Κόσμος

Στη Ρωσία στις 24 Απριλίου η Φεντερίκα Μογκερίνι

Στη Ρωσία μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, μια χώρα την οποία δεν έχει επισκεφθεί ποτέ έως τώρα εξαιτίας της έντασης μεταξύ της Ε.Ε. και της Μόσχας για την κρίση στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου και με αυτή θα κλείσει η περιοδεία της Μογκερίνι στο πλαίσιο της οποίας θα μεταβεί στην Κίνα και την Ινδία και η οποία θα ξεκινήσει στις 19 Απριλίου.

Στη Μόσχα η Μογκερίνι θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν «τα πιο επείγοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής, και κυρίως τη σύγκρουση στη Συρία», ανέφερε το γραφείο της σε ανακοίνωση.

«Θα συζητήσουν επίσης την κατάσταση στη Λιβύη, την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, για το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία», προσθέτει η ανακοίνωση σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Μογκερίνι, που ανέλαβε τα καθήκοντά της στα τέλη του 2014, δεν έχει μεταβεί ποτέ στη Μόσχα, αν και έχει συνομιλήσει αρκετές φορές με τον Λαβρόφ σε διεθνείς συναντήσεις.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα βρίσκεται στην Κίνα στις 19 Απριλίου για μια σειρά συναντήσεων με πολλά μέλη της κυβέρνησης και στόχο την προετοιμασία της ετήσιας συνόδου μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας. Η τελευταία τέτοια σύνοδος πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016 στο Πεκίνο.

«Η συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, καθώς και περιφερειακά θέματα και θέματα ασφαλείας» θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών της στο Πεκίνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Μογκερίνι θα επισκεφθεί επίσης την Ινδία στις 21 Απριλίου όπου θα συναντηθεί με την Ινδή υπουργό Εξωτερικών Σούσμα Σουάρατζ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...