Φυλλαδιο Προπαγανδας υπερ του Οικουμενισμου μοιραζουν στις Καθολικες Εκκλησιες της Συρου!

Δημοσίευση: 21 Απριλίου 2017, 2:00 μμ

Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί – όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα Καθολικών – γίνεται, εδώ και χρόνια, απαράδεκτη προπαγάνδα υπέρ του Οικουμενισμού υπό το πρίσμα της «αγάπης» και «συνύπαρξης»: Μάλιστα, πολλοί θεωρούν την υπάρχουσα κατάσταση στη Σύρο ως το «επόμενο βήμα» στην άμβλυνση των διαφορών μεταξύ Ορθοδοξίας και Παπισμού στη χώρα μας, λέγοντας ότι «τελικά δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε»!

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που σας παρουσιάζουμε, είναι από φυλλάδιο που μοιράζεται στις Καθολικές Εκκλησίες της Σύρου (συγκεκριμένα μας τα έστειλε αναγνώστης που τα βρήκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμούπολης): Με τίτλο«Καθολικοί και Ορθόδοξοι: είμαστε πράγματι τόσο χωρισμένοι», επιχειρείται, εκτός της «αγαπολογίας» που προαναφέραμε, διαστρέβλωση  και απόκρυψη των θεολογικών ολισθημάτων της Παπικής αίρεσης, με…επιχειρήματα όπως «Το βάπτισμα δεν μας κάνει Καθολικούς ή Ορθόδοξους, αλλά Χριστιανούς», «Το Πρωτείο του Πάπα δεν είναι εξουσίας, αλλά αγάπης και διακονίας», ενώ το μεγάλο «αγκάθι» του Filioqve, σύμφωνα πάντα με το προπαγανδιστικό φυλλάδιο,«μερικοί θεολόγοι το δραματοποιούν, αλλά με λίγη καλή θέληση μπορεί να ξεπεραστεί»! «Στην ουσία, Καθολικοί και Ορθόδοξοι πιστεύουμε τα ίδια, μόνο που τα εκφράζουμε διαφορετικά»!!!


Επίσης, οι λειτουργικές διαφορές (π.χ. Θεία Κοινωνία) αντιμετωπίζονται με…χαλαρή διάθεση από τους συντάκτες του φυλλαδίου, αφού «οφείλονται μονάχα στην διαφορετική κουλτούρα κάθε τόπου και λαού»!!! Παρότι θα περίμενε κανείς μια αυτοκριτική για τα Παπικά εγκλήματα π.χ. των Σταυροφοριών, στο φυλλάδιο αυτές αναφέρονται απλά ως «γεγονότα του μακρινού παρελθόντος»!!!

Κλείνοντας, γίνεται ευρεία αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη Σύρο, καλώντας μας ταυτόχρονα «να αποφύγουμε τη μισαλλοδοξία» και «να έχουμε πνεύμα αδελφοσύνης και προσευχής». Δηλαδή, με βάση το εν λόγω φυλλάδιο, ο Πάπας παρουσιάζεται ως «αδελφός εν Χριστώ» και άρα όσοι αντιδρούν σε αυτό, είναι…μισαλλόδοξοι, ίσως δεν είναι καν Χριστιανοί!

Διαβάστε ολόκληρο το φυλλάδιο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

 

 

πηγή

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

    καί η Ορθόδοξος Εκκλησία,αγρόν αγοράζει! Ή μάλλον συνυπογράφει.

  • Callixtus

    Δεν βρίσκω κάτι περίεργο ή λανθασμένο σε όσα αναφέρει το φυλλάδιο. Τα λέει απλά και μαζεμένα, χωρίς να εξηγεί αναλυτικά κάποιους από τους ισχυρισμούς που περιέχει, αλλά στην ουσία του είναι ακριβές. Πρέπει να κάτσουμε να διαβάσουμε ιστορία (πολιτική, στρατιωτική, εκκλησιαστική) με πολλή προσοχή, όλοι μας, και χωρίς φόβο και πάθος να αντιληφθούμε την εξελικτική πορεία που μας έφερε στο σημείο που είμαστε σήμερα και να κατανοήσουμε καλύτερα ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι οι Χριστιανοί από τους οποίους ζούμε χωρισμένοι. Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που δεν ξέρει τι πιστεύει (ή ξέρει, αλλά αυτό που πιστεύει είναι παραδοτό και διαστρεβλωμένο, όχι ακριβές και από πρώτο χέρι), και μια ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία που δεν ξέρει τι πιστεύουν οι ετερόδοξοι (ή επιμένει να προβάλει επάνω τους τις δικές πεποιθήσεις για το τί πιστεύουν). Αν αυτό αλλάξει, υπάρχει ελπίδα.