Εθνικά θέματα

«Stealth» φρεγάτα πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με την φρεγάτα «Κουντουριώτης» - Δείτε εικόνες

Πολύ καλές εντυπώσεις αποκόμισαν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού από την συνεκπαίδευση που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του βορείου Αιγαίου Πελάγους, η φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ και το οργανικό της ελικόπτερο με τη φρεγάτα FS LA FAYETTE του Γαλλικού Ναυτικού.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εστιάστηκε σε τεχνικά αντικείμενα αντιμετώπισης απειλής επιφανείας, στοχοποίησης με χρήση ελικοπτέρου, ναυτικής αποτροπής, εκτέλεσης πυρών επιφανείας, διοικητικής μέριμνας και προχωρητικών ελιγμών. Συνέβαλε δε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο.

Δύο είναι τα στοιχεία που αξίζει να ληφθούν υπόψιν.

Πρώτα και κύρια το γεγονός πως η άσκηση έγινε στο βόρειο Αιγαίο όπου συχνά πυκνά η Άγκυρα θέτει ζητήματα και δεύτερον και ίσως πιο ενδιαφέρον το ότι η συγκεκριμένη γαλλική φρεγάτα είναι «αόρατη» στα ραντάρ και διαθέτει τεχνολογίες που σίγουρα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα ήθελε ενσωματωμένες σε ένα μελλοντικό απόκτημά του.

Το Πολεμικό Ναυτικό αποδέσμευσε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την κοινή εκπαίδευση.








Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ