Υγεία

Πόσες φορές αρρωσταίνει ο άνθρωπος στη ζωή του; -Δείτε τον εξωφρενικό αριθμό!

Ακούγεται εξωφρενικός και όμως είναι πέρα για… πέρα ρεαλιστικός, ο αριθμός που ένας άνθρωπος αρρωσταίνει στη διάρκεια της ζωής του.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη 2.000 εθελοντών την οποία πραγματοποίησε η βρετανική Εταιρεία Φροντίδας της Υγείας Benenden (BHS), ο μέσος κάτοικος της Δύσης αρρωσταίνει 9.672 φορές στη διάρκεια της ζωής του, συμπεριλαμβανομένων των 11 πονοκεφάλων και των έξι πεπτικών προβλημάτων που εκδηλώνει κάθε χρόνο συν τους κάθε είδους μικρούς ή μεγάλους τραυματισμούς.

Αναλυτικά, η λίστα με όσα μπορεί να σας συμβούν στη διάρκεια της ζωής σας, διαμορφώνεται ως εξής:

-124 φορές ταλαιπωρούμαστε σε ετήσια βάση από κάποιο μικρό πρόβλημα υγείας.

-3 φορές το χρόνο θα πονέσει ο λαιμός μας.

-4 φορές το χρόνο θα πάθουμε καούρες.

-4 φορές τον χρόνο θα νιώσουμε πόνο στον αυχένα.

-5 φορές το χρόνο θα κοπούμε.

-5 φορές το χρόνο θα πάθουμε κράμπα.

-6 φορές το χρόνο θα πάθουμε δυσπεψία, ναυτία ή άλλο πεπτικό ενόχλημα.

-10 φορές το χρόνο θα μας ενοχλήσει η μέση.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό μεταξύ τους υποδηλώνουν ότι σχεδόν κάθε τρεις μέρες θα έχουμε κάτι που θα μας κάνει να μην νιώθουμε και τόσο καλά.

Επίσης, όσοι ξυρίζονται μπορούν να αναμένουν ότι θα κόβονται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, ενώ τρεις φορές τον χρόνο θα κοπανήσουμε κάπου ένα δάχτυλο του ποδιού.

Άλλες τόσες θα νιώθουμε αφόρητο πόνο επειδή δαγκώσαμε τη γλώσσα μας και τουλάχιστον μία φορά θα πάθουμε λαρυγγίτιδα που θα κάνει τη φωνή μας βραχνή ή θα την «κόψει» τελείως.

Στη διάρκεια της ζωής μας μπορούμε να περιμένουμε ότι θα σκοντάψουμε 234 φορές και θα βγάλουμε φουσκάλες κάπου στο σώμα (συνήθως στα πόδια, αλλά όχι μόνο) τουλάχιστον 156.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα, θα μας στείλουν στο νοσοκομείο τουλάχιστον 3 φορές, ενώ θα χρειαστούμε τουλάχιστον 2 εγχειρήσεις.

Προγενέστερα στοιχεία δείχνουν ότι ο ένας στους τέσσερις ενήλικες θεωρεί τον εαυτό του επιρρεπή στα ατυχήματα, με τους μισούς να έχουν χτυπήσει το κεφάλι τους την ώρα που βγαίνουν από το αυτοκίνητο και το 25% να έχουν νιώσει στη σάρκα τους τα δόντια ενός ζώου.

Καλό είναι επίσης να πλένετε τακτικά τα χέρια σας, να προσέχετε τη στάση του σώματός σας, να τρώτε υγιεινά, να περπατάτε καθημερινά και γενικώς να προσέχετε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...