Κοινωνία

Συγκινητικές εικόνες και βίντεο: Καρχαρίας σπαρταράει προσπαθώντας να επιβιώσει στα ρηχά!

Σε παραλία της Καλιφόρνιας ξεβράστηκε ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, μήκους περίπου τριών μέτρων, ο οποίος έδωσε άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τελικά ηττήθηκε.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον είδαν να σπαρταράει στα ρηχά νερά της Santa Cruz το απόγευμα της Παρασκευής. Γρήγορα πλήθος λουόμενων άρχισαν να το βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους και κάποιοι πλησίασαν επικίνδυνα πολύ στον ίσως ακίνδυνο, λόγω της κατάστασης, μεγάλο θηρευτή των θαλασσών.

Στο θλιβερό βίντεο του Mark Shawtz αποτυπώνεται η απελπισμένη προσπάθεια του καρχαρία να επιβιώσει έξω από το νερό, ενώ σπαρταρώντας βρίσκεται μία ανάσκελα και μια μπρούμυτα με το στόμα ανοιχτό.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, σύντομα έφτασαν στο σημείο ειδικοί κι έκαναν δύο απόπειρες να τον μεταφέρουν στα βαθιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Λίγο αργότερα ο άτυχος καρχαρίας βρέθηκε νεκρός σε κοντινή απόσταση.

Τι ακριβώς συνέβη είναι ασαφές, σύμφωνα με τον Sean Van Sommeran από το Pelagic Research Shark Foundation. «Κάτι συνέβαινε, είχε χάσει πολλή ενέργεια τόσες ώρες να σπαρταράει στα ρηχά» δήλωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=6dth_x72pco

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ