Κόσμος

Τελειώνει ο χρόνος της: Η Τουρκία πίσω από 2 τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία -Kατηγορεί Ρώσο στρατηγό για σχέση με Κούρδους «τρομοκράτες» - Πανηγυρίζει το ISIS που θέλει νεκρό τον Πούτιν!


Kαι όμως, η τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε σήμερα η Ρωσία στην Α.Πετρούπολη δεν ήταν η πρώτη μετά από πολύ καιρό. Έξι Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν μετά από επίθεση Τσετσένων τζιχαντιστών σε βάση της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς στην Τσετσενία, ακολούθησε η τρομοκρατική στην Α.Πετρούπολη ενώ επίθεση δέχτηκε και η πρεσβεία της Ρωσίας σήμερα στη Δαμασκό.

Κοινός παρανομαστής όλων: Η Τουρκία. Πλέον όλοι γνωρίζουν ότι Ερντογάν=ISIS= Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ολες οι επιθέσεις ξεκίνησαν μόλις επιδεινώθηκαν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις λόγω Κούρδων στη Β.Συρία. Η Άγκυρα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αθέτησε τις υποσχέσεις της. Η Ρωσία προσπάθησε να υποβαθμίσει το ρόλο της στην τριμερή με Ιράν για το συριακό καλώντας το Κατάρ και συνομιλώντας με ΗΑΕ... Ο Mikhail Bogdanov πρακολούθησε την Αραβική Σύνοδο στο Amman, είδε τον ΒασιλιάAbdullah μετά την συνάντηση του τελευταίου με τον Σαουδάραβα Βασιλιά Salman. Οι επαφές ξεκίνησαν μέσω της Ιορδανίας...

Μάλιστα από το πουθενά προέκυψε μέτωπο και προέλαση των τζιχαντιστών στη Χάμα. Οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας ευρίσκονται πλέον σε πολύ οριακό και άσχημο επίπεδο με αφορμή την ρωσική στήριξη στους Σύρους Κούρδους και τα τεκταινόμενα στην Βόρεια Συρία .

Απόδειξη αποτελεί το άρθρο μας με τίτλο (Σουρωτήρι ο τουρκικός εναέριος χώρος από Ρωσικά μαχητικά: Βομβάρδισαν τουρκόφιλες και τουρκικές δυνάμεις στα συροτουρκικά σύνορα – Έστελναν ενισχύσεις οι Τούρκοι στη Χάμα), με το οποίο αναφέραμε ότι σουρωτήρι έγινε ο τουρκικός εναέριος χώρος από τα ρωσικά μαχητικά που προκάλεσαν  τους Τούρκους.

Τα  ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν στην Ιντλίμπ θέσεις του FSA ο οποίος επιχειρεί μαζί με τουρκικές δυνάμεις - χωρίς διακριτικά- και παίρνει οπλισμό από Τουρκία. Εκεί έχουν απομείνει οι 2 τρομοκρατικές οργανώσεις που ελέγχονται από τον Ερντογάν , η Jaish Al Islam και η Ahrar Al-Sham. Και αυτό γιατί οι Τούρκοι στέλνουν ενισχύσεις στην Χάμα!

Στα τέλη Μαρτίου, πολλά  τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων δημοσίευσαν φωτογραφίες  ρωσικών στρατευμάτων με σημαίες και σήματα του σώματος των Σύρων Κούρδων του YPG και του YPJ, τα οποία η  Άγκυρα τα θεωρεί ως  τρομοκράτες .

Οι φωτογραφίες και η ρωσική παρουσία έγινε κατά τη διάρκεια  της εορτής Novruz ( Νέο Έτος για τους Κούρδους) στην πόλη  Afrin, η οποία χρησιμεύει ως το κέντρο του δυτικού θύλακα των Κούρδων στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Αυτές οι φωτογραφίες  προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν στην Τουρκία σφοδρές αντιδράσεις .

Μετά την υστερία στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, «το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στον επιτετραμμένο της Ρωσίας στην Άγκυρα Σεργκέι Πανώφ, τις  σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με την εμφάνιση των φωτογραφιών, που απεικονίζουν Ρώσους στρατιωτικούς  μαζί με  «τρομοκράτες» του  PYD (συριακό παρακλάδι  του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος).

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Hussein  Myuftyuoglu έδωσε συνέντευξη Τύπου στην  Άγκυρα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησαν με τον Ρώσο επιτετραμμένο , εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την δημοσίευση φωτογραφιών στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης για την ισχυρή παρουσία ρωσικών δυνάμεων με Κούρδους του YPG (στρατιωτική πτέρυγα PYD) και YPJ (Ομάδες αυτοάμυνας γυναικών  στρατιωτική πτέρυγα PYD).

«Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον εορτασμό του  Novruz. Εκεί εντοπίστηκε και ένας Ρώσος στρατηγός», ανέφερε ο  Myuftyuoglu .

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι ο  Panov μετέφερε στην  Μόσχα την θέση της Άγκυρας σε σχέση με τις  κουρδικές  οργανώσεις  οι οποίες θεωρούνται «τρομοκρατικές», εξηγώντας τις ανησυχίες των τουρκικών αρχών σε σχέση με τις φωτογραφίες.

Ο Ρώσος αξιωματικός στις φωτογραφίες ήταν ο υποστράτηγος Αντρέι Βολκώφ ο οποίος είχε δηλώσει:

«Τα κέρδη μας στην πόλη Afrin είναι η παρουσία της ρωσικής σημαίας στον ορίζοντα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα σύνορα με την Τουρκία, έτσι ώστε ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι υποστηρίζουμε την συριακή κυβέρνηση, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, και η παρουσία μας εδώ θα χρησιμεύσει ως  εγγύηση  ειρήνης και ασφάλειας», κατέληξε ο ίδιος στο σχετικό βίντεο.

«Ο τοπικός πληθυσμός θα είναι επίσης στην περιοχή ευθύνης μας. Τα συριακά σύνορα είναι ακλόνητα», κατέληξε ο ίδιος .

Αυτό «μεταφράζεται» ως πλήρη ρωσική στρατιωτική κάλυψη σε Κούρδους και Σύρους κυβερνητικούς από τα τουρκικά σχέδια επέκτασης και κατάληψης συριακού εδάφους με τάσεις προσάρτησης.

Για αυτό άλλωστε ο Ερντογάν είχε τέτοια «έκφραση στο πρόσωπο του» μετά την συνάντηση τους με τον Ρώσο πρόεδρο και την συζήτηση για την Συρία πριν μερικές ημέρες .

Tαυτόχρονα, πριν 10 ημέρες, σκοτώθηκαν 6 στρατιώτες στην Τσετσενία που υπάγεται στη Ρωσική Ομοσπονδία σε σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας με τους αντάρτες. Στην είδηση του πρακτορείου ειδήσεων TASS στην περιοχή Naurskaya οι τζιχαντιστές τις βραδινές ώρες προσπάθησαν να διεισδύσουν κρυφά σε χώρο της στρατιωτικής μονάδας.

Μετά τον εντοπισμό τους από τους στρατιώτες ξέσπασε σύγκρουση όπου σκοτώθηκαν 6 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 3.

Επίσης εξουδετερώθηκαν άλλοι 6 τζιχαντιστές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του ISIS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ISIS, έξι τζιχαντιστές «κατάφεραν να επιτεθούν σε μια στρατιωτική βάση της Εθνοφρουράς της Ρωσίας» στη βορειοδυτική Τσετσενία. Συγκρούστηκαν με τους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί και σκότωσαν «τουλάχιστον έξι από αυτούς» πριν πέσουν και οι ίδιοι νεκροί.

 
https://twitter.com/RT_com/status/810407780679028736

 

Η επίθεση στην Α.Πετρούπολη είχε αναγγελθεί έξι ώρες πριν συμβεί στο Ίνσταγκραμ.

Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις με την Αγία Πετρούπολη μέσα στον καπνό και έναν βομβιστή να κρατά στο χέρι έναν αν αναμμένο δυναμίτη, καθώς και άλλη φωτογραφία με τον Πούτιν να έχει δεχθεί μία σφαίρα στο μέτωπο

Με εκατοντάδες μηνύματα πλημμύρισαν το διαδίκτυο τα μέλη του ISIS πανηγυρίζοντας για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άτομα και να τραυματιστούν άλλοι 50.

Οπαδοί της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS, ανάρτησαν εκατοντάδες μηνύματα στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο twitter, θεωρώντας τη Ρωσία ως έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του αγώνα που υποτίθεται πως δίνουν.

Πολλοί από αυτούς φαίνεται να είναι Τσετσένοι εξτρεμιστές-ισλαμιστές, οι οποίοι υμνούν τον Αλλάχ που εκδικήθηκε για τον θάνατο ενός εκ των σκληρότερων Τσετσένων τζιχαντιστών, του επικεφαλής στρατιωτικού σχεδιασμού της τρομοκρατικής οργάνωσης, Ομάρ αλ Σισάνι, ή γνωστού και ως «Τσετσένου».

Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις φωτογραφίας της Αγίας Πετρούπολης στο βάθος με έναν τζιχαντιστή να κρατά στο χέρι έναν δυναμίτη.

Πολλές άλλες μαρτυρίες, κάνουν λόγο για σχεδιασμό εβδομάδων, από ομάδες που εκπαιδεύτηκαν ακριβώς για την επίθεση στη Ρωσία και που έδρασαν με βάσει ειδικές οδηγίες από την ηγεσία των τζιχαντιστών.

https://www.youtube.com/watch?v=wBDru1JFRQc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...