Κόσμος

Aνεβάζει τους τόνους η Μέρκελ: Έγκλημα πολέμου στη Συρία – Φταίνε Ρωσία και Ιράν

Έγκλημα πολέμου που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ το μακελειό στη Συρία με τον βομβαρδισμό εργοστασίου παραγωγής χημικών στην επαρχία Ιντλίμπ από τις κυβερνητικές δυνάμεις όπως είπε, σκοτώνοντας τουλάχιστον 78 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά. Δεν αποκλείεται ο απολογισμός να αυξηθεί αφού υπάρχουν αναφορές για 100 νεκρούς και 400 τραυματίες.

Η παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου, δια του εκπροσώπου της, έγινε μια μέρα μετά την επίθεση κατά αμάχων στην Ιντλίμπ, για την οποία ο Άσαντ αρνείται την ευθύνη και ρίχνει το φταίξιμο στους αντάρτες.

«Η χρήση τοξικού αερίου αποτελεί έγκλημα πολέμου και τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια», δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Μέρκελ, Ουλρίκε Ντέμερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο. Αποφεύγοντας να επιρρίψει απευθείας την ευθύνη για την επίθεση επί του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, υπενθύμισε ότι «η ευθύνη του καθεστώτος Άσαντ στη χρήση χημικών όπλων έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν».

Στο πλαίσιο αυτό, «η γερμανική κυβέρνηση καλεί για πολλοστή φορά τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και του Ιράν να ασκήσουν πιέσεις επί των εταίρων τους στους κόλπους του καθεστώτος Ασαντ ώστε αυτός να θέσει τέλος στην πολεμική του εκστρατεία και να σεβαστεί την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί», πρόσθεσε.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αναρωτήθηκε από την πλευρά του για το ενδεχόμενο παραβίασης από τη Δαμασκό των υποχρεώσεών της για την καταστροφή των αποθεμάτων χημικών όπλων με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Φίσερ δήλωσε ότι, σε περίπτωση που η ευθύνη του συριακού καθεστώτος αποδειχθεί, η υπόθεση της ύπαρξης χημικού οπλοστασίου εκεί είναι η πιο αξιόπιστη. Και, στην περίπτωση αυτή, «το συριακό καθεστώς έχει πει ψέματα στη διεθνή κοινότητα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...