Ελληνοτουρκικά

Τη σύλληψη όσων έκαψαν την τουρκική σημαία, στην πορεία των Αρμενίων στην Αθήνα ζητά η Άγκυρα

Τη σύλληψη των Αρμενίων που έκαψαν την τουρκική σημεία στο κέντρο της Αθήνας και την παραπομπή τους σε δίκη ζητά το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα. Μάλιστα η Άγκυρα έκανε γνωστό ότι προχώρησε και σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελληνική πλευρά για τα όσα έγιναν  από ομάδα διαδηλωτών έξω από την Τουρκική πρεσβεία στην οδό Ρηγίλλης.

Το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας στις 24 Απριλίου κατά την επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας καταδικάζει με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας ότι ζήτησε την άμεση σύλληψη των δραστών από τις ελληνικές αρχές.

«Καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της τουρκικής σημαίας κατά τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις 24 Απριλίου στην Αθήνα στο πλαίσιο της αποκαλούμενης επετείου για τα γεγονότα το 1915», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και σημείωσε:  «Μετά την αποτρόπαια αυτή πράξη, η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τις ελληνικές αρχές, ζητώντας την άμεση σύλληψη των δραστών.  Η ενέργεια αυτή είχε στόχο τη σημαία μου που αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία και τις ιερές αξίες του τουρκικού έθνους. Απαιτούμε οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό».

Υπενθυμίζουμε ότι επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής για την 102 η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους. Στην Αθήνα, ομάδα διαδηλωτών έκαψε την τουρκική σημαία όταν δεν επετράπη σε αντιπροσωπεία τους να πλησιάσει το κτήριο της Τουρκικής πρεσβείας για να θυροκολλήσει το υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...