Οπλικά συστήματα

EKTAKTO: Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου UH-1H με 5 επιβαίνοντες έξω από την Κοζάνη- Αγωνία για το πλήρωμα

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τον εντοπισμό ελικοπτέρου τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ.

Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας ενώ εκτελούσε πτήση απότο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Καστοριά.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε και ανεφοδιάστηκε στην Λάρισα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ. Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Ελικόπτερο επιβαίνουν 3 Στελέχη της Α.Σ ώς πλήρωμα και πήραν και ακόμη  δύο Επιβαίνοντες από την 1η Στρατιά …To Ελικόπτερο ανήκει στο 1ο ΤΕΑΣ!

Στην περιοχή που χάθηκε το ίχνος του Ελικοπτέρου σπεύδουν δυνάμεις τους Στρατού ,Ενώ επιχειρεί και  Super Puma που ακολουθεί την διαδρομή  του στίγματος της Πτήσεως του Ελικοπτέρου της Α.Σ όπως καταγράφηκε στα RADAR!

Τι λέει η πρώτη ενημέρωση του ΓΕΣ:

Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017,, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Εξελίξεις γνωστοποιηθούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ