Ρωσία

Τσετσένοι ισλαμιστές κήρυξαν τζιχάντ κατά Ρώσων δημοσιογράφων

Μία από τους Ρώσους ρεπόρτερ της εφημερίδας Νόβαγια Γκαζέτα, οι οποίοι αποκάλυψαν πρόσφατα τις φρικιαστικές λεπτομέρειες ενός ανεπίσημου «διωγμού» που έχει εξαπολύσει η τσετσενική διοίκηση εις βάρος των ομοφυλοφίλων, εγκατέλειψε το σπίτι της και κρύβεται φοβούμενη την εκδίκηση εξτρεμιστών του Ισλάμ.

Τόσο το Κρεμλίνο όσο και η τσετσενική κυβέρνηση διέψευσαν την περασμένη εβδομάδα τα δημοσιεύματα της Νόβαγια Γκαζέτα που έκαναν λόγο για συλλήψεις τουλάχιστον 100 γκέι ανδρών και τον εγκλεισμό τους σε «κρυφές φυλακές» ανά τη χώρα.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα, έχοντας ύποστεί φρικτή κακοποίηση στα χέρια των δεσμοφυλάκων τους, οι οποίοι τους βασάνισαν ζητώντας να μάθουν τα ονόματα και άλλων ομοφυλοφίλων.

Μία από τους δημοσιογράφους που έφεραν στο φως της δημοσιότητας αυτήν την σοκαριστική ιστορία ήταν η Ελένα Μιλασίνα, η οποία εγκατέλειψε το διαμέρισμά της στη Μόσχα και σχεδιάζει να φύγει από τη Ρωσία, επειδή ιμάμηδες στην Τσετσενία κήρυξαν τζιχάντ (ιερό πόλεμο) κατά της ίδιας και των συναδέλφων της.

Όπως είπε η ίδια στο CNN, στα γραφεία της Νόβαγια Γκαζέτα έχουν φτάσει τουλάχιστον δύο φάκελοι «με λευκή σκόνη» μετά από το δημόσιο κήρυγμα μίσους των κληρικών στο Γκρόζνι, το οποίο παρακολούθησαν 15.000 άτομα του κοινού και μεταδόθηκε από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι ήταν αυτή η σκόνη. Ζητήσαμε από τις δυνάμεις ασφαλείας να την ελέγξουν. 'Ομως όλοι μας θεωρούμε την κατάσταση πολύ επικίνδυνη», είπε η κυρία Μιλάσινα.

Η συγκέντρωση στο Γκρόζνι περιλάμβανε ακραίες ομιλίες κληρικών που ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία των άπιστων που διαδίδουν αυτά τα ψέματα περί «διωγμού».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, στη συγκέντρωση των κληρικών ήταν παρών ένας σύμβουλος του Τσετσένου προέδρου Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος όχι μόνο δεν τήρησε πιο μετριοπαθή στάση, αλλά αποκάλεσε τους ρεπόρτερ «εχθρούς της πίστης και της πατρίδας μας» και ορκίστηκε εκδίκηση!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ