Κοινωνία

Τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο - παιχνίδι ελέγχεται με νεύματα - Το μέλλον της οδήγησης; (βίντεο)

Το πόσο έχουν προοδεύσει τεχνολογικά τα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια, είναι εντελώς απίστευτο.

Θεωρούσαμε προηγμένα τα τηλεκατευθυνόμενα με ασύρματο. Μετά ήρθαν τα παιχνίδια σαν το ρομπότ-«χιονάνθρωπο» ΒΒ-8, που ελέγχονται μέσω εφαρμογής σε smartphone.

Σας συναρπάζει ο έλεγχος μέσω του κινητού; Ε, λοιπόν, σας λέμε ότι ήδη είναι ξεπερασμένος αφού η τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι πλέον ο έλεγχος μέσω νευμάτων. Ήδη εφαρμόζεται σε συστήματα πολυμέσων ορισμένων αυτοκινήτων παραγωγής.

Γιατί λοιπόν η τεχνολογία αυτή να μην εφαρμοστεί και στα παιχνίδια; Αυτό αναρωτήθηκε μια start-up εταιρεία με την επωνυμία Ultigesture – και το έκανε σκοπό της.

Χάρη σε μια ομάδα με επικεφαλής έναν καθηγητή του ιστορικού William and Mary College στη Virginia των ΗΠΑ, η Ultigesture κατάφερε να εξελίξει ένα περικάρπιο (μπρασελέ) για τον έλεγχο μέσω Bluetooth.

H εταιρεία υπόσχεται μια «ακριβέστατη και ρεαλιστική αγωνιστική εμπειρία» για το παιχνίδι της – μεγάλα λόγια για ένα πρότζεκτ που δεν έχει ακόμη συγκεντρώσει τον στόχο των $30.000 στο πρόγραμμα χρηματοδότησης Kickstarter. Όμως ο τρόπος που λειτουργεί το μπρασελέ είναι όντως απλούστατος: σηκώνεις το χέρι για να επιταχύνει το παιχνίδι, το κατεβάζεις για να επιβραδύνει ή να κάνει όπισθεν, το στρέφεις αριστερά για να πάει το παιχνίδι αριστερά και δεξιά για να πάει δεξιά. Τόσο εύκολο.

Στη μορφή πρωτοτύπου που βρίσκεται ακόμη, το Ultigesture Smart Wristband έχει εμβέλεια 20 μέτρων, ενώ το αυτοκινητάκι μπορεί να πιάσει ταχύτητα 20 km/h. Με τους μεγάλους του τροχούς μάλιστα, και με την απόσταση από το έδαφος των 1,5 cm, μπορεί και να κινηθεί «εκτός δρόμου».

https://youtu.be/rtn_S63zmKI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ