Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσία: "Το υπουργείο εθνικής άμυνας της Ελλάδας αντιτάχθηκε σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία-Τα αμερικανικά πλοία δεν βρίσκονταν εντός ελληνικού FIR"

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ειδήσεων και γνωστό για τις σχέσεις με το Κρεμλίνο, το ελληνικό υπουργείο εθνικής άμυνας είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε  στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και έκανε  έκκληση για διάλογο. Αυτό του ανέφερε πηγή του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας.

«Η Ελλάδα αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ενώ προωθεί το διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη» είπε ο εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις επιθέσεις  των ΗΠΑ στη Συρία.

Ως γνωστόν αμερικανικό πολεμικό πλοίο την Παρασκευή το βράδυ εκτόξευσε  μια μαζική επίθεση πυραύλων σε συριακή κυβερνητική αερεπορική βάση με πυραύλους cruise TOMAHAWK .

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο  59 πύραυλοι αυτού του τύπου εκτοξεύτηκαν, προς την συριακή αεροπορική βάση  Shayrat , ως αντίποινα της φερόμενης χημικός επίθεσης στην πόλη Ιντλίμπ κατά αμάχων.

Όπως δήλωσε όμως την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ Μουαλέμ, «οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν προτίθενται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα κατά των αμάχων και κατά των τρομοκρατών.

Τα αποθέματα χημικών όπλων έχουν καταστραφεί  με επιτυχία από τη Συρία τον Ιανουάριο του 2016. Σύμφωνα με τον οργανισμό για την απαγόρευση των Χημικών Όπλων, πιστοποιείται  η πλήρη εξάλειψη του χημικού οπλοστασίου της χώρας. Για τον χημικό αφοπλισμό της μάλιστα  η Συρία έλαβε και το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2013".

Διάφορα δημοσιεύματα όμως στον ελληνικό τύπο αναφέρουν  ότι τα αμερικανικά αντιτορπιλικά, USS Porter και USS Ross τα οποία εκτόξευσαν βλήματα Tomahawk ευρίσκονταν ελάχιστα έξω από τα εθνικά χωρικά ύδατα των έξι μιλίων, αλλά σαφώς εντός του ελληνικού FIR, στην περιοχή της Σούδας στην Κρήτη, από τις 2:42 μέχρι τις 2:56 τα ξημερώματα.

Μάλιστα οι «ίδιες πηγές» ερωτούν «σε ποιο βαθμό είχε ενημερωθεί η ελληνική πλευρά για την ενέργεια και πώς διαχειρίστηκαν τα προβλήματα ασφάλειας του εναέριου χώρου καθώς 59 βλήματα cruise εκτοξεύθηκαν από το νότιο Αιγαίο και έπληξαν την συριακή βάση Ash Sha’irat».

Σε καμία περίπτωση τα αμερικανικά πλοία δεν ευρισκόντουσαν εντός ελληνικού FIR κατά την στιγμή της επίθεσης, απαντά η Ρωσία και ευχαριστεί την Ελλάδα για την στάση της.

Επίσης είναι γνωστό ότι η ελληνική αεράμυνα με τα συστήματα ραντάρ που διαθέτει  «χτενίζει» τα πάντα όσον αφορά το Αιγαίο πέλαγος  και σαφώς γνωρίζει ποιος «εισέρχεται και εξέρχεται» από ελληνικό θαλάσσιο χώρο .

Δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για κάτι διαφορετικό από επίσημα "χείλη" , ειδικά η Ρωσία θα είχε "μιλήσει"...

Επίσης ορθώς φέρεται να δηλώνει η ηγεσία του ελληνικού Πενταγώνου ότι η Ελλάδα είναι εναντίον οποιασδήποτε επεμβάσεων στο συριακό έδαφος, διότι τα «απόνερα» αυτών των παρεμβάσεων τα «πληρώνει» η χώρα μας  με τα κύματα μεταναστών και προσφύγων από την χώρα αυτή.

Μόνο εάν υπάρξει, όσο δύσκολο και εάν φαίνεται, συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία, ΗΠΑ και…Κίνα για μαζική εξολόθρευση των Τζιχαντιστών, με παράλληλη απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων από την Συρία θα δοθεί λύση. Το θέμα είναι θέλουν όλοι «λύση» στο συριακό ζήτημα και ποια θα είναι αυτή;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...