρησει. Η γη ειναι ο πλανητης των Ελληνων και αυτο δεν αλλαζει.

    • ΝΙΚΗΤΑΣ

     Θα περίμενα επιχειρήματα σε αυτά που παράθεσα κι όχι αοριστίες.

     • AsVa

      Αλλα σχολίασε αλλλα του λες βρε ξάδερφε…..
      Κάνεις με το ζόρι επίδειξη γνώσεων οπως και τότε που ημασταν μικροί.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Είναι αισχρό να τρολάρεις με ξένο άβαταρ Περήφανε γραικέ.

     • Proud to be Greek

      Είναι αισχρο να βάζεις θετικές στον εαυτό σου με παραμυθένο αβαταρ και να λες σε όλους οτι είναι μια ξαδέρφη σου.
      (μην θυμηθώ και τον BAS)

      Απλά σε πολεμάω με τα ίδια σου τα όπλα, φροντίζω να γυρίσουν οι πράξεις σου μπουμερανγκ.

      Και όλα αυτα επειδή τόλμησες να που πείς οτι βαζω θετικές στον εαυτό μου.
      Εγω όποτε εβαζα, τις εβαζα στα ισια για να είναι ορατές δημόσια.
      Εσύ με δόλο και ψέμμα. Καλέ χριστιανέ.
      Πνευματικέ.

     • Proud to be Greek

      υγ:
      Το αβαταρ της….ξαδέρφης το εφτιαξα εγώ

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Πολύ φαντασιόπληκτος είσαι. Φταίει η μανιοκατάθλιψη που σε κυνηγά. Ζεις στην εικονική πραγματικότητα του ιντερνετ και δεν μπορείς να τολμήσεις να βγεις έξω από αυτήν. Κι αντί να ευχαριστείς κάποιους που σε συγχώρεσαν για τις αισχρές σου πράξεις και σου έδωσαν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείς βρίζεις από πάνω ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και δεν ξέρεις τι έρχεται.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ
     • ΝΙΚΗΤΑΣ
     • Proud to be Greek

      Εσύ δεν εχεις δικαώμα να μιλάς / είσαι ο τελευταίος που εχεις το δικαώμα να μιλάς και να μας λες τι είναι πρέπων και τι αισχρό επειδή τα κάνεις Χ10.
      Μάλλον ξέχασες το προσθεσινό στο Pro……..σου το θυμίζω.
      https://uploads.disquscdn.com/images/c8ae2acb41618feefa23130c39733eff291c95adc51ed595bec7b04d29ea0bb9.jpg

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Το αν έχω δικαίωμα να μιλώ σίγουρα δεν περνά από σένα, που απλά αποδεικνύεις ότι είσαι εκτός Ελληνικού πνεύματος και νομίζεις ότι με το που θα πεις PROUD TO BE Greek Έγινες Έλληνας. Με τι γνώσεις τσαμένο;;;;; Για σένα η ιστορία άρχισε στο Μαβί Μαρμαρά. χοχοχο Απλά επιβεβαιώνεις ότι εσύ είσαι το μεγαλύτερο τρολ γιατί μόνος σου ομολογείς. Άσε τη μανιοκατάθλιψη που έχεις και σταμάτα να το παίζεις Δον Κιχώτης του διαδικτύου. Κάποιοι έκαναν την γενναία πράξη να σε βγάλουν στον ήλιο κι εσύ σαν τυφλοπόντικας χώθηκες πάλι μέσα γιατί δεν αντέχεις τον ήλιο. Αυτό άλλωστε φαίνεται από το κόμπλεξ που επιδεικνύεις σε άλλους που έχουν διαπιστωμένα μεγαλύτερες γνώσεις από σένα και βαθύτερο background κι αντί να φερθείς Ελληνικά και να μάθεις βρίζεις βαρβαρικά.

    • ΝΙΚΗΤΑΣ

     Όσον δε αφορά τη σχέση μου με τον Ελληνισμό είναι άριστη και βασίζεται στο ότι ο Τριαδικός Θεός την επέλεξε για να φωτίσει την ανθρωπότητα ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΠΛΑΣΕ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Αυτό μάλλον δείχνεις να σε χαλάει, ειδικά γράφοντας το «Η γη ειναι ο πλανητης των Ελληνων» και αγνοώντας το «τα Σα εκ των Σων».

 • Proud to be Greek

  «Είναι μεγάλη χαρά για ΄μένα
  που έχουμε τόσο όμορφα κοιτάμστα
  ανυπομονώ να εξορυχθούν
  για να περάσουμε σαν λαός καταπληκτικά και αξέχαστα»

  © Donaldonymos

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Προστασίαν καὶ σκέπην, ζωῆς ἐμῆς τίθημι,
  Σέ, Θεογεννῆτορ, Παρθένε, σύ με κυβέρνησον,
  πρὸς τὸν λιμένα σου, τῶν ἀγαθῶν ἡ αἰτία,
  τῶν πιστῶν τὸ στήριγμα,
  μόνη Πανύμνητε.

  Σὺ εἶ, Παρθένε, Ἑλλάδος Σκέπη.

  †…Ὑπεραγία Θεοτόκε σῶσον ἡμᾶς.

 • Π.Π.

  Τους Τουρκους και τους Αλβανους τους ρωτησε , το, υπο κατοχην, ελλαδικο κρατος;;;
  Α;ς θυμηθουμε οτι και στον Πρινο (2-3 χιλιομετρα δυτικοτερα) εχει εντοπιστει, μαπο πολλων ετων, μεγαλο κοιτασμα (πολυ μεγαλυτερο του εν ενεργεια), αλλα οι Τουρκοι εχουν μια «μικρη» διαφωνια για την αντληση του.

  • Μπαμπακας νομιζω λεγεται, η καπως ετσι και με τα 6νμ ειναι στα διεθνη υδατα.

   • Π.Π.

    Μπαμπουρας λεγεται και πραγματι ειναι εκτος των νυν ελληνικων χωρικων υδατων. Αλλά ειναι, αναμφισβητητα, εντος της Ελληνικης ΑΟΖ.
    Και θα ηταν μεσα στα Ελληνικα χωρικα υδατα, αν ειχαν τον κ…..ωλο, ολες οι προσκυνηυμενες ελλαδικες κυβερνησεις, απο το 1974 και μετα, να εχουν εφαρμοσει το αναφαιρετο δικαιωμα της

   • PatmosI

    Ακρωτήριο Άγιος Ιωάννης…
    Το κοίτασμα ειναι οριακά εκτός χ.υ. αν είχαμε τα 12 μίλια θα είχαμε και 250.000 βαρέλια την ημέρα…

  • Proud to be Greek

   Και που έχουν συμφωνία εστω και μικρή οι τούρκοι.
   Αλοίμονο αν προγραμματιστούμε με τα «θέλω¨» των τούρκων επειδή τελικά θα μας μείνει μόνο η Αθήνα ανααμφισβήτητα δική μας και αυτή μισή.

   • Π.Π.

    Η Αθηνα, ηδη εχει χαθει. Εχει εκμουσουλμανιστει, διατηροντας μια μικρη, γραφικη μειονοτητα ημεδαπων υπερηλικων.

    • Proud to be Greek

     Νομίζεις επειδή δεν εχεις πάει Ευρώπη.
     Τράβα σε κανένα Λονδινο ή Παρίσι και ελα να μου τα ξαναπείς αυτά.

     • εκει ειναι χειροτερα, πραγματι.

     • Π.Π.

      Πραγματικα δεν εχω παει.
      Εχουν και οι Αγγλοι και οι Γαλλοι 50% του πληθυσμου τους, αλλοδαπους, απο τους οποιους η συντριπτικη πλειοψηφια μουσουλμανοι, ομοεθνεις και ομοθρησκους των γειτονικων εχθρικων κρατων;;;;
      Και για να ελθουμε στο θεμα του αρθρου, αντιμετωπιζουν και οι Αγγλοι την αρνηση των Τουρκων , να τους επιτρεψουν την αντληση των πετρελαιων της Βορ. Θαλασσης διοτι «ειναι εκτος των χωρικων υδατων της Αγγλιας»;;;;
      Διεκδικουν, μηπως, οι Τουρκοι την Αλσατια και την Λωραινη ή την Νορμανδια, επι εχει «τουρκικη πλειονοτητα», οπως ισχυριζονταικ για την Θρακη;;;;

     • Proud to be Greek

      Δεν κατάλαβες….
      ΟΛΟΣ ο Πλανήτης ανήκει στην τουρκά, και εχει δικαωματα παντού.
      https://uploads.disquscdn.com/images/82806fc4fe891b2962935adc92e04df896a4f7712994c0222de06894e0f47284.jpg

 • Jorge Melissa

  Το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, γινεται ποινικό αδίκημα…
  http://panusis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_25.html

  • Αισχος! Πότε η πορεια στο Συνταγμα;

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Θα βγουν με τα ρούχα της δουλειάς τα κορίτσια ;

    • Η πορεια που δεν θα λειψει κανεις !!

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Αυτή την ημέρα θα είμαστε όλοι «sex workers»

 • Jorge Melissa

  Η βυζαντινή μας κληρονομιά
  http://panusis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_4.html

  • ΝΙΚΗΤΑΣ

   Βλέπεις κανένα να ασχολείται με αυτά;

 • ΝΙΚΗΤΑΣ

  Αχ, κάτι Ελληναράδες, που το μυαλό τους όλο στα υλικά το έχουν και δεν ψάχνουν την πνευματική κληρονομιά των προγόνων τους. Σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε, γεμάτη δηλητήριο θα είναι η τροφή κι αν υπάρχει και το νου τους στα πετρέλαια και τα χρυσάφια. Κι αν είναι όλοι πλούσιοι, ποιος θα δουλεύει στα χωράφια για την αγροτική παραγωγή; Πάλι στα φρύδια των αλβανών και των πακιστανών θα κρεμαστούμε; Φαύλος κύκλος και πάλι θα γκρινιάζουν για τη λαθρομετανάστευση.

  • DisqussioneR

   Γι’αυτό φέραμε τόσα εκατομμύρια αλβανοπακιστανούς. Εμείς σαν πλούσιοι, θα χρειαστούμε από έναν υπηρέτη ο καθένας

   • nikos(1)

    και …δυό!

   • ΝΙΚΗΤΑΣ

    Με επαναλαμβάνεις.

    • DisqussioneR

     Δικό σου ήταν το καλάμι εδώ δίπλα στο πάρκινγκ?….
     Δε το γνώριζα…

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Καλάμια;;;; Δεν ασχολούμαι με αυτά. Τώρα αν εσύ ασχολείσαι είναι θέμα δικό σου.

 • nikos(1)

  αλήθεια !!
  πόσοι …πορδυπουργκοί και υπουργκοί …πέρασαν που εντός Βολής …διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχουν …»υδατάνθρακες» στη πτωχή μας χώρα??

  • ΝΙΚΗΤΑΣ

   • PatmosI

    Σχοινί και σαπούνι όμως υπάρχει πολύ…..και κάποτε πρέπει να χρησιμοποιηθεί..

  • DisqussioneR

   Φίλε μου όλοι αυτοί είναι «ηχεία». Άδεια κουτιά που μόνο φωνή βγάζουν…

   • nikos(1)

    με γιομάτους …τραπεζικούς …λογαριασμούς!

    • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

     Αυτά πάνε πακέτο

 • makis2105 .

  Αν τα κοιτάσματα είναι αυτά, τότε μόνο Ελ Ντοράντο δεν είναι η Ελλάδα. Οποιος καταλαβαίνει μαθηματικά το αντιλαμβάνεται. Το μόνο που θα φέρουν στο τέλος αυτά τα κοιτάσματα ειναι μόλυνση ή πόλεμο. Λεφτά από αυτά δεν πρόκειται να δείτε. Είναι πολύ μικρά και δεν πρόκειται καμιά εταιρεία να πληρώσει πάνω από 20%. Με το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να πληρώσουν ούτε 10% και αυτό θα το φάνε οι ημέτεροι. Οι Ελληνες θα φάνε τις πετρελαιοκηλίδες.

  • nikos(1)

   η λεκάνη του Ηροδότου εχει μάλλον περσότερο ….αέριο …και απο το …Αλασκα!!

   της Μεγίστης …θα …γίνει!

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Τα πολλά για τα βγάλεις πρέπει να ανακηρύξεις ΑΟΖ. Είναι εκτός ΕΧΥ. Έχεις @@ ως κράτος να το κάνεις ;

   • makis2105 .

    To αέριο φιλε μου υφίσταται στην Κρήτη. Το περισσότερο πρέπει να είναι σε τεράστιο βάθος και κάποιες ποσότητες πρέπει να ειναι σε στερεά κατάσταση. Η επεξεργασία του όταν είναι σε στερεά μορφή είναι δύσκολη και με τις υπάρχουσες τιμές δεν συμφέρει καν να εξορυχθεί. Μην νομίζεις ότι οι 7 αδελφές που κινούνε όλον τον πλανήτη είναι ηλίθιες. Γιατί όταν κατέρεε ο υπαρκτός οι πρώτοι που έτρεξαν στη Ρωσία ήταν οι πρόεδροι της Aramco και της Μοbil? Αυτοί τρέξανε πριν καν εμφανιστεί ο Ροκφελερ. Η μόνη χώρα που δύναται τα επόμενα 100 χρόνια να τροφοδοτήσει τον πλανήτη με άφθονο αέριο, φθηνό και μεταφερόμενο φθηνά μέσω μεγάλων αγωγών είναι η Ρωσία. Η Σ. Αραβία στερεύει, η Μοσούλη δεν έχει τα κοιτάσματα που νομίζουν κάποιοι, το Ισραήλ ψεύδεται σχετικά με τα κοιτάσματά του και στοχεύει άλλου. Το αυτό ισχύει και για το Αζερμπαιτζάν. Η χώρα που έχει αέριο και πετρέλαιο να πλημμυρίσει τον πλανήτη είναι η Ρωσία και από πίσω η Βενεζουέλα. Για αυτό βλέπεις το τι κάνουνε οι Ευρωπαίοι με τους Αμερικάνους σε αυτά τα κρατη.

    Ευτυχώς η Ελλάς δεν έχει τα κοιτάσματα της Βενεζουέλας διότι θα γινόταν αυτή τη στιγμή ο,τι γινεται στο Καράκας και στη Συρία. Το πετρέλαιο δεν ειναι ευλογία είναι κατάρα. Ανοίγει πληγές μεγαλυτερες από αυτές που κλείνει για τους πολλούς και πλουτίζουν οι λίγοι Αμπράμοβιτς, Μαδούροι, Ιλ Σαουντ κλπ κλπ. Η Λυβύη και το Ιρακ ήταν από τα κράτη που μοίραζε ΚΑΠΩΣ πιο δίκαια τον πλούτο από τα πετρέλαια για αυτό φάγανε τον Κανταφι και τον Σαντάμ για να τα τρώνε οι λίγοι. Δες τι γίνεται στη Νιγηρία που έχει γερά κοιτάσματα. Μόλυνση και πετρελαιοκηλίδες για τους πολλούς που καταστρέφονται και λεφτά για τους λίγους που ζούνε τη Ντόλτσε Βίτα στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στα σαλέ της Ελβετίας.

    Αν η Ελλάς δεν δύναται μόνη της να εκμεταλευτεί τον πλούτο αυτό καλύτερα είναι να μείνει εκεί που βρίσκεται διοτι θα φάμε μόνο τη μόλυνση. Τα λεφτά θα τα φάνε άλλοι.

  • Proud to be Greek

   Αισιόδοξο σε βρίσκω φίλε……

  • spiros anemos

   Εννοείται ότι η φτώχεια,το άρμεγμα και τα μνημόνια με πετρέλαια η δίχως συνεχίζεται.

 • nikos(1)

  ΥπερΤαμείο …μέχρι το …2115 !!
  μνημούνια μέχρι ….το ….2060…..και βλέπουμε!!

  πόσα εβρά θα πάρουν οι …..πρόθυμοι ……παραχωρητές???

  • ΝΙΚΗΤΑΣ

   Τότε θα έχει σωθεί το πετρέλαιό μας γιατί θα μας το πιούν οι γκερμανοί.

   • nikos(1)

    ούτως η άλλως απο …εποχής …Μούδρου ….το …ποθούμενον!!

 • Jorge Melissa

  Η οδύσσεια ενός άνεργου Έλληνα – Νο 1
  http://panusis.blogspot.gr/2016/04/1.html

 • Jorge Melissa

  Η γενιιά της φούτσας
  http://panusis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_1.html

  • DisqussioneR

   Και της μπούργκας…

 • DisqussioneR

  Να έρθει και ο Ταξίαρχος να μας πει την άποψή του…

 • Doctor

  Θα γινομασταν Νορβηγια αν δεν ειμασταν σαν χωρα σε αλλη διασταση λογικης και που τα συνορα της μλκ οριοθετουνται απο την φαντασια και το ευρω

 • nikos(1)

  τι καταλαβαίνουμε απο αφτό ..το αφίσσα!!??

  https://uploads.disquscdn.com/images/ee700e99a082aa7dd390e9c6b0ceab1beea2fc5fd9b87c599cbe0aa99e554b4a.png

  προσωπικά!! ……τα χουμε …απεμπολήσει ……ΟΛΑ !

 • nikos(1)
 • christos10.1

  Κοίτα μία σύμπτωση ρε παιδί μου, να τα βρούμε όλα τώρα…Επί μνημονίου!!!
  Τυχερά είναι αυτά…
  Τι να πεις…
  Ζωή σε λόγου μας!

 • Jorge Melissa

  Ο μύθος της «αφομοίωσης»
  http://panusis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_45.html

 • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

  «Ο Θεός ευλόγησε την Ελλάδα!» Ο καθηγητής ορυκτολογίας, Ανέστης Φιλιππίδης: «Αξιολογώντας τον ορυκτό μας πλούτο, καταλήξαμε ότι η αξία του είναι περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια € και ότι αν αξιοποιήσουμε τα βέβαια, τα σίγουρα αποθέματα, ο ορυκτός πλούτος ναι, θα μπορούσε να βοηθήσει στην απόσβεση (του χρέους). Έχουμε ορυκτά (14) που θεωρούνται κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας για την ευρωπαϊκή βιομηχανία: το Αντιμόνιο (Sb), τα Πλατινοειδή μέταλλα (PGE), οι Σπάνιες γαίες (REE), τα Ga (Γάλλιο) – Ge (Γερμάνιο) – In (Ίνδιο) αλλά και ο Γραφίτης. Υπάρχουν επίσης μεταλλικά ορυκτά με ειδικό στρατηγικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας όπως: βωξίτη-αλουμίνιο, λατερίτη, νικέλιο κλπ, βιομηχανικά ορυκτά και μάρμαρα με παγκόσμιες περγαμηνές όπως: περλίτης, χουντίτης, ατταπουλγίτης, λευκόλιθος-μαγνησία, άστριος, κλπ επίσης αδρανή δομικά, πολλά υποσχόμενο γεωθερμικό δυναμικό, πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χερσαίους ή και υποθαλάσσιους ορίζοντες κλπ».

  https://prodromikos.files.wordpress.com/2012/02/tsirambid1.jpg

  https://prodromikos.files.wordpress.com/2012/02/tsirambid4.jpg

  http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/me-ton-orykto-ployto-3exrewnei-h-ellada-yparxei-petrelaio-ston-ebro/post30371

  • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

   Καταλάβατε τώρα γιατί μας αλυσόδεσαν στα μνημόνια για ένα ανύπαρκτο χρέος; Και για ποιό λόγο προωθούν τον λαθροισλαμοεποικισμό;

  • Proud to be Greek

   Το ακριβότερο μέταλλο του πλανήτη είναι το Οσμιο (~50.000$ / γραμμάριο) και υπάρχει υποθαλάσσιο κοίτασμα – φλέβα που καταλήγει στα Ιμια. (εξού και η πιλάλα της τουρκιάς για αυτές τις 2 βραχονησίδες)

   Μέχρι να εξορυχθούν και να βγαίνει κέρδος έχουμε τόσο μέλλον ωστε θα εχουμε βγεί απο τα Μνημόνια.
   Ο λαθροεποικισμός είναι πανευρωπαϊκό σχέδιο (Καλέργι) και οχι με στόχο αποκλειστικά την Ελλάδα.

   • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

    Η τιμή του το 2012 ήταν περίπου $13.000/κιλό. Σχετικά με τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, χρειάζεται ένας Παπαδόπουλος για την εκμετάλλευσή του προς όφελός μας και όχι για ξεπούλημα! Ο λαθροεποικισμός και ο αχταρμάς των εθνών είναι ένα από τα όπλα της ΝΤΠ, ειδικά όμως τον Έλληνα (που προσπάθησαν να ελέγξουν αλλά πάντα ξεφεύγουν αρκετοί για να ανατρέψουν τα σχέδιά τους) θέλουν να τον αφανίσουν.

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Εγώ προτιμώ τον χουντίτη. Είναι ότι χρειάζεται σήμερα.

   • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

    Αμήν και πότε! Καλημέρα :))

 • Smartass

  Έτσι ταΐστε το πειναλέο νέο Ελληνα ελπίδα.
  Τα νέα μνημόνια είναι μπροστά.

 • Αριστερός Μνημονιοζήτουλας

  Για Αιγαίο, ούτε κουβέντα, ξεφτιλισμένα χανουμάκια του Ερντογάν.

 • Assurbanibal

  Να αφήσουν τα πετρέλαια στη θέση τους και να φύγουν. Τώρα έχουμε κρίση και δεν θέλουμε να ασχοληθούμε μ΄αυτά.

  • DisqussioneR

   Εσύ σε ποιό λασπόλακκο χάνεσαι τελευταία?

   • Assurbanibal

    Έχω βρεί ένα μέρος φανταστικό…

    • DisqussioneR

     Η μόδα της εποχής λέγεται sharing… Για πες και στους φίλους σου λοιπόν!

     • Assurbanibal

      Για να μπείς στο λάκο μου θα πρέπει να πληρείς κάποια κριτήρια…

     • εγω θελω δικο μου λακο! εισαι επικινδυνος.

     • DisqussioneR

      Αυτά δεν τα λένε σε κάποιον που έχει περάσει στη ζωή του κυριολεκτικά δια πυρός και σιδήρου φίλε μου ;-)

     • Assurbanibal

      Τι σχέση μπορεί να έχει το πυρ κι σίδηρος με τη λάσπη μου, μπορείς να μου πεις?

     • DisqussioneR

      Είναι απλά θέμα χρόνου να ανακατευτούν… Πολύ σύντομα θα γίνει το εκρηκτικό μείγμα ;)

 • Assurbanibal

  Το μέγεθος της ανθρώπίνης μαλθακίας αποδεικνύεται περίτρανα στο θέμα των πετρελαίων. Κάτι που χρειάστηκε δισεκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθέι, εμείς το εξαφανίσαμε μέσα σε 70 χρονάκια… κόψτε φάτσες και βγάλτε συμπέρασμα.

  • H φυση ομως εχει προβλεψει και δεν θα μας αφησει να μολυνουμε για πολυ ακομη τον πλανητη. (λιγο πανω απο 70 χρονακια αλλα αυτο δεν εχει σημασια)

   Αν υπηρχε πολυς υδρογονανθρακας, δεν θα ξοδευαν δις για να βγαλουν σχιστολιθικο ουτε οι Καναδοι τα προσπαθουσαν να παρουν το καυσιμο απο την πετρελαιολασπη (που πηρε φωτια επερυσι και καιγονταν χωρια ολοκληρα και δεν εσβηνε)

   • Assurbanibal

    Η φύση πάντα φροντίζει να επαναφέρει την ισορροπία εννοείται. Απλώς κατά την ¨»επαναφορά» συνήθως δεν δύναται να φροντίσει και για την επιβίωση του ανθρωπίνου είδους (κοινώς θα μας γράψει στ΄απίδια της όπως την γράψαμε κι εμείς)…

   • Proud to be Greek

    (Διάβασα χθές οτι οι κινέζοι εξορύσσουν καύσιμο πάγο (που είναι κρύσταλοι μεθανίου μαζί με πάγο) και εχουν τεραστια κοιτάσματα)

 • Jorge Melissa

  Η τιμωρία μιας μεταναστολάγνας
  http://panusis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_50.html

 • PatmosI

  Θριαμβολογούν για να τσιμπήσουν καμιά ψήφο και να μαζέψουν ξανά τις αμοιβάδες με δικαίωμα ψήφου….
  Κανένας δεν αναφέρει έξοδα εξόρυξης και ποσοστά στην πίττα….

  Πρωσοπική μου άποψη…. Αν είναι να γίνουν τα κέρδη διορισμοί, συνταξάρες, επιδόματα και εφαπαξ…..καλύτερα να μείνει εκεί που είναι το πετρέλαιο να μην έχουμε και το άγχος κάποιας περιβαλοντικής καταστροφής…
  Έχουμε ήδη καταστρέψει τρεις μελλοντικές γεννιές δεν χρειάζεται να γίνουν 10…

  • Assurbanibal

   Ναι φίλε μου, το ίδιο υποστηρίζω κι εγώ.

   • PatmosI

    Όσο και αν σου φανεί ακραίο ήδη έχουν αρχίσει και τάζουν διορισμούς στην πετρελαϊκή βιομηχανία που ΘΑ έχουμε….

    • η υπηρεσια διαστηματος ήδη εχει υπεραριθμους ..χαχαχααχααχα

     • PatmosI

      Ξέρεις τι ξεσκόνισμα χρειάζεται ένας δορυφόρος;;;; τι γυάλισμα θέλει ο πύραυλος;;;;

      Άϊντε είσαι και επαγγελματίας της τεχνολογίας….☻

 • nikos(1)

  «Ο Σαλμάν;
  Είμαι έκπληκτος», είπε ένα μέλος της κοινότητας στον Guardian. «Ηταν
  τόσο ήσυχο αγόρι, πάντα μου έδειχνε σεβασμό. Ο αδελφός του ήταν
  εξωστρεφής, ………»πεσαμε απο τα σύνεφφα» !!!!!

  https://uploads.disquscdn.com/images/ba33060f4de1f18074ddfbf6fa4e4016854dc10835377e7da02084fcbcf58d4d.jpg

  καλό …παιντί! και …..θρήσκιο!

  • O Aχορταγος

   Λεει…»πεσανε απο τα σύνεφα»…τελικα εκτος απο ιπταμενους γαιδαρους υπαρχουν και ιπταμενα προβατα…!

 • O Aχορταγος

  Ολα τα (ξενα) ορνεα προσελθετε το πτωμα σιτεψε…για τους ιθαγενεις χαντρες και καθρεφτακια μην ξεχασετε…!

 • Rebel yell

  Τα πιτρέλια είνι θκά μας. Να μη τσ τα δώκουμι.

  • O Aχορταγος

   θανα μας ριξν ξλιες…

   • Rebel yell

    Θαλά τσ πατήσουμι απού καταή

    • O Aχορταγος

     ειμαστι ντιπ καταντιπ χαζοσκλα…

     • Rebel yell

      Ιέ, ιέ. Ντίπ σιούτους κόζμους είμαστι.

 • Καλημέρες μόνο στους Έλληνες το γένος.
  Το είχα πει και παλαιότερα ότι η Αμερική θεωρεί τα πετρέλαια της Ελλάδος «στρατηγικό απόθεμα» γι αυτό και δεν μας επιτρέπει να το εξορύξουμε για ιδίον όφελος. Μόνο όταν δώσει το πράσσινο φως και αυτό αναμένεται σε πολλές δεκαετίες από σήμερα.

  • O Aχορταγος

   Η ουσα εχει καταναλωσει μονη της πανω απο το 50% των παγκοσμιων κοιτασματων πετρελαιου κατ αρχην για την διατηρηση του μισθοφορικου ιμπεριαλιστικου στρατου της και για να μπορουν να εχουν ΤΖΑΜΠΑ τα αμερικανο-ζωα απο 3 αυτοκινητα με μηχαχες 5000 κυβικα ο καθενας που καινε ενα λιτρο το χλμ…ουδεποτε η παγκοσμια κοινοτητα (του ορθου) εκανε την παραμικρη αναφορα για αυτο…!

  • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

   Καλημέρα. Ούτε οι Ρώσοι θέλουν να βγάλουμε υδρογονάνθρακες…

 • Κώστας
  • O Aχορταγος

   Τι να μας πει η οννεδιτισα…!

 • Jorge Melissa

  ΜΚΟ και ο,τι ήθελε προκύψει…
  http://panusis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_82.html

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ… ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΧΟΥΜΕ!!!

 • PatmosI

  ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ…..

  150.000.000 βαρέλια × 55 $ = 8.250.000.000 δις$ …. ΑΥΤΌ ΣΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΡΕΛΙ…. ΣΥΝΟΛΙΚΆ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ 1.650.000.000 $ …. ΆΝΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΖΟΡΙ ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΣ….

  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΩΝ ….. ΑΥΤΆ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ…. ΑΛΛΙΩΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΣ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΒΑΡΕΛΙ….

  • Proud to be Greek

   «Φασούλι φασούλι γεμίζει το σακούλι».
   Νομίζεις οτι οι σαουδάραβες εχουν ενα μόνο κοίτασμα??

   • PatmosI

    Οχι… αλλά έχουν το μικρότερο κόστος εξόρυξης, με το μεγαλύτερο μέρος της να είναι στην ξηρά, και το κέρδος είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου δικό τους… καμία σχέση με εμάς…

    Θέλει τεράστια επένδυση για να γεμίσει το σακοϋλι….και κυρίως δεν θέλει χέρια που θα παίρνουν το φασούλι για διορίζουν και να δίνουν εφαπαξ…..

  • Jimmy Pexos

   Φιλαρακι δεν παει ετσι οπως τα λες…δεν ειναι τα εσοδα μονο απο το κοιτασμα ειναι τα λεφτα της επενδυσης οι δουλειες που θα δημιουργηθουν τα λεφτα που θα πανε στην περιφερεια…..και οπως ειπε ο φιλος «φασουλι το φασουλι»…αυτα εδω τα κοιτασματα ειναι τα μικρα οταν βγουν της Κρητης και καστελοριζου τοτε θα μιλαμε με αλλους αριθμους.

   • PatmosI

    Φιλαράκι είναι όπως τα λέω …. όλα αυτά που είπες τα χρηματοδοτεί το κοίτασμα….με την τρέχουσα τιμή του βαρελιού…και βάση αυτής κρίνεται ενα κοίτασμα οικονομικά εκμεταλεύσιμο.

    Αυτά που έγραψες είναι όλα μαζι ,συν πολλά ακόμη, το κόστος εξόρυξης . Βγάλε καιβτα ποσοστά των εταίρων και μένει ένα 20% περίπου.

    Τα όποια κέρδη δεν πρέπει να πηγαίνουν πουθενα…ειδικά σε δομές οπως η περιφέρεια γιατί θα εξανεμιστοϋν…. θα πρέπει να ακολουθήσουμε το Νορβηγικό μοντέλο. Όλα τα κέρδη πάνε σε ένα ταμείο και στο τέλος της χρονιάς ένα ποσοστό πάει στο κράτος ενώ το μεγαλύτερο μέρος μένει εντός για την μετά πετρελαίου εποχή…. Έχουν συσωρεύσει ετσι σχδόν 350 εως 400 δις αν δεν κάνω λάθος.

    Σχετικά με Κρήτη και Καστελόριζο ….πάλι τα κέρδη εκεί θα κυμανθούν…άντε λίγο περισσότερο…

    • Jimmy Pexos

     Για το μοντελο της Νορβηγιας και γαι τα εσοδα που εβγαλες παραπανω συμφωνω αλλα ο νομος λεει οτι το 5% τον εσοδων παει περιφερεια καλο η κακο αυτο θα το δουμε …το αλλο ειναι οι ασφαλιστικες εισφορες κατι ειναι και αυτο εαν βαλεις και τα εσοδα απο φπα μαζευετε κατι.Βαλε να εκμεταλευτεις και τα αλλα κοιτασματα ειναι καλα πιστευω.Απο το να μην κανουμε τιποτα και να περιμενουμε τον Μεσσια προτιμω αυτο.

     • PatmosI

      Δεν είπα να μην κάνουμε τίποτα… Είπα να μην κάνουμε τίποτα αν συνεχίσουμε να έχουμε την τωρινή διαχείρηση… θα μπούμε ακόμα ποιό μέσα…

      Σου επαναλμβάνω…αυτά που αναφέρεις είναι μέσα στο κόστος εξόρυξης…φπα, ασφαληστικές εισφορές….ακόμα και η μπογιά που βάφουν το τρυπάνι… μην τα υπολογίζεις ξεχωριατά ως έσοδα. Είναι λάθος.

      Το νόμο για το 5% τον έφτιαξε το ελληνόφωνο κράτος… και συγκεκριμένα οι απατεώνες που μας κυβερνούν γιατί κάποιες αμοιβάδες που λέγοντε ψηφοφόροι δεν μπορούν να κατανοήσουν τα βασικά… αυτό το 5% δεν είναι τίποτε παραπάνω από το τάισμα των «δικών μας παιδιών» …. θα τα δεις.

     • Jimmy Pexos

      Να σου πω την αληθεια δεν περιμενω να δω και τιποτα απο αυτα μακαρι να υιοθετισουν το μοντελο της Νορβηγιας αλλα απο την αλλη σκεφτομαι τις θεσεις εργασιας που θα δημιουργηθουν γιατι εμενα με καιει οπως καιει πολυ κοσμο…λεγαμε για το Ελλινικο μας το περνουν τσαμπα εεε και τουλαχιστον θα ειχαμε 25000 οικογενειες που θα ειχαν ενα εισοδημα τωρα τι εχουμε λαθρο και βρωμαει η περιοχη.

     • PatmosI

      Η ενέργεια γενικώς έχει πολλές προεκτάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μονοπάτια ευμάριας και ανάπτυξης αλλά και σε μονοπάτια Συρίας.

      Φυσικά και εγώ θέλω, οπως και κάθε εχέφρων νους, την ανάπτυξη και την εργασία αλλά αυτό να γίνει συντεταγμένα και με διαφάνεια…. αλλιώς μια από τα ίδια…

      ΥΓ… για τις θέσεις εργασίας μην πέρνεις όρκο ότι, έτσι οπως πάει η κατάσταση, θα προτιμηθούν Έλληνες και όχι φθηνοί ελληνοποιημένοι μπαμπουϊνοι.

      Έχουμε και αριστερή κυβέρνηση με νδ στην αναμονή….. εεεε δεν δεν έχεις παρά να δεις την Βενεζουέλα τι περνάει που πλέει στην κυριολεξία σε μια θάλασσα πετρελαίου…

     • Jimmy Pexos
     • PatmosI

      Ευχαριστώ για το link. Είχα καιρό να ενημερωθώ για το ύψος του ποσού… Είναι εντυπωσιακό σε λίγα χρόνια θα είναι ένα τρις.

      Λοιπόν όλα αυτά που λέει το άρθρο προσπάθησε να τα προσαρμόσεις στην Ελληνική πραγματικότητα…. Βασικά πρέπει να κλωνοποιήσουμε τον τυραννόσαυρο Ρεξ για να φυλάει το κλειδί του ταμείου.
      Επίσης ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού προήλθε από την εποχή που το βαρέλι είχε 100+$…

     • Jimmy Pexos

      Ακριβως και αυτος ειναι ο μοναδικος φοβος μου η Ελληνικη πραγματικοτιτα …παντος το site που σου εστειλα ασχολειται μονο με ενεργειακα εχει πολυ ωραια θεματα.

   • και η TVX που εβγαζε παλια χρυσο, «χρεωκοπησε» και αφησε 300μυρια απληρωτα στο ΙΚΑ σε εισφορες (και δεν ανοιξε ρουθουνι)

    • Jimmy Pexos

     Αυτο ειναι θεμα κρατους αμα εισαι μπανανια ειναι φυσικο να γινει…ειμαστε μπανανια και δυστυχως ειναι το μοναδικο που φοβαμαι στην ολη υποθεση.Τωρα εαν τα πραγματα αλλαξουν τα επομενα χρονια θα ηταν η μονη ελπιδα μας …βλεπω την Κυπρο σαν παραδειγμα πως θα ξεφυγει απο την οικονομικη κριση τα επομενα χρονια μονο και μονο απο τα εσοδα των υδρογονανθρακων.Μην περιμενουμε απο τον τουρισμο και απο την αγροτια να μας σωσουν εδω η Ισπανια και η Ιταλια που εχουν τον τριπλο απο μας δεν σωθηκαν.

 • O Aχορταγος

  Το Ιρακ λογω πολεμου εχει 3 μεγαλα κοιτασματα και διυληστηρια κλειστα…

  Το ιραν λογω εμπαργο εξαγωγων εχει 2 μεγαλα κοιτασματα και διυληστηρια κλειστα

  Η συρια λογω πολεμου εχει 2 μεγαλα κοιτασματα και διυληστηρια κλειστα τα οποια μολις Ανακτησε απο τα χερια του ΙΣΙΣ και ενα σε λειτουργια…

  Η Λιβυη λογω πολεμου εχει ολα τα κοιτασματα και διυληστηρια κλειστα…

  Η βενεζουελα λογω πολεμου εχει 2 κοιτασματα και διυληστηρια κλειστα καθως της απαγορευτηκαν οι εξαγωγες με επαργκο

  η νιγηρια λογω εμφυλιου πολεμου εχει 2 μεγαλα κοιτασματα κλειστα …

  Η ελλαδα εχει λογω ξενης κατοχης εχει ανεμεταλλευτα 3 μεγαλα κοιτασματα

  Η ρωσια βρηκε τεραστιο κοιτασμα στα συνορα με την αλασκα και ξεκιναει εξορρυξη…

  Σε αντιθεση με λεφτα…ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ και μαλιστα πολυ απλα οι συνηθεις «καποιοι» το θελουν ολο για την παρτη τους…!

  • PatmosI

   Όχι μόνο…αν ανοίξουν όλα αυτά η τιμή θα πάει 10 ντολαρς το βαρέλι…

   • O Aχορταγος

    Ακριβως δες το νεο μου σχολιο…!

 • O Aχορταγος

  Ολος ο πλανητης αυτη τη στιγμη κινειτε με πετρελαιο που βγαινει απο Σ.αραβια (στερευει) κουβειτ μπαχρειν καταρ ΗΑΕ ιορδανια αζερμπαιτζαν και ρωσια…εαν ανοιξουν ΟΛΑ τα κοιτασμτα παγκοσμιως με εξαγωγες η τιμη του βαρελιου θα πεσει ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 20 δολλαρια….και ο νοων νοειτω…φιλος φοτηγατζης TIR γυρισε προσφατα απο το Ιραν και μας πληροφορησε οτι η τιμη λιανικης πωλησης της αμολυβδης βενζινης σε δικια μας νομισματικη ισοτιμια ειναι…(καθιστε πρωτα) 0,10 ΣΕΝΤΣ του ευρω ΤΟ ΓΑΛΛΟΝΙ (1 γαλλονι = 4 λιτρα)…να κανω και «μπεεεε» αλλα νομιζω εξκυπακουετε…!!!

  • Γιάννης ο Sniper

   Και που να αρχίσουν να μπαίνουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περισσότερο στο παιχνίδι.. Η Μ.Ανατολή θα βρει την ησυχία της και θα επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση της.

   • οικονομια του υδρογονου και ΜΟΝΟ, απο Ελληνικη πατεντα που δεν εχει υπαρξει κατι αντιστοιχο ποτε. Κοντινες προσπαθειες αλλα χωρις αυτο το αποτελεσμα.

    http://www.hellagen.gr

    • Γιάννης ο Sniper

     Τα πιστεύεις αυτά με τον Ζωγράφο; Έχω την εντύπωση ότι καίει μέταλλο και παράγει υδρογόνο.

     • τι σημαινει «καιει μεταλλο»; παιρνει την ενεργειακη πυκνοτητα που περιεχει το μεταλλο για να παραγει κατι εκατονταδες ΜJ ηλεκτρικης ενεργειας. Κι εμεις καιμε ξυλο και οτι αλλο. Δεν το εχει κανει κανεις αλλος. Και το «μεταλλο» ειναι τζαμπα και χυμα σε ολην την Ελληνικη γη.
      Το βασικο στοιχειο ειναι ο συντονισμος, ετσι ωστε να μην χρειαζεσαι ποσοτητες ενεργειας. Τα αλλα μετα ειναι απως «ιστορια».

     • Γιάννης ο Sniper

      Σημαίνει ότι το υδρογόνο παράγεται από το μέταλλο και όχι από τη διάσπαση του νερού μέσω «συχνοτήτων συντονισμού».
      Δες και εδώ: https://youtu.be/fliQzP1QxZY

     • αυτο ειναι απλα ντροπη. Η2SO4 και μεταλλο. Δεν λεει κατι, παρωδια ειναι. Το νερο εχει 1500 περιπου λιτρα υδρογονο στο λιτρο νερου αλλα η ενεργειακη του πυκνοτητα δεν ειναι αρκετη. Για να παρεις πολυ περισσοτερh ενεργεια χρησιμοποιεις το μεταλλο. Φτηνο αναλωσιμο.
      Αν θες σκετο υδρογονο και οχι ηλεκτροπαραγωγη δεν χρειαζεσαι το μεταλλο. Επιτηδες τα μπλεκουν γιατι δεν ξερω τι θελουν να καλυψουν.
      Ας κανουν μια διασπαση με συντονισμο πρωτα και μετα το συζηταμε. Η ολη ιστορια ειναι η διασπαση με συντονισμο.

     • σσ. χρηση πολλων αμπερ για κλασσικη ηλεκτρολυση με φωτοβολταϊκα και ανεμογεννητριες να πληρωνουμε τους γερμανους, φτιαχνει ο καθενας.

     • Φίλος έφτιαξε γεννήτρια και ελέγχει την ποσότητα Η2 που παράγεται. Κάποια στιγμή θα κάνω μια να έχει μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων και μεγαλύτερη ισχύ εξόδου με MOSFET.

   • O Aχορταγος

    οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειαςπρος το παρον και ετσι οπως τις παρουσιαζουν ειναι μια μπαρουφα ολκης για να δικαιολογηθουν οι περιβαλοντολογικοι φοροι υπαρξης της παγκοσμιας χουντας…θελει πολυ δουλεια για να γινουν αυτο που ευαγγελιζονται και οχι με τον τροπο που διατεινονται οτιι θα γινουν…!

    • Σωστοτατος !!

    • PatmosI

     Μιλάμε για τεράστια απάτη που που αποροφά τεράστιους πόρους για πενιχρά και μη σταθερά αποτελέσματα…

    • a_f_a

     με τη μεγαλύτερη μπαρουφα να ειναι η ηλιακή…
     φιλος μηχανολογος σε εταιρια στη γερμανία έφυγε από το χώρο γιατι λέει ειναι μεγάλη απάτη και απλά οι εταιριες δουλευουν με προγραμματα σε ιθαγενείς (βλεπε ελλαδα…)

 • KTHPIO7

  Που είναι τώρα όλοι οι προδότες πολιτικοί και τα τσιράκια και αυλικοί του συστήματος δημοσιογράφοι που τόσα χρόνια μας τάιζαν τα ψέματά ότι δήθεν δεν υπάρχουν πετρέλαια; Θυμάστε τότε που ειρωνεύονταν όποιον μιλούσε για κοιτάσματα; Γελούσαν όπως γελάνε και τώρα για κάθε τι που θέλουν να κρύψουν. Θεωρίες συνωμοσίας έλεγαν και λένε! Που είναι όμως οι ευθύνες και η δικαιοσύνη όταν αποδεικνύεται ότι όντως υπήρχε συνωμοσία απόκρυψης της αλήθειας; Και τώρα μας έφεραν στη φτώχεια ώστε να μας γδύσουν από ό,τι πλούτο έχουμε χωρίς κόστος και χωρίς αντίδραση. Σ’ αυτό συναίνεσαν και γι’ αυτό συνεργάστηκαν πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Τους αξίζει τιμωρία και ατίμωση. Ποιος θα φέρει τη δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο;

 • a_f_a

  ρε παιδια, μου ελεγε ο αδερφός μου οτι μεθυσμενος αμερικανος σε ταβερνα, υπαλληλος πετραιλαϊκης, της ειχε πιασει κουβεντα το ’90 για τα κοιτασματα που ψαχνανε εκει. σηκώθηκε και έφυγε, του έκοψε τη κουβεντα γρηγορα γιατι ο τυπος ηταν ομιλητικός και ο αδερφός μου δεν ήθελε να βρει κανα μπελά.
  τι να λεμε τωρα.

 • Bmw m5

  Θα χωρτασει παλι ΤΟ ΚΟΛ#ΝΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΩΝ.

 • Anno Domini

  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΡΩ ΚΡΑΤΗ,ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!

 • ARCO ARCO

  ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΤΟ 2032 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΤΣΗ ΕΩΣ ΤΟ 2060 ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΄΄ΆΛΛΟ ΕΧΕΤ΄΄΄ΓΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΝΩΣΤΑ-ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ-ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2032

  • exodia23

   egw skeftomouna ean to 3erane apo tote , mporei oli afti i katantia tis elladas na egine 3epitides etsi wste en eti 2017 na mas ta paroune ola.