Κόσμος

Χάος στη Γαλλία: «Χάθηκαν» 600 άτομα μετά από πυρκαγιά σε καταυλισμό προσφύγων

Το απόλυτο χάος επικρατεί στις γαλλικές αρχές μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό προσφύγων Γκραντ Σαντ, στην περιοχή της Δουνκέρκης. Σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε, έχουν χαθεί τα ίχνη τουλάχιστον 600 ατόμων, η τύχη των οποίων αγνοείται.

Στον καταυλισμό κατοικούσαν περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες. Όπως έγινε γνωστό, μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων μεταξύ Κούρδων και Αφγανών και της μεγάλης φωτιάς που ακολούθησε, ο χώρος εκκενώθηκε και κατά τη διαδικασία μετρήθηκαν 900 άτομα. Από τη λίστα απουσίαζαν πάνω από 600 άνθρωποι, για τους οποίους κανείς δεν γνωρίζει που είναι και πότε έφυγαν.

«Απλώς δεν γνωρίζουμε που είναι», δήλωσε στέλεχος ανθρωπιστικής οργάνωσης η οποία συνεργάζεται με τη γαλλική κυβέρνηση και έχει υπό την εποπτεία της τον καταυλισμό στη Δουνκέρκη.

Από τα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν και τα οποία διακόπηκαν μετά τη δυναμική επέμβαση της αστυνομίας, τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι, ορισμένοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...