Κοινωνία

10 μέρη του κόσμου που πρέπει να επισκεφτείς πριν εξαφανιστούν από το χάρτη (εικόνες)

Οι κλιματολογικές αλλαγές, οι ανθρώπινες πράξεις και η έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον, οδηγούν ορισμένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου σε αφανισμό. Σε βάθος σχεδόν 50 ετών, κάποια από αυτά θα σταματήσουν να υπάρχουν.

Πριν εξαφανιστούν δια παντός από τον χάρτη, καλό θα είναι να τα επισκεφθείς. Τουλάχιστον κάποια από αυτά.

1. Σεϊχέλες

Ιδανικός προορισμός για τα ρομαντικά ζευγάρια. Βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, όμως μέσα στα επόμενα 50 με 100 χρόνια κινδυνεύει να χάσει την ομορφιά της. Η διάβρωση της παραλίας τα τελευταία έτη είναι έντονη και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να την σταματήσει.

2.Όρος Κιλιμάντζαρο, Τανζανία

Η φωτογραφία δείχνει το χιονισμένο όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία, μόνο που αυτή η εικόνα ίσως πάψει να υπάρχει σε λίγα χρόνια. Από το 1912 έως το 2007, το χιόνι εξαφανίστηκε σε ποσοστό 85% λόγω των κλιματολογικών συνθηκών

3. Παταγονία, Αργεντινή

Ίσως το πιο ξακουστό «παγωμένο» μέρος στον κόσμο. Οι όλο και πιο σπάνιες χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ετών θέτουν σε κίνδυνο ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη.

4.Zahara de la Sierra, Ισπανία

Σε ένα προάστιο της πόλης Κάντιθ, στα βουνά της Ανδαλουσίας στη δυτική Ισπανία, η Zahara de la Sierra χάνει την άγρια ομορφιά της λόγω των αλλαγών στο κλίμα.

5.Glacier National Park, Μοντάνα

Ο αριθμός των περιοχών με πάγο στο εθνικό παρκο Glacier της Μοντάνα, έχει μειωθεί σε 25 από τα 150 τα τελευταία χρόνια. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι σε 15 χρόνια δεν θα έχει απομείνει κανείς.

6.Βενετία, Ιταλία

Οι διάσημες γόνδολες της Βενετίας κινδυνεύουν να αχρηστευθούν αφού η πόλη ολοένα και βουλιάζει. Τα κανάλια που είναι πασίγνωστα εδώ και χρόνια, ίσως να μην αποτελούν για πάντα σημείο αναφοράς.

7. Η Νεκρά Θάλασσα

Βρίσκεται ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ιορδανία. Πρόκειται για το χαμηλότερο όριο επιφάνειας, είναι σχεδόν στα 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου και κάθε χρόνο χάνεται 1 μέτρο σύμφωνα με τους ειδικούς. Η ανθρώπινη δραστηριότητα, λογίζεται ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος να μην υπάρχει σε λίγα χρόνια.

8. Μαλδίβες

Ο κατά πολλούς παράδεισος επί γης κινδυνεύει να βυθιστεί σε 100 χρόνια εξαιτίας των αλλαγών στο κλίμα.

9. Άλπεις

Άσχημα νέα για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Οι κλιματικές αλλαγές έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις Άλπεις. Κάθε χρόνο χάνεται σχεδόν το 3% του χιονιού, κάτι που σημαίνει πως κοντά στο 2050, οι Άλπεις δεν θα έχουν αυτή τη συνηθισμένη εικόνα.

10. Τα δάση της Μαδαγασκάρης

Οι επιστήμονες αν και δεν έχουν βρει να επηρεάζεται το συγκεκριμένο μέρος από τις κλιματολογικές συνθήκες, εκτιμούν πως η αύξηση των πυρκαγιών και ο ανθρώπινος παράγοντας έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν την αρχή του τέλους, σε περίπου 35 χρόνια από σήμερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...