Πολιτική

Συνάντησεις ευρωβουλευτών των Πρασίνων με κυβερνητικά στελέχη για το προσφυγικό

Την κατάσταση στη ελληνική κοινωνία μετά από χρόνια συνεχούς οικονομικής κρίσης και λιτότητας, καθώς και την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα κέντρα υποδοχής ήρθαν να αξιολογήσουν Ευρωβουλευτές της πολιτικής ομάδας των Πράσινων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συμπρόεδρος της πολιτικής ομάδας κυρία Σκα Κέλερ και η ευρωβουλευτής από την Ολλανδία κυρία Γιούντιθ Σαργκεντίνι θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παπαναστασίου, τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα καθώς και με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ. Leclerc.

Λίγο πριν μεταβούν στη Χίο για να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα κράτησης και υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, οι κύριες Κέλερ και Σαργκεντίνι παρέθεσαν συνέντευξη τύπου στο γραφείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Αθήνα. Η κυρία Κέλερ μιλώντας για το μέλλον της ΕΕ μετά το Brexit και στο πλαίσιο των προτάσεων του προέδρου Γιούνκερ, υπογράμμισε ότι η "λευκή Βίβλος" της Κομισιόν αναφέρει πολλά για τα θεσμικά όργανα της Ένωσης αλλά τίποτα για την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής.

"Βρισκόμαστε εδώ λίγο μετά την καταρχήν συμφωνία του Eurogroup, κάτι θετικό καθώς προσφέρει σταθερότητα, αλλά βλέπουμε ότι το Δ.Ν.Τ και κάποια κράτη-μέλη, ανάμεσα τους και η χώρα μου η Γερμανία, πιέζουν για ολοένα και περισσότερα μέτρα. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό" δήλωσε η κυρία Κέλερ, τονίζοντας ότι η πολιτική έναντι της Ελλάδας πρέπει να αλλάξει. Η συμπρόεδρος της ομάδας των Πράσινων / Ελεύθερη συμμαχία, ζήτησε νέες πολιτικές για την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας για μια ΕΕ που θα λειτουργεί για τους πολίτες της.

Από την πλευρά της η κυρία Σαργκεντινι αναφέρθηκε στο προσφυγικό και μεταναστευτικό υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα προσφύγων, αυτή τη φορά Τούρκων, οι οποίοι ενδεχομένως να εγκαταλειψουν τη χώρα μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...