Πολιτική

Τζανακόπουλος: Αν όλα κυλήσουν ομαλά, μπορεί μέχρι τέλος του μήνα να προλάβουμε τις διαδικασίες

Αποφεύγοντας να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα του eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε σε συνέντευξή του πως αν όλα κυλήσουν ομαλά «μπορεί μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε προλάβει όλες τις διαδικασίες» για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Μιλώντας στον real fm, ο υπουργός επικρατείας ανέφερε πως αν επιστρέψει η τρόικα από εκεί και πέρα «τεχνικά η συγγραφή του SLA είναι μια εύκολη διαδικασία. Αν συμφωνηθεί το πολιτικό πακέτο σε 2-3 μέρες μπορούμε να είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια να νομοθετηθούν τα προαπαιτούμενα», είπε χαρακτηριστικά.

Και στη συνέχεια επικαλέστηκε τη δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι μπορεί να μεσολαβήσει ένα έκτακτο eurogroup και «μπορεί μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε προλάβει όλες τις διαδικασίες. Δεν θέλω να προεξοφλήσω τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τέλος, το αν προλαβαίνουμε την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «ακόμα και αν στις 27 δεν προλάβουμε θα έχουμε την ευκαιρία μετά από 15 μέρες να το ξαναθέσουμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ