ΗΠΑ

Στη Μέση Ανατολή για περιοδεία ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτι, κατά την οποία θα επισκεφθεί πολλές χώρες που είναι σημαντικοί σύμμαχοι της Ουάσινγκτον στην περιοχή, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων θα βρίσκεται στο Ριάντ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κάιρο και κατόπιν το Ισραήλ, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Ρεουβέν Ρίβλιν, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Ο Τζιμ Μάτις θα επισκεφθεί κατόπιν το Κατάρ, καθώς και το Τζιμπουτί, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ισμαήλ Όμαρ Γκελέ.

Στόχος του Μάτις είναι να συζητήσει «τις προσπάθειες με στόχο να αντιμετωπιστούν οι αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες και να ηττηθούν οι εξτρεμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου. Όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, ο όρος «αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες» χρησιμοποιείται πολύ συχνά από το Πεντάγωνο όταν αναφέρεται στη δράση του Ιράν στην περιοχή, η οποία ανησυχεί το Ισραήλ και αραβικές χώρες-συμμάχους των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...