Κοινωνία

Φονικό στις Λιβανάτες: Ελεύθερος ο 30χρονος, προφυλακίστηκε ο 26χρονος (βίντεο)

Οι δυο κατηγορούμενοι ανέβηκαν τα σκαλιά των δικαστηρίων Λαμίας νωρίς το μεσημέρι για να απολογηθούν ενώπιον της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα. Η κατηγορία που αντιμετώπιζαν και οι δυο ήταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τελικά, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr μετά από πολύωρη διαδικασία με ομόφωνη απόφαση της κ. Ανακρίτριας και του κ. Εισαγγελέα, ο 26χρονος Αλβανός κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο 30χρονος κάτοικος Λιβανατών αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, του 30χρονου από τις Λιβανάτες, Γιώργος Δούμας και Δημήτρης Κρούπης, ο εντολέας τους προσπάθησε μόνο να βοηθήσει, αφού το θύμα απειλούσε με μαχαίρι τον 26χρονο συμπατριώτη του.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση τη υπόθεσης έπαιξαν και τα πρώτα ευρήματα στην ιατροδικαστική έκθεση, τα οποία έδειξαν ότι ο θάνατος του 22χρονου προήλθε από υπαραχνοειδή εγκεφαλική αιμορραγία, που σημαίνει ότι ήταν συνεπεία της σφοδρής συμπλοκής που προηγήθηκε.

Εμφανή ήταν τα σημάδια της συμπλοκής στον 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, που συνεπλάκη δυο φορές με τον συμπατριώτη του, σε αντίθεση με τον 30χρονο από τις Λιβανάτες που δεν είχε ούτε γρατσουνιά, αφού όπως ο ίδιος, αλλά και οι συνήγοροι του υποστήριξαν δεν πήρε μέρος στη συμπλοκή.

«Μέσα από την διεξοδική ανακριτική διαδικασία δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχτούν όλοι οι παράμετροι της υπόθεσης και έτσι να φτάσουμε σε μια δίκαιη απόφαση...», είπε στο LamiaReport, ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/y7-35RqtSDA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ