Πολιτική

Σήμερα η δίκη Μίχου, Λαγού για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» αναμένεται να καθίσουν σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για σήμερα από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με εννέα συνολικά πρόσωπα να κάθονται στα έδρανα των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, οι επτά από τους εννέα κατηγορούμενους θα αντιμετωπίσουν αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα - απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη φθορά ξένη ιδιοκτησία και οπλοφορία. Οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος, κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις δύο πρώτες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την κατηγορία, «Περί ώρα 19.30 της 10/7/2013, στην Ηλιούπολη Αττικής συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μαρίνου Αντύπα 4Α, ομάδα είκοσι (20) περίπου ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία πενήντα (50) περίπου δικύκλων με δύο επιβαίνοντες σε κάθε ένα εξ αυτών, φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε εκεί υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Ανωτέρω δράστες, με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου, που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό. Ακολούθως, επιβιβάστηκαν στα δίκυκλα μοτοποδήλατα και διέφυγαν με κατεύθυνση την Αργυρούπολη Αττικής».

Η υπόθεση έχει συσχετιστεί με τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση και ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχουν καταθέσει οι νεαροί, οι οποίοι βρίσκονταν στο στέκι και χτυπήθηκαν άγρια από τους χρυσαυγίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη δικογραφία είχε μπει αρχικά στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι δεν εντοπίστηκαν οι δράστες. Η έρευνα ωστόσο, που χειρίστηκαν οι ανακρίτριες Εφετών για τη Χρυσή Αυγή, κατέληξε στον εντοπισμό επαρκών ενδείξεων ενοχής για τους βουλευτές Λαγό και Μίχο. Μεταξύ άλλων, από το κινητό τηλέφωνο του Ι. Λαγού, ανασύρθηκαν sms, που τον εμπλέκουν στην υπόθεση, ενώ μάρτυρες κατέθεσαν τις πινακίδες αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης και -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- επρόκειτο για το βουλευτικό αυτοκίνητο του Γιάννη Λαγού. Αντίστοιχα, κάμερες κινητών και φωτογραφίες εντόπισαν στο σημείο και τον Ν. Μίχο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ