Κόσμος

Ρωσία: Οι ΗΠΑ δεν παρουσίασαν αποδείξεις για την ύπαρξη χημικών στη βάση Σαϊράτ

Την αποστολή εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αποθηκευμένα ή αν υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη χημικών ουσιών και όπλων στη βάση Σαϊράτ, ζήτησε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονανσένκοφ.

Ο αρχιστράτηγος τόνισε ότι «ούτε το Πεντάγωνο, ούτε το State Department παρουσίασαν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη χημικών στην αεροπορική βάση που χτυπήθηκε. Ο μοναδικός τρόπος να διαπιστώσουμε την αλήθεια, είναι να σταλούν εμπειρογνώμονες στη βάση Σαϊράτ, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση».

«Εάν βρεθούν ενδείξεις χημικών όπλων, θα πρέπει να σταλούν σε ειδικά εργαστήρια, ώστε να εκτιμηθούν από ειδικούς αναλυτές», πρόσθεσε ο στρατηγός Κονανσένκοφ. Επεσήμανε, δε, πως πολλοί πολίτες, μέλη της αεροπορίας και αστυνομικοί εργάζονται στη βάση Σαϊράτ, αλλά δεν χρησιμοποιούν μάσκες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...