Οικονομία

Bloomberg: Στο 4% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, επιφυλακτικό το ΔΝΤ

Σχεδόν επτά φορές υψηλότερο από το στόχο του προγράμματος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα το 2016, ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι επιφυλακτικό ότι η χώρα μπορεί να διατηρήσει αυτή την απόδοση.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Παρασκευή τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας, το οποίο θα επικυρώσει τη Δευτέρα η Eurostat. Το πλεόνασμα θα είναι κοντά στο 4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το Bloomberg, ενώ ο στόχος ήταν για πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ.

Παρά το υψηλότερα του στόχου πλεόνασμα, το ΔΝΤ δεν φαίνεται πεπεισμένο πως η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει αυτή την απόδοση το 2018 και μετά. Το Ταμείο εκτιμά πως τουλάχιστον το μισό από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 προήλθε από εφάπαξ μέτρα και όχι από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα συνεχίσουν να αποφέρουν αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με πηγή του Ταμείου, κάτι που το οδηγεί στο να ζητά επιπλέον μέτρα λιτότητας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...