Κυπριακό

Π. Καμμένος από Λευκωσία : Η Ελλάδα πάντα δίπλα στην Κύπρο για την ενίσχυση της άμυνας της

Πυλώνες σταθερότητας χαρακτήρισε την Κύπρο και την Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου του 1955.

«Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, για τη δημοκρατία, για την αυτοδιάθεση» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι «η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική Φρουρά, προκειμένου να βοηθήσουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου».

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι «η γεωπολιτική ενίσχυση της Κύπρου και της Ελλάδας θα αποτελέσει και το μοχλό για να λυθούν και άλλα προβλήματα, όπως το Κυπριακό».

Από την πλευρά του, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, έκανε λόγο για μία ιστορική ημέρα και επεσήμανε πως η πολιτεία οφείλει να τιμάει όσους αγωνίστηκαν προκειμένου ο τόπος να απαλλαγεί από τον αγγλικό ζυγό.

Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον κυπριακό λαό, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία και προσέθεσε ότι η δική του παρουσία δεν ήταν παρά η απόδειξη της τιμής που η Πολιτεία οφείλει σε όσους αγωνίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους ή υπέστησαν βασανιστήρια, προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από τον αγγλικό ζυγό και να αποκτήσει ο λαός την ελευθερία του.

Τον πανηγυρικό της ημέρας είπε ο αγωνιστής τομεάρχης της ΕΟΚΑ Νίκος Κόσης.

Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα, ενώ το απόγευμα θα γίνει σε κλειστό στάδιο ο καθιερωμένος εορτασμός της εθνικής επετείου. Δοξολογίες και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες πόλεις.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...