Κόσμος

Σοκαρισμένοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την έκρηξη στην Αγ. Πετρούπολη


Σοκ προκάλεσε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους η είδηση για τη φονική έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

«Τρομερά τα νέα από την Αγία Πετρούπολη. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους», ήταν η πρώτη αντίδραση της Ανγκελα Μέρκελ, μέσω του εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

 


Η Φεντερίκα Μογκερίνι έγραψε στο Twitter ότι παρακολουθεί τα νέα από την Αγία Πετρούπολη με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ. «Οι σκέψεις μας είναι στον ρωσικό λαό», συμπλήρωσε η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.


«Τρομοκρατημένος από τα νέα για την έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη», έγραψε ο Μπόρις Τζόνσον στο Twitter. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη συμπόνια του για τα θύματα και τις οικογένειές τους.


«Είμαστε σοκαρισμένοι από τα γεγονότα στην Αγία Πετρούπολη. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στους κοντινούς ανθρώπους των θυμάτων», ήταν η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας.


«Βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Εσθονίας, Γιούρι Ράτας.

Τη βαθιά του συμπόνια για όσους επηρεάστηκαν από την έκρηξη, τους αγαπημένους τους και τον ρωσικό λαό εξέφρασε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Σόλτενμπεργκ.
«Συγκλονισμένη από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν, σήμερα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της κυβέρνησής του, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ