Ρωσία

Ρωσική Αρκτική Ταξιαρχία -Οι σκληροτράχηλοι υπερασπιστές της Αρκτικής (εικόνες & βίντεο)


Οι φοβερές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Αρκτικού κύκλου είναι γι' αυτούς το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν. Οι διάσπαρτες ρωσικές βάσεις εκεί δείχνουν την σημασία που δίνει η Μόσχα σε αυτή την περιοχή του κόσμου -και όχι άδικα. Η Αρκτική κρύβει μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο και η έντονη ρωσική στρατιωτική παρουσία καθιστά το μήνυμα της Μόσχας ξεκάθαρο: η Ρωσία είναι έτοιμη και αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα στρατηγικά της συμφέροντα.

"Είναι η γη μας, ρωσική γη και θα την υπερασπιστούμε" δηλώνει ο Συνταγματάρχης Ίλια Παβλόφσκι, Διοικητής της Ταξιαρχίας. Οι άνδρες του θεωρούνται από τους καλύτερα εκπαιδευμένους του ρωσικού Στρατού και έτσι είναι. Η Αρκτική δεν είναι από τα μέρη που συγχωρούν. Για να επιβιώσουν και να πολεμήσουν υπό συνθήκες ψύχους των -40 βαθμών Κελσίου, οι μαχητές της Αρκτικής Ταξιαρχίας έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό/ιματισμό, την σωστή τροφή και την εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Εξειδικευμένος για επιχειρήσεις στο τραχύ αρκτικό περιβάλλον είναι και τα μέσα που χρησιμοποιούν -από τα... δοκιμασμένα έλκηθρα με ταράνδους και snowmobiles έως μικρά τριθέσια αμφίβια αερόστρωμνα Corsair (βάρους 450 kg με μεταφορική δυνατότητα 300 kg) και τροποποιημένα ελικόπτερα Mi-8AMTSh-VA (βασισμένα στο γνωστό μεταφορικό Mi-8AMTSh-B αλλά με νέους κινητήρες Klimov BK-2500-03, ισχυρότερη μονάδα APU τύπου TA-14 και αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά) προκειμένου να επιχειρούν υπό ακραίες κλιματικές συνθήκες.

Αν και η Ρωσία δηλώνει ότι δεν επιδιώκει σύγκρουση με το ΝΑΤΟ -το οποίο κατηγορεί ότι επεκτείνεται στην περιοχή- σε μια σπάνια κίνηση, η Μόσχα επέτρεψε σε εκπροσώπους του Τύπου να δουν τους άνδρες της ρωσικής Ταξιαρχίας της Αρκτικής εν δράσει. Γνωρίστε τους στο βίντεο του BBC και στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες από ασκήσεις τους που ακολουθούν.

http://www.bbc.com/news/av/world-europe-39728796/meet-russias-arctic-brigade/embed

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ