Πολιτική

«Όχι» από το εφετείο στη μείωση της εγγύησης του Άκη Τσοχατζόπουλου - Παραμένει στη φυλακή μέχρι νεωτέρας

Την απόφαση να παραμείνει η εγγυηση που πρέπει να καταβάλει ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να αποφυλακιστεί στις 200.000 ευρώ έλαβε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε, σήμερα, μέσω των συνηγόρων του, να απαλειφθεί ο περιοριστικός όρος ή έστω να μειωθεί.
Κατά πλειοψηφία ωστόσο το δικαστήριο, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση αποφάσισε η εγγύηση να παραμείνει στις 200.000 ευρώ, ωστόσο, το δικαστήριο δέχθηκε να καταβληθεί μέσω μετρητών, εγγυητικής επιστολής ή και υποθήκης ακινήτου του ίδιου ή τρίτου προσώπου.

Ένα μέλος της σύνθεσης έκρινε πως θα πρέπει το ποσό της εγγυοδοσίας θα πρέπει να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέχρι να συγκεντρώσει αυτό το πόσο με τους διαφορετικούς τρόπους που αποφάσισε το δικαστήριο θα παραμείνει στις φυλακές.Ο Γιάννης Νικολάου, δικηγόρος του πρώην υπουργού, ανέφερε στο δικαστήριο πως ο Άκης Τσοχατζοπουλος κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να το καταβάλει.

"Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών "Αγ. Παύλος" και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά" υποστήριξε ο συνήγορος και πρόσθεσε πως "θα πρέπει να οριστεί ένα λογικό ποσό".

Ο έτερος δικηγόρος του πρώην υπουργού Λεωνίδας Κοτσαλής αναρωτήθηκε : "Τι λογο εχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων... Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τυχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανής για μια νομοκρατούμενη Πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...